Răspunsuri 419  

Distanta intre hotar si constructie

Buna ziua. "Articolul 598 Codul Civil al Republicii Moldova. Distanţa pentru construcţii, lucrări şi plantaţii (1) Orice construcție, lucrare sau plantație se poate face de către proprietarul terenului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se...

Construcția unei anexe la blocul locativ

Bună ziua. Locuim la parter și dorim să ne extindem apartamentul prin construcția unei anexe. Vecinii de asupra noastră doresc să facă același lucru. Este posibil să construim o anexă de genul celei menționate, cu toate autorizările legale? Care este procedura?

Lot pomicol

Buna ziua. Dupa adoptarea noului Cod de Urbanism si Constructii, persoanele fizice vor putea construi case individuale sau casute de vacanta pe loturile din cooperativele pomicole? In prezent, prin decizia consiliului municipal Chisinau este sistata eliberarea certificatelor de urbanism sau...

Construcții pe linia de hotar

Bună ziua. Vecinul meu are ridicate câteva construcții de tip hambar (șură) din piatră, care sunt amplasate chiar pe linia de hotar între loturile noastre. Construcțiile menționate sunt, evident, ilegale. Rog să ma ajutați: care texte legale reglementează distanța minimă a construcțiilor,...

Închis Partajarea imobilului dupa divort

Buna ziua. Pot cere perfectarea actelor imobilului pana se face partajarea acestuia in urma divortului (fara copii)? Casa are proiect vechi, acum sunt schimbari, mai exact 40 mp au fost construiti fara autorizatie.

Darea în exploatare a unei anexe

Bună ziua! Am 3 întrebări: 1 .Care este procedura de dare în exloatare a unei anexe la imobilul existent şi de înregistrare a acvesteia la cadastru? Anexa a fost construită legal, cu autorizție şi proiect. 2. La care etapă de construcție anexa amintită poate fi dată în exploatare? Am...

Înregistrarea unei anexe

Bună ziua. În anul 1992 am construit o anexă la casă, pentru care am avut autorizație eliberată în același an. După finalizarea lucrărilor, nu am înregistrat în mod cuvenit construcția nouă. Autorizația pentru construcție nu prevede vreun termen pentru efectuarea lucrărilor de construcție....

Contract de investitii

Buna ziua. Sunt divortata din 2018. In perioada casniciei, si anume in 2016, am cumparat un apartament prin contract de investitii, fostul sot figurind ca investitor. Blocul nu este dat in exploatare nici in prezent, dar procedura de dare in explotare va demara in curand. Cum pot sa ma asigur ca...

Am reconstruit casa fără autorizație

Bună ziua. Am reconstruit casa fără autorizație, mai exact am adăugat construcții la casa existentă. La ce să mă aștept când o voi înregistra la cadastru? Mulțumesc anticipat.

Constructia unui depozit pe teren arendat

Buna ziua. Doresc sa dau in arenda catre o persoana juridica o parte din terenul de pe langa casa (gradina) pentru constructia unui depozit de materiale de constructii. Este posibil, si daca da, care este cadru legal?

Închis Proiect de la arhitect?

Buna ziua. Vreau sa instalez la mine in curte o constructie din metal (sandwich panel) cu dimensiunile 12m x 6m. Pentru a obtine autorizatia de constructie de la primarie, am nevoie de proiect de la arhitect, sau pot obtine autorizatia fara acest proiect? Mersi.

Distanta intre constructii pe terenuri invecinate

Buna ziua. Am in curte un sopron mare si vecinul porneste o constructie chiar langa acesta. Care este distanta de la sopronul meu la care vecinul isi poate ridica contructia? Mersi anticipat.

Închis Autorizatie de constructie

Buna ziua. Doresc sa ridic la mine in curte o din panouri sandwich, cu dimensiunile de 10 x 6 m. Am nevoie de proiect de la arhitect si autorizatie de constructie? Mersi.

Строительство пристройки

Добрый день. Кому и как, на каких условиях можно строить пристройки и что для этого надо, какие разрешительные документы надо получить и где? Я слышал что инвалиды имеют право на строительство пристроек, если это обеспечивает доступ в квартиру. Так ли это?

Certificat de urbanism informativ

Buna ziua. Cine imi poate explica detaliat ce scrie si ce se poate de construit pe lotul respectiv conform certificatului de urbanism?