Răspunsuri 252  

Procedura de executare a deciziilor judecatoresti

Buna ziua! In ianuarie 2020 a fost emisa o hotarare judecatoreasca privind sanctionarea si aplicarea unei masuri de siguranta, potrivit art 439*6 alin. 1 din Codul Contraventional, privind demolarea unei constructii neautorizate. Judecatorul a remis titlul executoriu Agentiei de Supraveghere...

Construire perete in apartament

Dacă am un apartament achiziționat prin credit ipotecar, pot construi un perete pentru a delimita bucătăria de living?

Am nevoie sa dau casa in exploatare

Buna ziua. Am nevoie sa dau in exploatare casa care are o suprafata de 160 m2. Puteți să-mi spuneti de ce am nevoie și la care autoritati sa ma adresez? Multumesc!

Închis Constructiile vecinului pe terenul nostru

Buna ziua! Parintii au decedat, acum am calitate de mostenitor. Am descoperit ca vecinul a ridicat niste constructii pe terenul nostru. Vecinul nu are documente pe constructii. Vreau sa ma adresez in judecata. De unde incep? De ce acte am nevoie? Mersi.

Suprafata minima pentru constructie

Buna ziua. Daca avem un lot de pamant de 3,5 ari, in gradina parintilor, putem construi acolo o casuta nu mare? Este vreo regula ca trebuie ai neaparat o suprafata minima pentru a construi? Mersi.

Должен ли сосед возместить ущерб и устранить течь?

Добрый день. После ремонта на балконе 4 этажа соседи убрали козырек защищающий попадание воды во время дождя на нижние этажи 3-ий и 2-ой. Сейчас во время дождя нас заливает, в следствии чего повредились стены, ламинат вздулся, вещи хранящиеся на балконе плесневеют и портятся. На многочисленные...

Cumpararea unui imobil nefinalizat

Buna ziua. Vrem da procuram o casa de tip duplex care nu este finalizata. La ce acte ar trebui sa atragem atenția ca să ne asiguram ca imobilul este ridicat conform normelor de construcție? Ce acte trebuie sa cerem vânzătorului legate de teren, costructie pentru a nu nimeri într-o escrocherie?...

Instalarea neautorizata a unor piloni care impiedica parcarea

Buna ziua! Locuim intr-un bloc cu 7 etaje, 32 apartamente, in curte avem 9 garaje cu cod cadastral inregistrate la Cadastru. Deasupra garajelor se afla o parcarea, care este pentru tot blocul (adica, documente pe parcare nu sunt, toate locurile de parcare sunt publice, pentru toti - oaspeti,...

Autorizație de construcție

Salut! Dispun de un lot de pământ (anterior a fost o casă veche pe care am demolat-o), pentru a începe o construcție (casă, beci, gard, garaj, etc.). Am nevoie neapărat de autorizație de construcție, proiect ș.a.?

Darea casei in exploatare

Buna ziua. Putem da casa in exploatare, daca s-a modificat putin protiectul, la exterior? Casa este construita in 2012, dar nu este inca finisata. Este vreo problema pentru darea in exploatare dupa atatia ani? Multumesc anticipat.

Darea in exploatare a casei

Am construit o casa cu un nivel si mansarda. Pentru a o da in exploatare, este nevoie sa fie casa complet finisata, atat in interior, cat si fatada? Sau sunt exceptii, cum ar fi fatada imbracata cu vata minerala si tencuiala, iar in interior nu e finisata.

Închis Reconstrucția șurei din lemn în construcție capitală

Ca parte din moștenire de la părinți am primit o șură din lemn care este situată direct pe hotarul cu vecinul, care la fel are pe terenul său o șură din lemn cu peretele din mijloc comun. Deoarece sta să se năruiască, am hotărât să reconstruiesc încăperea respectivă, dar vecinul nu a dorit la...

Loc de parcare

Buna ziua! Vreau să amenajăm împreună cu un vecin doua locuri de parcare intr-un loc unde creste iarba si nu este folosit altfel. Tehnic, lucrul acesta este posibil de facut, dar vrem sa facem totul legal. Unde să ne adresam și de ce acte avem nevoie? Mulțumesc anticipat.

Închis Constructia unui cotet pentru gaini

Buna ziua. Spuneti va rog la cati metri de la hotar poate vecinul sa construiasca cotetul pentru gaini? Vecinul nostru a construit acest cotet chiar pe hotar si acum avem un miros insuportabil si o galagie 24/24. Noi avem copii mici si nu pot sa-i tin afara din cauza mirosului.