Răspunsuri 762  

Nou Chiriasii au datorii la plata chiriei si a serviciilor comunale

Chiriasii (cu contract de locatiune) au datorii la plata chiriei si a serviciilor comunale de 6 luni. Unde trebuie sa ma adresez pentru a intenta procedura judiciara de recuperare a datoriilor si daca mai exista alte modalitati de recuperare, fara necesitatea de a-i da in judecata?

Nou Credite luate pentru alta persoana

Bună! Am asa o întrebare: am luat cateva credite pe numele meu pentru o persoana care m-a rugat s-o ajut. Mi-a spus ca le achita pe toate peste o luna, dar acum nu le achita, spune ca nu are acum toată suma si sa mai aștept putin ca va achita cu penalități cu tot. Pot sa scriu o plangere pe el...

Închis Sotul ia credite si nu le achita la timp

Buna ziua. Am asa o problema, sotul ia credite si nu le achita la timp. Eu sunt telefonata de banca si mi se spune ca fiind sotia lui sunt obligata sa le achit eu. Cand a fost oferit creditul, pe mine nimeni nu m-a anunţat şi nici nu am stiut nimic de credit. Eu ma pot proteja cumva? Multumesc.

Nou Am cateva credite cu intarzieri

Am luat credite de la cateva filiale difirite si am intarziat foarte tare. Cu salariul nostru n-am de unde le acoperi, dar ele tot cresc. Pot sa iau alt credit de la alta filiala, deoarece am multe refuzuri? Care-i cauza? Ei vad toate datoriile mele si au legatura intre ei?

O persoana trebuie să-mi intoarca o datorie

Bună ziua! O persoana trebuie să-mi intoarca o datorie de 1.700 de lei și spune ca n-are sa mi-i dea. Ce pot sa-i fac în asa caz? Pot apela la politie?

Închis Datorii la executori

Buna ziua. Am datorii la mai multi executori, mi-au blocat contul de salariu din luna noiembrie 2018. Am doi copii, sotia nu lucreaza. Eu n-am cu ce intretine copiii, salariul este blocat de 4 executori. Spuneti-mi, va rog, ce sa fac mai departe.

Escrocherie

Bună ziua. Am o întrebare. Eu cu mai mulți prieteni am primit de la o persoana necunoscuta o propunere de a câștiga niște bani. Vorba este sa dai buletinul și să semnezi. Am luat câte un telefon în credit, ca după asta persoana data ne achita 25% de la suma totala și (după spusele lui) creditul...

Debitorul nu achita datoriile

Salut. As vrea sa stiu cum s-ar putia de facut dosar penal debitorului, daca el nu nu se supune si nu achita datoriile. As vrea sa stiu cum trebuie de actionat?

Penalitatea prevazuta in contract

Are dreptul creditorul sa calculeze si sa ceara penalitatea contractuala pentru mai mult de 180 zile acum? Multumesc. Si daca nu achit 2 ani datoria?

Închis Credit la banca

Spuneti-mi, va rog frumos, unde poate exista o banca care sa imprumut bani in credit, dar fara persoana de contact si fara gaj? Am nevoie de bani urgent ca sa platesc datoria la o companie de microfinantare, dar nu am asa bani. Este posibil asa ceva o banca?

Sechestru cont

Bună ziua. Vă rog respectuos să ne ajutați. Soțul a avut un credit de la o banca, pe care nu l-a închis total. Eu am semnat ca fidejusor, respectiv a venit rândul să închidem suma rămasă. A urmat un proces de judecată ca în final executorul judecătoresc să pună sechestrul pe contul de la cardul...

Cum pot sa recuperez o datorie ?

Am facut un contract de imprumut la notar si persoana nu si-a indeplinit obligatiunile. Care este procedura si la care organe trebuie sa ma adresez?

Ce se intimpla in cazul in care este pus sechestru pe un bun imobiliar care nu apartine doar persoanei implicate in procesul de judecta, dar este si al altor doua persoane neimplicate?

Un apartament este detinut de catre 3 persoane in mod egal din punct de vedere juridic (privatizare). Unul dintre coproprietarii acestui apartament este in proces de judecata si executorul judecatoresc a pus sub sechestru pe acest imobil. Ce se intampla cu ceilalti doi proprietari? Multumesc!