Răspunsuri 385  

Auto GB intrat prin vama RO scos prin vama UA

Buna ziua. Am 5 luni de cand masina se afla in tara. Vreau sa o vand. Doar cu scoaterea de pe numele meu la vama! Are vreo importanta prin ce vama facem iesirea din tara si intrarea inapoi pe alta persoana. Mai detaliat, am intrat pe vama RO si dorim scoaterea sa o facem pe vama UA. Are...

Circularea in RM cu masina imatriculata in strainatate

Buna ziua! Cat timp pot circula in RM cu o masina imatriculata in strainatate, fiind cetatean al RM, domicialiat si cu permis moldovenesc (dar am si buletin roman)? Dupa ce expira termenul, cum as putea sa o imatriculez in Moldova? Ajutati-ma, va rog, cu mai multe detalii!

Am o masina cu numere estoniene

Salut! Am o masina cu numere estoniene si vreau sa o aduc in MD pe pașaport/permis Estonian. Cat timp pot sa stau cu ea pe teritoriul RM?

Mașina cu numere poloneze

Bună ziua. As dori sa aflu ce pedeapsa poate sa mi se aplice, dacă am vandut mașina cu numere poloneze și nu am nici un document ca am vandut-o? Sunt 60 de zile de cand masina a fost introdusa în tara.

Cum pot prelungi termenul de 180 zile

Salut! Am o masina cu numere RO care a tost introdusa in MD pe permis MD. Peste 2 saptamani expira termenul de 180 zile. Cum sa prelungesc acest termen de şedere in MD?

Numere străine

Bună ziua. Eu sunt cetățean român cu domiciliul și permisul de conducere romanesc și conduc o mașină înmatriculată în România. Doresc sa fac o procura de conducere pe o persoana ce se afla în Republica Moldova pentru a conduce în Moldova masina care se afla pe numele meu. Cat timp are dreptul sa...

Depașirea perioadei de 180 zile

Buna ziua. Sunt student la universitate în Romania, am buletin si permis de conducere romanesti. De ceva timp stau în Moldova și imi expiră cele 180 de zile în care vinieta costă 4 euro pe săptămână. Mai sunt 3 luni pană se împlinește un an de la prima intrare în RM. Întrebarea este: pot achita...

Numere de înmatriculare franceze provizorii

Am cumpărat mașina din Belgia, am inmatriculat-o in Franța și am doar numere provizorii franceze. Mașina e înregistrată pe numele meu. Spuneți-mi, va rog, dacă pot intra și circula pe teritoriul RM? Numerele sunt valabile patru luni. Mulțumesc anticipat.

Mașină cu numere străine în R.Moldova

Am masina cu numere de Lituania, sunt invalid de gradul 2. Pe 26.06.2020 mi-a expirat termenul de 180 zile de aflare a mașinii în tară. Cât timp pot circula încă cu ea, cum se socot zilele pe timp de epidemie? Mulțumesc mult.

Masina este inregistrata la vama pe numele meu

Masina a fost introdusa in tara pe numele meu. Am vandut-o, iar noul proprietar a scos-o din tara, dupa care a intrat din nou. Cu toate acestea, masina este inregistrata la vama tot pe numele meu. Ce sa fac?

Masina cu nr. românești in Moldova

Bună ziua. Am buletin și pașaport românești și vreau să cumpar o mașină cu numere RO. Întrebarea mea este: cât pot să circul cu acea mașină în Moldova și dacă trebuie sa achit ceva (de ex. vinieta)?

Motocicleta cu nr. straine in Moldova

Buna ziua! Pe data de 06.05.2016 am intrat cu o motocicleta cu nr. romanesti in Moldova. Tot prin 2016, pe la sfarsit de an, am vandut-o in Moldova fara contract la notar. Pe data de 08.07.2020, cand am intrat in tara cu masina personala cu nr. moldovenesti, mi-au zis ca am introdus in tara o...

Masina cu nr. RO, permis MD

Vreau sa cumpar o masina cu numere RO. Detin buletin RO, dar permis MD. Sunt careva interdictii, probleme daca nu am permis de conducere RO, atat la cumparare, cat si la conducerea masinii? Masina se poate afla pe teritoriul MD mai mult de 180 de zile?