Răspunsuri 237  

Nou Vreau sa scot masina din tara inainte de expirarea celor 180 de zile

Fratele meu detine o masina cu numere BG si dorim sa o scoatem din tara inainte de expirarea termenului de 180 de zile. Problema este ca acesta nu se afla in tara (si nici nu va veni). Masina nu este scrisa pe numele lui si nici nu are procura (are doar dovada contractului de vanzare-cumparare)....

Nou Sotul a intrat in tara cu o masina cu numere straine

Buna ziua. Acum 5 ani, sotul a intrat in tara cu o masina cu numere straine. Masina a fost vanduta, dar la vama este inregistrata pe numele lui. Au venit mai multe scrisori cu referire la aceasta masina si acum are de platit 2 amenzi a cate 4.900 lei. Daca achitam aceasta amenda, masina tot pe...

Mașini înmatriculate cu nr. RO

Buna! Dețin 2 automobile cu numere RO, cu una circul eu (având cetățenie și permis românești), o alta mașina doresc sa o dau spre folosință pe comodat unui prieten. Putem intra in țară ambii, fiind in pașaportul tehnic proprietar la ambele?

Scoaterea din tara a masinii cu nr. straine

Buna! Am avut masina cu nr. straine "LT", are mai putin de o luna de cand este in tara, dar am facut accident si s-a rasturnat (masina nu mai poate fi reparata). Cum pot sa o scot din tara? E numaidecat pe evacuator sau pot merge cu documentele si certificatul de accident?

Scoaterea din tara a masinii cu nr. straine

Salut! O masina cu numere straine se afla in Moldova mai mult de 180 de zile, nu e scrisa pe mine, n-am procura. Pot eu sa o scot din tara? Si daca da, de ce documente am nevoie?

Masina cu numere LT

Buna! Prietena mea are masina cu numere LT in Republica MD, masina se afla in tara un an. A auzit ca nu e voie sa mearga cu ea, ca ii vor lua masina. Cum se poate de rezolvat aceasta problema? E posibil ca masina sa aiba voie sa mearga prin MD, daca prietena are doar permis moldovenesc, dar...

Masini cu numere din Lituania introduse in Republica Moldova

Buna ziua. Eu vreau sa aflu ce se va intampla: am doua masini cu numere straine introduse in tara pe numele meu. Masinile le-am dezmembrat si mi le-am completat pe ale mele cu numere de MD. Si mi-au ramas numai placutele de inmatriculare si documentele.

Eu am introdus in tara 2 mașini cu numere străine

Eu am introdus in tara 2 mașini cu numere străine in anii 2015-2016. Putin timp in urma, când am trecut vama cu mașina personală, am fost luat la întrebări de către vameș (unde sunt masinele), după care mi-a dat o citație ma prezint la poliție? Ce trebuie să fac?

Automobil numere straine

Bună ziua. În februarie am procurat un automobil cu numere lituaniene, acesta fiind introdus în țară in decembrie. În februarie, cand l-am cumpărat, am fost la vama si am facut intrarea pe mine, dețin permis de conducere românesc si permis de ședere în România, cetățenie română nu am. Acum, după...

Numere străine

În cazul în care nu mi s-a cerut niciodată permisul la trecerea frontierei cu o mașină cu numere străine, cum serviciul vamal își dă seama că sunt rezident sau nerezident?

Numere straine

Buna! Termenul de 180 de zile din 12 luni pentru masina cu numere RO pot fi folosite la rand de la 1 zi pana la 180 fara intrerupere, adica fara a iesi si intra iar?