Răspunsuri 369  

Spor la salariu pentru cadrele didactice

Buna ziua. Conform Legii nr. 270 din 2018, profesorii trebuie să primească un spor pentru diriginție și controlul caietelor după numărul de elevi..Are dreptul managerul instituției să reducă această sumă? Mulțumesc.

Contract de raspundere materiala individuala

Buna ziua. Este in drept institutia de invatamant sa incheie Contracte de raspundere materiala individuala cu cadrele didactice? Mentionez ca in Anexa 1 la HG Nr. 449 din 29.04.2004 nu este specificata acesta optiune.

Student înmatriculat la 2 universități

Bună ziua. Poate fi declarat nul un contract de studii universitare cu frecvența la zi, buget, dacă la semnarea lui studentul era deja înmatriculat la o universitate cu frecvență la zi, la contract? În situația în care studentul vrea să se exmatriculeze, ce se poate întâmpla?

Este posibil sa intri la universitate cu diploma de la colegiu?

Buna ziua. Singura modalitate de a intra la universitate este cu diploma de bacalaureat? Sau după ce inveti 4 ani la colegiu și obtii diploma de specialist, poți sa te inscrii la universitate? Nu am gasit răspuns la aceasta întrebare. Mersi anticipat.

Trebuie să dau bani după o lună de învățământ la buget?

Bună ziua. Sunt studentă în anul 1 la buget. Am învățat o lună și doresc să plec de la facultate din motive personale. Instituția cere să achit o sumă de bani, deși eu nu am primit bursă. Sunt obligată să le dau banii ceruți?

Получить документы из колледжа без личного присутствия?

Добрый день! Я закончила 1-й курс колледжа и спонтанно уехала с родителями за границу, так и не забрав документы и оценки. Сейчас они мне очень нужны, но у меня нет возможности приехать лично в Молдову. Подскажите, пожалуйста, как быть.

Indemnizația pentru tinerii specialiști în educația preșcolară

Bună ziua! Anul acesta am absolvit Colegiul Pedagogic, dar nu s-au făcut repartizări pentru loc de muncă. Am căutat singură unde să mă angajez și am găsit, la o grădiniță. Este posibil să mi se acorde indemnizația pentru tinerii specialiști? Până când pot depune actele necesare pentru aceasta?

Nu am primit indemnizatie de tanar specialist

Buna ziua. Am absolvit Colegiul Pedagocic cu specilitatea de invatator de ciclu primar, dupa care am absolvit USM cu specialitatea Geografie, am facut si masteratul (am media notelor peste 9). Dar totusi, dupa ce m-am angajat intr-un sat ca profesor de geografie, nu am primit indemnizatia de...

Tânăr specialist în domeniul educației

Bună! Sunt absolventă a colegiului pedagogic, activez de 2 ani în calitate de educator, dar nu am primit indemnizația pentru tinerii specialiști. Pot să depun acum cerere pentru aceasta indemnizație sau după ce absolvesc universitatea?

Transfer de la o scoala la alta

Buna ziua. Care este procedura pentru a transfera copilul de la o scoala la alta, in cazul cand am schimbal locul de trai din or. Balti in mun. Chisinau? Multumesc anticipat!

Continuarea studiilor la masterat

Buna ziua. Sunt studenta (ciclul de licenta) la Facultatea de limbi straine, sectia buget. Urmeaza sa fiu repartizata in campul muncii pentru 3 ani la o institutie de invatamant. Daca doresc sa continui studiile la ciclul de masterat in alt domeniu (psihologie), voi fi obligata sa lucrez sau...

Tânăr specialist într-o instituție de învățământ

Bună ziua. M-am angajat ca tânăr specialist într-o instituție de învățământ, fiind încă studentă în anul 2 (frecvență redusă). Pot beneficia de indemnizația oferită tinerilor specialiști? Mulțumesc.

Taxa de studii

Buna ziua! Timp de un an am studiat la buget la un Centru de Excelenta, dar din motive personale as dori sa-mi continui studiile la liceu. Institutia refuza sa-mi intoarca actele din motiv ca trebuie sa achit o suma de bani enorma! Ati putea, va rog, sa-mi spuneti daca este vreo prevedere legala...