Răspunsuri 294  

Indemnizația unică a tânărului specialist în pedagogie

Bună ziua! Am absolvit in 2016 ciclul I de studii universitare, la specialitatea profesor de limba română și limba engleză si am continuat studiile pentru ciclul II - masterat în științe ale educației, in 2018. 1. În perioada de licență am activat 3 luni ca profesor de limba engleza, in 2015....

Имеют ли право заставлять включать камеру при обучении онлайн?

Добрый день! Суть вопроса в том, что с 1 сентября в школах ввели обучение онлайн - через чат Zoom. При это директор школы издала приказ, чтобы во время уроков камера ученика была включена. Могу ли я воспротивиться этому на законных основаниях, так как мне кажется, что это не нормально, что мой...

Ce măsuri să interprind cu părintele și cadrul didactic aflati in conflict?

Bună ziua. Activez ca director într-o instituție si am urmâtoarea problemă: există un conflict între un părinte și un cadru didactic. Parintele mi-a adresat o petiție specificand că cadrul didactic l-a eliminat din grupul parinților pe un serviciu de mesagerie, deoarece a postat pe acest grup o...

Contract de studii

Buna ziua. Contractul de studii la buget care a fost incheiat de catre student si universiatate contine urmatoarea clauza: contractul intra in vigoare din data de si este valabil pana la data de 01.09.2020. Dupa data de 01.09.2020 contractul nu mai are nicio putere juridica?

Repartizare in campul muncii ca tanar specialist

Buna ziua. Am absolvit anul acesta universitatea in domeniul educatiei, la buget. Am fost repartizata in campul muncii, dar doresc sa imi continui studiile la masterat. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii intreprind pentru a continua studiile? Ce drepturi am eu in aceasta situatie? Va multumesc.

Sunt obligat să lucrez 3 ani la liceu

Bună ziua. După absolvirea Universității pedagogice (la buget) sunt obligat să lucrez acei 3 ani la liceu, dacă imi continui studiile la masterat? Vă mulțumesc mult.

Dacă mă angajez în calitate de cadru didactic (cu statut de tânăr specialist), pot să mă eliberez la dorință înainte de încheierea termenului de 3 ani?

Dacă me eliberez din propria inițiativă fără a încheia termenul obligatoriu de 3 ani, pe lângă faptul că trebuie să întorc indemnizația primită, trebuie să întorc și banii pentru studiile primite cu finanțare bugetară? Sau trebuie ulterior oricum să închei termenul (3 ani) pe care nu l-am...

Pot beneficia de indemnizația de tânăr specialist

Bună ziua. Eu am absolvit anul acesta universitatea, la frecvență redusă, la contract, însă activez în domeniu din 01.09.2019. Fiindcă am lucrat până să finalizez studiile, pot beneficia de indemnizația de tânăr specialist sau nu?

Contractul de studii universitare la buget

Cum se face ca statul include in contractul de studii universitare la buget un punct care contravine Codului muncii si dreptului de a-ti alege locul de munca, fortandu-te sa lucrezi unde te repartizeaza universitatea? Din punct de vedere legal si al drepturilor omului este inuman. Are sens de...

Eu am absolvit anul acesta Universitatea de Educatie Fizica

Buna ziua. Eu am absolvit anul acesta Universitatea de Educatie Fizica si am obtinut diploma, dar anul trecut am lucrat fara diploma. Cineva din profesori mi-a zis ca nu pot benificia de cele 120 mii lei ca tanar specialist. Este adevarat? Mersi!

Îndemnizația pentru tinerii specialiști

Buna ziua. Sunt studentă in anul 4 la facultatea "Stiinte ale Educatiei si Informatică". Momentan activez la o grădiniță din mediul rural. As vrea sa stiu daca dupa absolvirea Universitatii pot beneficia de indemnizatia pentru tinerii specialiști?

Certificat de studii incomplete

Bună! Am nevoie de ajutor. Am învăţat la colegiu până în anul 4, însă nu l-am absolvit. Ar trebui să primesc un certificat de studii incomplete?