Răspunsuri 176  

Transfer la scoala din strainatate

Copilul invata in strainatate. Cum se realizeaza procedura de transfer la scoala in Moldova in clasa a 3-a? Ce documente sunt necesare, este nevoie de legalizarea lor? Cum copilul studiaza pana invata limba de predare? Multumesc.

Meditații on-line

La moment activez ca profesor la o instituție de stat. Dacă mă concediez și doresc pe viitor să predau doar lecții individuale pe skype persoanelor de peste hotare, cum aș putea să legalizez activitatea, să continuie stagiul de lucru și să nu mă consider șomer?

Tanar specialist sau nu?

M-am angajat in 2015 in calitate de invatator, dupa 2 ani de la absolvirea colegiului fiindca imediat dupa absolvire am iesit in concediu de maternitate. Intrebarea mea este: trebuia sa beneficiez de transa de bani ca tanar specialist?

Tanar specialist

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, daca am absolvit masteratul in 2015, apoi am luat concediul de maternitate, ma pot considera tanar specialist? Ma angajez ca educator la o gradinita din Chisinau fara repartizare.

Referitor la scoala

Vreau să-mi dau copilul la un liceu din Chisinau si-mi cer viza de resedinta, dar noi locuim la Băcioi. Cum pot să obțin viza de resedinta la Chișinău?

Drepturile minorilor - urgent!

Elevii din clasa fiicei mele (11 ani) au semnat o cerere colectiva prin care au solicitat ca in curicula lor sa fie pastrat in conitnuare obiectul optional (cultura si civilizatia franceza). Problema consta in faptul ca elevii au fost obligati de conducerea scolii sa semneze aceasta cerere, desi...

Retragere dosar de la institutia de invatamant

In legatura cu plecarea si stabilirea domiciliului peste hotare, doresc sa retrag dosarul copilului si arhiva notelor incepand cu clasa 1 pana in anul curent de invatamant. Care este procedura?

Instituția de învățământ nu îmi întoarce actele

Instituția în care învăț nu îmi întoarce actele, trage de timp - ba secretara cică nui, ba directorul e în spita și tot așa. Vreau să plec de aici pentru că nu îmi place specialitatea, plus profesorii și instituția este foarte coruptă, condițiile sunt rele și nu mă ține nimic aici. Profesorii...

Numele in diploma de absolvire

Sunt anul 4 (absolvire) la Colegiul Financiar Bancar ,,Centrul de Excelență în Economie și Finanțe''. Pe data de 8 mai 2019 m-am căsătorit și mi-am schimbat numele de familie după soț. Cu puțin timp înainte de căsătorie, am prezentat la colegiu copia buletinului de identitate. Întrebarea mea...

Pot sa fac atestat nou, daca atestatul curent este la colegiu?

Am invatat la colegiu la budget, insa l-am lasat dupa cursul trei, dupa ce am dat Bac-ul. Atestatul o sa mi-l intoarca dupa ce o sa platesc contractul pe trei ani. Eu nu vreau sa-l platesc, pentru ca nu am primit studiile necesare. Pot eu sa ma adresez la institutia unde am primit atestatul si...

S-a pierdut certificatul de studii

Buna! Mama mea a pierdut certificatul de studii. Unde ma pot adresa, si de ce acte am nevoie ca sa obtin un dublicat? Multumesc anticipat!

Închis Invatamantul primar

Buna ziua. Am abdolvit Colegiul Pedagogic "Alexandru cel Bun" in anul 2016 (carein prezent este desfiintat). Pot eu sa fiu repartizata in sistemul de invatamant, daca institutia data este inchisa? Multumesc!

Revenirea la studii

Pot relua studiile neterminate din motive personale din 2008, fiind in anul 2, sau trebuie incepute de la zero? Multumesc!