Răspunsuri 326  

Indemnizația pentru tinerii specialiști in domeniu pedagogiei

Buna ziua. Am fost angajata in domeniul invatamantului incepand cu 1 septembrie 2019, cu contract cu durata nedeterminata, dar studiile universitare le-am absolvit in 2020 (sectia frecventa redusa, la contract). Am eu dreptul în anul 2021 sa beneficiez de îndemnizatia pentru tinerii specialisti?

Procura pentru ridicarea diplomei?

Buna ziua. Sotul meu este plecat peste hotare, dar are nevoie de diploma de bacalaureat care este la universitate. Pot eu sa merg cu buletinul lui și al meu si certificatul de căsătorie ca sa ridic diploma? Sau trebuie el sa facă de acolo o procura in acest sens?

Transfer la o alta institutie

Buna! Sunt studenta in anul 1 la jurnalism. Pot sa ma transfer in anul 2 la aceeasi specialitate, doar ca la o Universitate in Romania?

Student bugetar

Buna ziua. Anul acesta absolvesc anul 4, ciclul licență la buget si vreau sa imi continui studiile la masterat la o alta profesie. Am nevoie de niste precizari: daca doresc sa continui studiile la masterat, sunt obligata sa intorc banii statului pentru studiile facute la buget (licenta) sau sa...

Student bugetar

Buna ziua. Anul acesta absolvesc anul 4, ciclul licență la buget si vreau sa imi continui studiile la masterat peste hotare. Daca doresc sa invat peste hotare, voi fi nevoita sa rambursez banii statului sau sa lucrez 3 ani la stat?

Munca prin cumul

Bună ziua. Activez în calitate de director la un centru din domeniul afiliat învățământului (statutul centrului este de instituție benevolă pe lângă Direcția Educație și este finanțată de Direcția Educație). Având calitatea de director cu program de lucru de 8 ore pe zi, pot să predau (sau să...

Student bugetar

Buna ziua. Sora mea este studentă bugetară la colegiu. După un an de studii, planurile familiei s-au schimbat și am hotărât să plecăm cu toții peste hotare. La colegiu ni s-a anunțat că trebuie să restituim banii statului nu doar pentru un an de zile învățat, dar pentru 4 ani. Este corect așa ceva?

Право на образование

Здравствуйте. Подскажите, может ли несовершеннолетний сам восстановиться в училище? Точнее, написать заявление и объяснительную без присутствия родителей, так как они не могут прийти в училище?

Muncă prin cummul în domeniul învățământului

Buna ziua. Are dreptul un profesor sa duca 28 de ore pe saptamana? Activez la un liceu in care am 21 de ore si mi sa mai propus in alta scoala alte 7. Pot cumula aceste două servicii?

Indemnizatia unica pentru profesori

Buna ziua. Activez inca din septembrie 2018 intr-un gimnaziu ca profesor. Cand m-am angajat, nu se dadea indemnizatia unica pentru frecventa redusa. Pot beneficia de aceasta indemnizatie acum?

Transfer dintr-o scoala in alta

Buna ziua. Vreau sa îmi transfer copilul de la scoala din sat la una din Chisinau, fiindca ne-am mutat aici. Cand am fost sa ma informez, mi s-a spus ca eate obligatoriu ca resedinta sa fie in Chisinau. Acum nu timp timp si posibilitate sa-mi fac viza de resedinta in Chisinau. Este vreo...

Munca cumulata cu studiile de masterat

Buna ziua. Lucrez pedagog, am absolvit licenta am depus actele la master, dar directoarea institutiei mi-a spus ca nu mi va putea permite sa merg la ore in fiecare zi de joi si vineri. Ce sa fac?

Pot beneficia de indemnizatiile pentru tânăr specialist

Bună ziua. Am terminat în anul 2019 USPEE din Chisinau cu frecventa redusă (pedagogie preșcolară). Mentionez ca din luna iulie 2021 m-am angajat pe specialiatate in gradinita, dar fară indreptare de la minister. Spuneti-mi, va rog, pot beneficia de indemnizatii pentru tânăr specialist? Si mi-a...