Răspunsuri 257  

Dosar penal

Buna ziua. Dosarul penal deschis pe numele meu se afla la procuratura. Intre timp cel care a scris plangerea a decedat. Nu ma aflu in tara pentru a ma prezenta la procuratura. Ce se intampla mai departe cu acest dosar?

Procedura penala

Cine imi poate explica, va rog, activitatea de constatare in sensul art. 273 CPP? Multumesc!

Am depus o plangere la politie

Am depus o plangere la politia din sat, dar ei nu nu actioneaza, nu au facut nimic in 2 saptamani care au trecut de atunci. Unde pot sa ma adresez mai departe?

Judecata amanat de mai multe ori

Buna ziua. Tatal meu este mecanic conducator la o companie privata. Intr-o zi, fiind la volanul unui camion, l-a accidentat pe un alt muncitor de la intreprindere, care era in spatele camionului si tata nu l-a vazut. A avut loc judecata unde a fost stabilita o pedeapsa, insa partea vatamata...

УДО

Спасибо большое за ваши ответы. Скажите: написать на УДО может сам заключеный, или нужен адвокат? Если нужен адвокат, сколько будут стоить его услуги?

Închis Условно-досрочное освобождение

Моего мужа осудили на 2 года за кражу. Через сколько можно подать на условно-досрочное освобождение? И как это сделать?

Amendă penală

Bună! Conform hotărârii judecătorești din 18 februarie 2020, mi-a fost stabilită o amenda penala de 27.000 lei. Eu ma aflu peste hotare, am și domiciliul aici. În Chișinău îmi vin citații de la poștă, e și normal ca nu pot sa ridic scrisorile, fiindcă nu ma aflu în țară. Am contactat avocatul...

Amanarea judecatii!

Din motive de boala judecatorul a amanat judecata. Care este termenul? Dupa cat timp sunt recunoscut ca nevinovat intr-un dosar penal (infractiune usoara), cand expira termenul de anuntare a urmatoarei sedinte de judecata? Multumesc anticipat!

Incetare proces penal

Este pornit dosar penal, dar vreau impacare cu faptasii, caresunt minori. Procurorul a spus ca poate incheia dosarul penal daca imi achita toate pagubele, conform art. 54 Cod Penal. Este legal daca imi vor achita toate pagubele? Nu imi pot inscena ei ceva rau?

Sechestru pana la achitarea amenzii

Buna ziua. In timpul procesului penal, mi-a fost pus sechestru pe toate conturile bancare. Conform deciziei finale, am de achitat o amenda, iar dupa executare va fi scos sechestrul de pe toate bunurile si conturile. Cum pot sa achit amenda, daca conturile imi sunt in continuare sechestrate, desi...

Dosar penal in format electronic

Un avocat imi cere sa trimit pe email dosarul penal pentru a-l studia in profunzime. Cum as putea face rost de el in format electronic?