Răspunsuri 899  

Nou Nu lucrez si nu am proprietati

Care sunt actiunile executorului in caz ca trebuie sa achit datoriile la credite, dar nu am nici proprietati si nici salariu (de 3 luni nu imi pot gasi de lucru)? E posibil ca dupa judecata sa se astepte cateva luni pana ma anganez, si deja dupa sa imi ia din salariu 50%?

Nou Sechestru pus pe card

Pot cumva sa colaborez cu executorul judecatoresc care mi-a pus sechestru pe card si sa micsorez suma pe care sa mi-o retina lunar? Mersi anticipat.

Nou Cerere de desfacere a casatoriei

Buna ziua! O persoana vrea sa depuna cererea de desfacere a casatoriei la Chisinau, dar nu are viza de resedinta in Chisinau, insa aici lucreaza si aici copilul frecventeaza gradinita. E posibil sau trebuie sa plece la judecatoria din raion unde are viza de resedinta? Multumesc anticipat!

Închis Cine achita cheltuielile de judecata?

Buna ziua. Fratele meu este casatorit de 15 ani. Au doi copiii minori. Locuiau cu parintii ei si aveau permanent certuri din cauza parintilor. El permanent pleca peste hotare sa faca bani pentru a cumpara o locuinta. Trimitea bani lunar, dar nu se stie ce facea sotia, ca niciodata nu-i mai...

Pe ce poate pune sechestru executorul cand nu detii nimic?

Buna ziua. In cazul cand executorul a emis hotararea de a pune sechestru pe bunuri, dar eu nu detin nimic in proprietate, care este procedura de executare mai departe? Mentionez ca am restanta la pensia alimentara.

Что нужно сделать мне и бывшей жене чтобы отказаться от судебного исполнителя?

После развода мне назначили платить алименты через судисполнителя. Прошло два года и бывшая жена говорит что я не плачу вовремя алименты, но с моей стороны все выплаты проходили вовремя. Начал разбираться и получилось что судисполнитель не перечислял вовремя деньги и не всю сумму, говоря что с...

Ce se întâmplă dacă reclamantul nu se prezintă la proces?

Sunt pârârt într-un proces, iar reclamantul nu se prezintă intenționat deja a 2-a oară la ședința de judecată pentru a trage de timp ca să nu fie rezolvată cauza, iar eu să nu pot pleca peste hotare la muncă. Ce pot face în această situație?

Срок давности по разделу имущества

Добрый день. Развелась с мужем в 2017 году. Подскажите пожалуйста, какой срок срок подачи иска по разделу имущества - 3 года или уже 10 лет? Имеет ли значение, что развод был до принятия нового Гражданского кодекса? Спасибо.

Blocarea contului bancar de catre executori

Buna ziua. Eu am mai multe datorii la credite, care au ajuns la executori. In acelasi timp, am deschis un cont in banca pentru a colecta fonduri pentru tratamentul copilului bolnav de cancer. Pot sa-mi blocheze acest cont?

Închis Cum sa achit datoria, daca mi-au blocat cardul salarial?

Buna ziua. Am o datorie care a ajuns la colectori. Cum sa o achit, daca salariul se transfera pe card, dar cardul mi l-au blocat? Si cum e posibil ca datoria a crescut de la 4.600 la 11.600 lei intr-o perioada scurta?

Sechestru pe cardul bancar

Buna ziua. Sotul are odatorie la credit. Eu nu am semnat nimic, dar de pe cardul meu a fost sustrasa o suma mare. Ce sa fac? Nu am fost anuntata ca s-a pus sechestru.