Răspunsuri 164  

Proces contraventional

Buna ziua. Bunica a fost chemata in judecata in temeiul art. 179 CC ”Constructii neautorizate si interventii neautorizate la constructiile existente”. Cauza a fost inregistrata in decembrie 2021, in februarie 2022 am primit citatia, iar bunica a decedat in aprilie 2021. Ce facem in aceasta situatie?

Amenda despre care nu am stiut

Buna ziua. Anul trecut am fost oprit pe strada de catre politisti pentru ca nu purtam masca. Mi-au intocmit proces-verbal, pe care nu l-am semnat. Nu mi-a venit nicio notificare ca am de achitat amenda. Acum, insa, mi-a venit scrisoare de la un executor judecatoresc ca am de achitat amenda si...

Proces-verbal contravențional întocmit în locul unei decizii de constatare

Bună ziua. În privința mea a fost întocmit un proces-verbal, în temeiul art. 177 CC, și remis în judecată. Am contestat procesul-verbal menționat și am cerut anularea acestuia. Instanța de judecată, însă, a constatat că agentul constatator a emis în mod greșit proces-verbal și trebuia să emită o...

Unde sa ma adresez ca sa demonstrez ca am achitat amenda?

Buna seara! In iunie 2017 mi-a fost aplicata o amenda in marime de 500 lei pentru ca am fumat in loc nepermis. Nu am fost de acord cu politistul si n-am semnat nimic si nu mi sa eliberat nicio foaie. Peste 6 luni, imi vine scrisoare de la executor sa achit 1.000 de lei. A doua zi am achitat...

Anexarea probelor

Buna ziua. Vreau sa anexez probe într-un dosar contravențional care se afla in instanta. Imi spuneți cum se scrie corect? Cerere de administrare a probelor? Sau in alt fel?

Amenda fara audiere

Buna! Este legal ca politistul de sector sa-mi aplice amenda fara sa ma audieze si sa prezinte dovezi ale vinovatiei mele? Va multimesc!

Întârzierea achitării amenzii

Buna ziua. Sotul a primit cu 3 luni in urma o amenda in marime de 300 lei si a uitat sa o achite. Cât timp mai are ca sa o pota achita? Are dreptul executorul judecatoresc sa perceapa 500 de lei cheltuieli de executare, pe langa amenda de 300 de lei?.

Termenul de executare a hotararii judecatoresti de catre executor

Buna ziua! In 2017 am fost amendata cu 1.000 lei, Amenda pe care nu am achitat-o. Executorul mi-a pus sechestru pe contul de credit de la o banca comerciala prin titlu executoriu tot de 1.000 lei. Eu creditul l-am achitat deplin in 2019, dar suma de 1.000 lei ramane in continuare blocata pe...

Neachitarea amenzii

Buna! Ce consecinte pot urma daca nu achit amenda in marime de 1.000 de lei?

Proces-verbal contestat

Bună ziua. Dacă contest un proces-verbal în termen de 15 zile și în final judecata respinge contestația, nu mai este valabilă achitarea la cota de 50%? Multumesc anticipat.

Absența de la judecată

Buna ziua. In cazul in care nu mă pot prezenta la judecată după ce contest procesul-verbal contravențional (voi fi peste hotare, probabil) care sunt consecințele? Sau data de stabilire a ședinței tine doar de decizia judecătorului?

Amenzi neachitate

Ce risc daca am amenzi neachitate aplicate de serviciul fiscal si politie? E vorba de amenzi in suma totala de aproximativ 30.000 de lei. Ce consecinte pot urma?