Răspunsuri 206  

Atacarea deciziei instanței de fond în proces contravențional

Bună ziua. Am nevoie de ajutor in legatura cu atacarea deciziei instanței de fond. Mulțumesc frumos persoanelor care mă vor îndruma cu un sfat. Am contestat decizia asupra cauzei contravenționale emisă de agentul constatator, dar contestația a fost respinsă de instanță, care a emis o decizie...

Închis Suspendarea termenului de tragere la răspundere contraventională

Bună ziua. Se suspendă termenul de tragere la răspundere contravențională odată cu depunerea cererii de recurs la Curtea de Apel competentă? În care cazuri se suspendă termenul de tragere la răspundere contravențională?

Termen de prescriptie

Buna ziua. Cum sau unde pot afla daca a trecut termenul de prescriptie intr-un dosar contraventional?

Scrisoare de la Directia deservire fiscala

Buna ziua. Inspectoratul fiscal documenteaza un caz privind respectarea legislatiei de catre o persoana fizica care a oferit servicii de transport international de pasageri. Organul fiscal ne cere (am fost pasageri) sa ne prezentam pentru a oferi inforatii despre calatorii efectuate. 1. In baza...

Plangere si retragerea acesteia

Buna ziua. Am depus la politie o plangere legata de fiica mea minora, dar acum vreau sa o retrag. Care pot fi consecintele pentru mine?

Proces-verbal contravențional întocmit de organul vamal

Buna ziua. În vamă mi-a fost întocmit un proces-verbal contravențional și mi-a fost aplicată amendă. Cum pot să contest acel proces-verbal? Care e procedura? Trimit contestația la biroul vamal Centru, sau unde a fost întocmit, sau direct în judecată? Ajutați-mă, vă rog. Mulțumesc

Proces-verbal contestat

Buna ziua. Am contestat un proces-verbal, dar instanta a respins contestatia ca nefondata. In ce termen trebuie sa achit amenda? O mai pot achita in marime de 1/2 sau acum trebuie sa achit suma integral?

Termenul de prescriptie in privinta contraventiilor

Buna ziua. Ce termen de prescriptie au dosarele cotraventionale (art. 318 CC)? A trecut un an de la savarsirea faptei si judecata nu a avut loc. Am primit citatie in instanta pentru prima sedinta care va avea loc la un an si trei luni de la savarsirea faptei imputate. Multumesc.

Cum sa obtin hotararea de judecata?

Salut! A fost pronuntata hotararea intr-un proces contraventional care ma viza, dar nu am fost prezent la pronuntarea acesteia. Hotararea nu mi-a fost expediata, chiar daca am depus in instanta cerere pentru a o primi. A trecut o luna, dar nu am primit nici hotararea, nici macar un raspuns la...

Proces-verbal cu adresa indicată incorect

Bună ziua. Mi-a fost întocmit un proces-verbal cu adresa indicată incorect. Pot să-l contestez? Cum pot dovedi ca adresa a fost indicată incorect?

Închis Achitarea amenzii

Bună ziua. Suntem obligați să achităm amenda aplicată de organul vamal dacă nu dorim să vămuim mărfurile confiscate? Amenda aplicată de organul vamal poate fi achitată în jumătate în termen de 72 de ore?

Închis În ce cazuri se admite achitarea amenzii în jumătate timp de 72 de ore?

Bună ziua. Dacă depun contestație împotriva procesului-verbal cu privire la contravenție și instanța de judecată emite o hotărâre prin care respinge contestația, sau o încheiere prin care restituie contestația, mai pot achita timp de 72 de ore 50% din amenda aplicată?