Executorul judecătoresc a aplicat sechestru pe cardul pe care primesc indemnizația pentru copil

4 октября 2022 104

Bună ziua. Executorul judecătoresc a aplicat sechestru pe cardul pe care primesc indemnizația pentru copil si a retras 740 de lei. Are dreptul sa puna sechestru pe acest card? Am vreo sansa sa recuperez acesti bani? Ca dovadă le-am trimis extrasul contului din banca.

Jurist comments 3

Download discussion
Mihail Lavric
  • Адвокат-стажер
  • Гражданское право
  • Семейное право
  • Экономическое право
  • Иные отрасли

Bună ziua, Mihaela. Executorul judecătoresc nu are dreptul să aplice sechestrul pe mijloacele bănești ce provin din indemnizațiile lunare pentru creșterea copilului (art. 110 alin.(1) lit.e) Cod de executare).
În această situație, depuneți o cerere motivată la executor pentru ridicarea sechestrului. În caz că cererea nu este satisfăcută, puteți să... mai detaliat vă adresați la comisia de etică și disciplină a executorilor judecătorești cu privire la abaterea respectivă și concomitent în instanța de judecată.
Ce ține de suma de 740 lei, nu pot să vă asigur că ați putea să o recuperați dacă banii au fost transferați creditorului.

5 октября 2022
  • Юрисконсульт
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Трудовое право

Buna Mihaela, în afară de celea menționate de colegul meu dl.Mihail, eu vă orientezi, că sunteți în drept să atenționați executorul, că el a încălcat prevederile art. 110 CE, executorul poate fi tras la răspundere penală, prevăzut de Codul penal Articolul 327. Abuzul de putere sau abuzul... mai detaliat de serviciu
(1) Folosirea intenţionată de către o persoană publică a situaţiei de serviciu, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice,

[Art.327 al.(1) sintagma „intereselor publice sau” declarată neconstituțional prin HCC33 din 07.12.17, MO27-32/26.01.18 art.4; în vigoare 07.12.17]
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 650 la 1150 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
(2) Aceeaşi acţiune:
b) săvîrşită de o persoană cu funcţie de demnitate publică;
b1) săvîrșită din interes material, în scopul realizării altor interese personale sau în interesul unei terţe persoane;
c) soldată cu urmări grave
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.
(3) Abuzul de putere sau abuzul de serviciu, săvîrşit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

6 октября 2022

va mulțumesc extrem de mult pentru ajutor

6 октября 2022