Așa o situație. Prin anul 1998 două fete lucrau la fabrica Zorile de acolo li s-au oferit prin ordin la ambele loc de trai într-o camera de 12 m în cămin și viza de domiciliu. Între timp o fată a început să-și aducă iubitul și să locuiască împreună; la rândul său, cealalta fata neputând suporta aceasta viața în trei, a plecat din cămin. Fata care a ramas a născut un copil, dar după o boală gravă a decedat. În 2008 soțul ei s-a adresat la primărie unde a primit ordin pe cameră și repede a și privatizat-o fără ca fata care a rămas și avea ordin să cunoască de privatizare. Această doamnă are și până în ziua de azi viza de domiciliu în acea cameră. Întrebarea mea este: are ea parte la acea cameră în cămin dacă nu a participat la privatizare, dar are viză de domiciliu sau poate liber să-și retragă viza de domiciliu și să se pună la apartamentul unde locuiește în timpul de față? Se mai poate de făcut ceva de pentru lua partea ei ori nu?
Vitalie Onofrei
Buna ziua,
În partea ce ți e de viza de reședință, nu sunt probleme, este posibil de a se înregistra cu viză la noul apartament prin intermediul ASP, la cerere, prezentînd actele de proprietate asupra apartamentului sau, dacă nu e proprietar, prin prezentarea acordului proprietarului apartamentului.
Vedeți info de pe pagina electronică
http://www.asp.gov.md/ro/node/1506
În... mai detaliat partea ce ține de ordinul de repartiție, urmează a fi verificată informația privind existența și valabilitatea acestuia, în caz de radiere, urmează a fi verificat temeiul și legalitatea acestei acțiuni.
Problema ține de proprietarul/gestionarul camerei, ori în caz că sa stabilit că fata nu locuia acolo, sau nu mai activa la instituția care a repartizat camera, putea fi radiată, fapt care a și a avut loc cred eu.