Răspunsuri 196  

Nou Amnistie

Bună ziua! Am o întrebare în legatură cu priocedura de amnistiere. Mai mulți condamnați au fost chemați la comisie, eu însă nu am fost. Pe 13 iulie am judecată. E posibil să depun cererea acolo, în sala de judecată?

Amnistia în cazul art. 361 CP

Bună ziua. O persoană a fost condamnată în 2019, în temeiul art. 361 (1) CP, la 8 luni de închisoare. Dar pe lângă aceasta, are și amenzi neachitate la stat. Este posibilă aplicarea amnistiei în cazul persoanei menționate? Vă mulțumesc pentru răspuns!

Închis Când a intrat în vigoare amnistia?

Bună ziua. Am citit despre această amnistie, dar nu am înțeles dacă este pe teritoriul României legea intrată în vigoare sau pe teritoriul R. Moldova?

Amnistia

Bună ziua! Am fost condamnat in temeiul art. 151 (1) CP la 3 ani si 4 luni. Mai am pe rol două dosare: in temeiul art. 187 (2), art. 186 (2) şi art. 287 (2) CP. Cum pot beneficia de amnistie. Din câte am înțeles, e posibil după lege să închid dosarele care nu au fost finalizate, iar pe ăsta în...

Amnistia

Buna ziua. Am fost condamnat in temeiul art.187/2 b, c, d, e, f și art. 317CP la 3 ani și 10 luni de inchisoare. Am ispasit deja doi ani de detentie. Spuneti-mi, va rog, am sanse sa ma eliberez înainte de termen?

Aplicarea legii amnistiei

Buna ziua. Am scris două cereri privind aplicarea amnistiei in privinta mea. Am primit două răspunsuri in care scrie ca numele meu se regăsește în lista persoanelor care cad sub incidența legii menționate. Explicați-mi, va rog, cum se va aplica legea - ma vor elibera sau nu?

Амнистия

Здравствуйте! Муж осуждён в декабре 2021 года к 2 годам лишения свободы по ст. 217 (1) ч. 3 УК. 8 июня состоялся Верховный Суд, в кассации было отказано. В пенитенциарном учреждении прошёл комиссию по амнистии и 20-го июня состоится суд насчёт амнистии. Можно ли рассчитывать на освобождёние?...

Amnistia

Bună ziua! O persoana a fost condamnata în septembrie 2021, în temeiul art. 145 alin. (1) CP, la 7 ani de închisoare (penitenciar de tip închis). Are un copil de până la 7 ani și este unicul întreținător în familie. Poate fi aplicată amnistia în cazul persoanei amintite?

Amnistia

Buna ziua. O persoana a fost condamnata la 3 ani de inchisoare in temeiul art. 186 alin. 2 si art. 192 alin. 1 CP. Comisia de la penitenciar a indicat ca are comportament negativ si ca nu a realizat programul de risc de recidiva. Poate fi eliberata aceasta persoana in cadrul amnistiei?

Amnistie pentru sora mea condamnata, care are la intretinere un copil minor

Buna ziua, stimati avocaț. Sora mea a fost condamnata in temeiul art. 201¹ alin. 3 CP la 6 ani de închisoare. Cu toate acestea, in prezent nu se afla in penitenciar. De fapt, nici nu a cautat-o nimeni, si nici nu se stie unde este. Are la intretinere un copil minor (mai mic de 12 ani). Poate ea...

Amnistia

Buna ziua! In 2021 o persoana a fost recunoscuta vinovata in temeiul art. 190 alin. 2 lit. (b) CP. Prin urmare, i-a fost aplicata amenda in marime de 30.000 lei si a fost obligata sa se prezinte 3 ani la biroul de probatiune. Persoana vizata poate scrie cerere de amnistie? Ce i se intampla daca...

Amnistie

Buna ziua. Soțul meu a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare în temeiul art. 191 alin. 4, art. 186 alin. 3, art. 187 alin. 1 CP și a ispășit deja 1 an din termen. Are șanse să fie eliberat difinitiv sau să-i fie redus termenul cu o treime în cadrul amnistiei?

Amnistie

Buna ziua. Cei condamnați in temeiul art. 217 alin. 4 CP vor beneficia de amnistie?