Răspunsuri 348  

Nou Cerere de divort fara certificatul de casatorie

Buna ziua! Vreau sa dau la divort, dar nu am certificatul de casatorie la mine. Certificatul e la sotie, ea nu doresti sa mi-l dea. Pot fara certificatul de casatorie sa scriu cerere dedivort sau nu?

Cum divortam mai simplu?

Avem impreuna 3 copii, insa din motiv ca sotul consuma alcool, am decis sa divortam. Cum se poate cel mai simplu de facut acest lucru, intrucat nu am posibilitate sa ma deplasez prea des - nu am cu cine lasa copiii (doi din ei sunt mici)?

Divort pronuntat in alt stat

Pot sa aplic la divort in Moldova cu un act legal de separare/divort din alt stat membru EU? Fosta sotie nu vrea sa se mai intoarca in tara si reese ca numai eu am nevoie de acest divort. Avem un copil comun.

Divort si custodia copiilor

Am 2 copii minori, dintre care unul nou-nascut si as dori sa dau la divort. Unde trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa contina cererea pentru ca custodia sa revina mamei?

As dori sa aflu detalii in privinta divortului

Daca tata a 2 copii scrie cerere de divorț, dar are abia 2 saptamani lucrate oficial, calculul pensiei alimentare se face din salariul lui sau salariul mediu pe economie? Si este posibila depunerea cererii la notar?

Cum pot desface casatoria daca sunt in alta tara?

Cum pot desface casatoria, daca eu am doi copii si sunt in Italia, iar sotul e in Moldova? Mie imi trebuie cat mai repede, sunt insarcinata in a sasea luna de la alt barbat. Cum as putea face?

Închis Dupa divort, eu pot schimba numele de familie al copilului

Buna ziua. Am o intrebare la dumnevoastra, sper ca ma veti ajuta. Sunt casatorita de 9 luni si am un copil de 5 luni si as dori sa depun cerere de divort din motiv ca sotul nu are grija nici de copil, nici de mine. Este plecat peste hotare de 3 luni si nu mi-a trimis nici un leu, dar cat a fost...

Sotul nu vrea sa elibereze locuinta

Am un sot cu care locuiesc de 25 ani si avem un copil de 17 ani. Am depus o cerere la oficiul de stare civila pentru divort, este agresiv (verbal) si nu putem astepta ca sa fim chemati in instanta de judecata ca sa fie despartirea legala intre noi, in timp ce el are un comportament inadecvat...

Desfacerea casatoriei a fost pronuntata in Moldova

Ar putea sotia initia o noua judecata privind desfacerea casatoriei in Italia, daca a fost deja pronuntata o hotarare definitiva in Republica Moldova? E posibila admiterea cererii in judecata privind pensia alimentara in Italia, daca desfacerea casatoriei a fost pronuntata in Moldova?

Развод

Я хочу развестись с женой. Она сейчас в Италии. Свидетельство о браке и свидетельство о рождении ребенка отдала моей теще. Я об этом узнал только сейчас. Теща не дает документы. Имеет ли права теща держать у себя эти документы? Что мне делать, чтобы их вернуть?

Развод с иностранным гражданином

Добрый день! Я хочу развестись с иностранным гражданином но я беременная 6 месяцев. 4 месяца мы с мужем не живем в месте, ребёнок и я ему не нужны. Он не помогает и помогать не хочет, о примирении речи даже быть не может. Если я подам иск в суд на развод, то в течение какого времени нас смогут...

Divorț cu 2 copii minori

Bună. Așa o situație. Sunt căsătorită și am 2 copii minori. Cum sa procedez pentru a obtine divorțul și a păstra copiii cu mama? Menționez că soțul a pierdut judecata, motivul fiind violența în familie. Mulțumesc pentru atenție.