Răspunsuri 409  

Nou Divorțul

Buna ziua! Cum pot divorța de soț, daca el se afla peste hotare?

Divort cu copil mic

Vreau sa divortez, dar am un copil de 2 ani 6 luni. E posibil?

Pensie alimentara

Buna ziua. Urmeaza sa avem procesul de divort (sotul m-a dat). Cum e posibil sa depun cerere de stabilire a domiciliului copilului minor cu mine si sa cer pensie alimentara? E posibil in cadrul procesului de divort sa prezint cererea, sau numai dupa ce va fi stabilit divortul? Intrebarea e:...

Divort si pastrarea numelui

Vreau sa divortez, dar sotia vrea sa pastreze numele meu de familie. Are dreptul sa-l poarte, daca eu nu-s de acord?

Închis Proces de divort

Spuneti-mi, va rog, cum pot incepe un proces de divort? Daca sotul bea si nu vine cu zilele acasa, joaca carti la bani - acestea pot fi motive de divort?

Divort cu sotul plecat peste hotare

Buna ziua. Vreau sa divortez, fostul sot este de acord, doar ca e plecat peste hotare si nu se intoarce curand. As vrea sa aflu cum pot obtine divortul cat mai curand, cat va dura procedura si cat ma va costa? Multumesc.

Divort

Buna ziua. Vrem sa dam la divort, avem o fetita de 6 luni. Sotia doreste sa mi-o lase mie. Cum se face asta?

Unde să dau actele?

Bună ziua. Am 6 ani de cand nu am nimic comun cu soțul meu, copii nu avem, locuiesc în Rusia, el in Moldova. Acum vreau sa revin si sa depun actele de divorț, dar locuim in diferite municipii. Unde trebuie anume sa dau actele: in municipiul unde locuiește soțul său municipiul unde locuiesc eu!?

Sotul a luat mai multe credite

Buna ziua. Ati putea va rog sa ma ajutati. Sotul a luat mai multe credite pe care le-a folosit pentru interesele sale personale si nu a adus niciun banut in casa. Acum nici nu le achita. In caz de divort, aceste datorii se impart la 2? Si in cazul partajului averii, in caz ca nu avem bunuri...

Divort fara acordul sotului

Daca eu vreau sa divortez de sotul meu, iar el nu este de acord, eu va trebui sa ii platesc si lui cheltuielile cu procesul? Mentionez ca nu avem copii si niciun bun comun.

Divort la notar si pensie alimentara

Buna ziua. In cazul in care divortul se face prin notar, este posibil sa fie indicata in context pensia alimentara obligatorie in fiecare luna sau nu? Astept un raspuns. Multumesc!

Sotia a dat la divort cu doi copii minori

Avem de impartit un apartament. Spuneti-mi, va rog, daca pe cale amiabila la notar este posibil ca eu sa renunt la o parte din pretul achitat pentru procurarea a 1/2 de catre sotie in contul pensiei alimentare platita copiilor. Daca este posibil, care este riscul incheierii unei astfel de...