Răspunsuri 837  

Divorț fără prezența soțului

Buna ziua. Soțul e plecat peste hotare și este de acord sa divorțăm, dar avem 2 copii minori. Mă interesează dacă pot să divorțez fara prezența lui la notar. Sau fără prezența lui e posibil doar prin judecată?

Divort inaintat de unul dintre soti

Buna ziua. Vreau sa divortez. Sotia este data disparuta de 1 an. Cum obtin hotararea judecatoreasca care se cere la starea civila? Unde trebuie sa ma adresez?

Divorț

Bună ziua. Doresc să divorțez, dar soțul nu este de acord. Avem un copil în vârstă de 3 ani. Aș dori să știu unde să depun cererea pentru divorț, dacă am oficiat căsătoria în satul meu natal, dar domiciliul este indicat în buletin ca fiind în oraș.

Divort cand sotul este condamnat penal cu executare

Buna! Sunt casatorita, dar sotul meu momentan este condamnat si se afla in penitenciar. Doresc sa divortez. Avem un copil care poarta numele meu. Unde trebuie sa depun cererea de divort? Care este procedura?

Divort

Buna ziua. Doresc sa dau la divort. Care este prima etapa, cu ce sa incep?

Conflict în familie, divorț

Bună ziua! Suntem în conflict cu soțul și eu vreau să divorțez. Avem 3 copii, de 4 luni, 4 și 5 ani. Prima intrebare: ca sa depun la divorț, de unde încep și de ce am nevoie? 2: Trăim separat și după ultimul conflict, mi-a luat cardul pe care vine indemnizația copilului (care sta cu mine),...

Divorț

Buna! Dacă după divorț nu sunt mulțumită de anumite condiții, pot să dau din nou în judecată?

Închis Бракоразводный процесс

Здравствуйте! Могу ли я подать на развод без мужа? Есть несовершеннолетний ребёнок. Как ускорить процесс?

Procedura de divorț

Buna ziua! Ma interesează care este procedura de divorț in cazul in care ambii soti sunt de acord, dar au copii minori. Cum rămâne cu partajarea averii, pensia alimentara pentru copii? Daca soții ajung la o înțelegere, oricum trebuie sa mearga la notar?

Pronunțarea hotăririi judiciare privind divorțul

Bună ziua. Cererea de divorț a fost depusă în în instanță în iunie 2021. Părțile nu au pretenții una față de cealaltă și nu a fost acordat temen de împăcare. Cererea a fost examinată într-o ședință, pe 25.02.2022 după ce a fost depusă cerere de urgentare a examinării. A fost stabilita data...

Hotararea de desfacere a casatoriei

Buna ziua. Care este termenul in care hotarerea judiciara privind desfacerea casatoriei devine definitiva si irevocabila? Exista vreo posibilitate pentru a scurta acest termen?

Vreau sa divortez

Buna ziua. Eu sunt cetateanca a Moldovei si sunt casatorita cu un cetatean strain. In prezent ma aflu in Moldova cu 2 copii minori, de 4 ani si 1 an, iar sotul este plecat peste hotare. Vreau sa divortez. Pot depune cererea fara prezenta sotului? Nu avem averi comune.