Răspunsuri 614  

Cerere de desfacere a casatoriei

Buna ziua! O persoana vrea sa depuna cererea de desfacere a casatoriei la Chisinau, dar nu are viza de resedinta in Chisinau, insa aici lucreaza si aici copilul frecventeaza gradinita. E posibil sau trebuie sa plece la judecatoria din raion unde are viza de resedinta? Multumesc anticipat!

Divort din cauza violentei in familie

Suntem casatoriti de trei ani, avem un copil de doua luni. Am plecat de la el pentru ca ma batea si ma injura. Daca dau la divort, el are dreptul sa-mi ia copilul? Ce pot face in acest caz?

Развод с гражданином другой страны

Здравствуйте! Возможно развестись в Молдове, если брак был заключён в Чехии между гражданкой Молдовы и гражданином другой страны (не Чехии)?

Închis Divorț peste hotare

Buna ziua. Am încheiat căsătoria în R. Moldova, la moment ne aflam cu traiul în Franța, dar deținem și pașapoarte românești. Avem 2 copii minori, ambii suntem de acord sa divorțăm. Putem depune cererea de divorț la ambasada? La cea română sau moldovenească? Va fi recunoscut divorțul în Franța?

Cerere de divorț

Buna ziua. Eu am depus cerere de divorț, dar nu am putut să mă merg să iau certificatul de divorț pentru că nu sunt în țară. Ce trebuie să fac: sa depun o cerere nouă?

Divort la judecatoria Soroca

Buna ziua. Vreau sa divortez de sotul cu care am fost casatorita 7 ani si cu care am un copil minor. Am incercat sa divortez pe cale amiabila la notar, dar sotul nu coopereaza in acest sens. Acum vreau sa depun de sinestatator actele pentru divort la judecatoria Soroca, unde am viza de...

Vreau sa depun cerere de divort

Vreau sa depun cerere de divort. Sotul e peste hotare. Nu locuim impreuna de 1 an si 2 luni. In perioada aceasta sotul s-a cuplat deja de 2 ori cu alte femei. Cu 3 ani in urma am mai intentat un proces de divort, dar dupa 1 sedinta ne-am impacat. Acum se socoate al 2 divort, sau tot e primul?...

Unde sa depun cererea si documentele pentru a divorta?

Buna ziua! Vreau sa divortez. Suntem casatoriti de 9 ani si avem 3 copii minori. Cum pot divorta? Unde sa depun cererea de divort si pachetul cu documente? Sotul aplica violenta fizica si psihica asupra mea si a copiilor. Va rog frumos sa-mi dati un sfat.

Divort

Buna! Vreau sa divortez, avem un copil in varsta de un an jumate. Ce documente trebuie sa reprezint si unde?

Ce probleme pot apărea?

Am hotărât cu soțul sa divortam după 5 ani de căsătorie, avem un copil de 3 ani. După discuțiile purtate, copilul rămâne la mine, dar soțul nu vrea sa plătească pensie alimentară, din cauză că nu lucrează în țară, ci are contract în străinătate. Eu am și un împrumut la bancă, făcut pe numele...

Divorț cu 2 copii minori

Vrem să divorțam. Avem 2 copii minori, de 2 și 5 ani. Soția dorește ca copiii sa rămînă cu ea. Eu sunt împotriva din cauza ca ea este violentă și instabilă. Ultimii 6 ani am lucrat și întreținut familia practic singur. Traim peste hotare, dar la moment suntem in Moldova. Copiii sunt cetățeni al...

Sotia a luat copilul peste hotare si apoi a depus cerere de divort

Buna ziua. Sotia a dat la divort, dar eu sunt peste hotare. Pe 8 aprilie am avut judecata, dar din cauza pandemiei de Covid-19, nu m-am putut prezenta, dar nici sotia nu s-a prezentat. Ea a luat copilul peste hotare si apoi a depus cerere de divort. Cum pot sa-mi recapat baiatul inapoi?