Răspunsuri 962  

Închis Divorț și copil de doar 6 luni

Bună ziua. Cuplu căsătorit un an de zile, cu un copil de 6 luni. În cazul divorțului, sotul are casă, mașină,venit (totul cumpărat de el înaintea căsătoriei), iar mama nu are nimic, fiind dupa liceu, fără serviciu, fără bunuri, poate să fie întreținută de către părinții săi. În situația...

Divorț de cetățean străin

Bună ziua! Vreau să divorțez, însă sotul, cetățean al Pakistanului, este împotrivă. Avem un copil de 4 ani. El locuiește în Dubai. Eu aș dori să mă întorc în țară, însă soțul nu mă lasă să plec cu copilul. Ce mă sfătuiți? Dacă ajung în tara cu copilul, cum să procedez?

Divort si pastrarea numelui dupa casatorie

Buna ziua. Exista o lege care sa faca obligatorie schimbarea numelui dupa casatorie? M-am casatorit in Moldova cu un cetatean grec si am luat numele lui. In Grecia, sotiile nu isi schimba numele dupa casatorie. In fine, casatoria noastra a fost recunoscuta si in Grecia. De cativa ani suntem in...

Как ускорить развод?

Здравствуйте. Хочу оформить развод и установить место проживания двухлетней дочери со мной, т.к. муж угрожает забрать ребенка. В Кишиневском суде может пройти 6 месяцев с момента подачи заявления до первого заседания. Можно ли ускорить этот процесс в суде? Можно ли подать иск в другой суд, чтобы...

Un cuplu stabilit peste hotare doreste sa divorteze pe cale amiabila

Buna ziua. Suntem o familie cu 3 copii (17 ani, 10 ani, 10 luni) si suntem stabiliti peste hotare. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Deoarece ne aflam peste hotare, dorim sa apelam la un avocat. Cat timp dureaza procesul de divort? Este nevoie de prezenta noastra sau putem desface...

Proces de divort si termen de impacare

Buna ziua. In instanta a fost depusa cerere de divort. Peste o luna a fost acordat termen de impacare de o luna. Dupa expirarea acestui termen, e posibil de prelungit termenul de impacare sau nu? Care e termenul maxim? Multumesc.

Divorț în Germania?

Salut! Ambii soți ne aflăm în Germania. Este posibil să perfectăm divorțul aici în Germania, la consulatul Republicii Moldova, iar de partajul averii să ne ocupăm când revenim acasă?

Închis Divorț și credit ipotecar

Bună ziua. Dorim să divorțăm, dar avem luat un credit ipotecar, care este pe numele soției. Pot eu cumva să transfer creditul și apartamentul pe mine, pentru că soţia nu pretinde la apartament.

Pot să divorțez in Moldova, sau trebuie să merg în România?

Bună ziua. Eu sunt din Republica Moldova, iar soțul e din România. Căsătoria a fost oficiată în România, dar am transcris actul la Chișinău. Doresc să divorțez. O pot face în Moldova, sau trebuie să merg în România pentru aceasta?

Închis Unde se ridică certificatul de divorț?

Bună ziua! Căsătoria a fost înregistrată la primaria or. Durlești, iar divorțul a fost pronunțat de instanța din Drochia, unde fostul soț avea domiciliul. Întrebarea mea este: de ce trebuie să merg la centrul multifuncțional din Drochia ca să ridic certificatul de divorț, dacă eu am reședință în...

Divorț fără prezența soțului

Bună ziua. Eu sunt moldoveancă, soțul este roman. Căsătoria a fost înregistrată doar în România, nu și în Republica Moldova. Care este procesul de obținere a divorțului fără prezența soțului? Este nevoie sa înregistrez/schimb buletinul moldovenesc pentru a cere divorțul?

Divorț când soțul nu se află în țară

Bună ziua. Trăim separat de 4,5 ani, dar avem un copil de 5 ani. Cum putem să divorțăm, dacă soțul nu este în țară? Nu avem pretenții unul față de altul. E posibil ca soțul să trimită de acolo un acord pentru divorț? Cât va dura procedura?

Divorț în lipsa soților

Bună ziua. Mă aflu peste hotare și vreau să dau la divorț, pentru că de 7 ani nu știu nimic de soț. Pot da la divorț fără ca să vin în țară?