Răspunsuri 865  

New Бракоразводный процесс

Добрый день. Разводились с мужем 2 года назад. Он не оплатил услуги суда и я не получила никаких докуметов. Вопрос: разведены ли мы? И как мне теперь получить свидетельство о разводе?

Divorț. Copil minor.

Bună ziua. Eu cu soțul vrem sa dăm la divorț pentru că nu ne mai înțelegem. Eu sunt peste hotare de 2 luni, el a rămas acasă cu copilul de 2 ani. Mă acuză ca mi-am găsit altul, dar nu este adevărat. În țară, avem viza de reședință și locuim în casa construită de soț, dar înregistrată pe numele...

Closed Soția dorește să divorțăm

Bună! Suntem căsătoriți de 2 ani și avem un copil de 9 luni. În prezent ne aflăm în străinătate, iar soția dorește sa divorțăm. Eu sunt împotrivă. După căsătorie am procurat un apartament în ipotecă, pe care îl achit din salariul meu (soția nu muncește). Violență în familie nu a existat...

Closed Cererea de divort depusa de sotie contine afirmatii false

Buna ziua. Sunt in proces de divort in urma depunerii de catre sotie a cererii in acest sens. Faptele expuse de sotie in cererea de chemare in judecata nu sunt adevarate. mai exact, am fost denigrat prin acele afirmatii continute in cerere si acum mi se cere inca sa achit cheltuielile de...

Divort si domiciliul copilului

Buna ziua. Un cuplu care are un copil doreste sa divorteze. Niciunul din cei doi nu vrea sa cedeze in privinta copilului. In acest caz, cu cine ramane copilul dupa divort? Care e procedura si care sunt drepturile parintilor? Ce trebuie sa prezinte mama copilului ca sa ramana copilul in custodia sa?

Stabilirea domiciliului copilului in cadrul procesului de divort

Buna ziua. Vreau sa depun cerere pentru desfacerea căsătoriei și stabilirea domiciliului copilului cu tatal (adica cu mine), dar certificatul de casatorie se afla la sotie, care nu este de acord sa divortam si nu doreste sa-mi dea certificatul. Cum sa procedez?

Numele dupa divort

Buna ziua. Am fost casatorit, iar acum 5 ani am divortat. Ambii ne-am refacut viata, iar recent am aflat ca fosta mea sotie inca imi poarta numele dupa divort. Mai mult chiar, copilul pe care l-a nascut de la alt barbat tot poarta numele meu. Este posibil asa ceva - sa-mi poarte numele un copil...

Cum pot sa dau la divort?

Buna ziua. Cum pot sa dau la divort si s-o decad pe sotie din drepturile parintesti? E femeie usuratica si m-a schimbat de multe ori.

Divort cu sotul care este cetatean al Turciei

Buna ziua. La moment sunt in proces de divort cu sotul care este cetatean al Turciei. Avem un copil minor, la cresterea caruia sotul nu contribuie deloc, nici nu ne telefonam. Cererea de chemare in judecata a fost depusa pe 25.11.2021. Prima sedinta din 17 aprilie a fost amanata din cauza starii...

Vreau să depun cerere de divorț

Bună ziua! Vreau să depun cerere de divorț, dar nu știu la care instanța să mă adresez (la care adresă). Domiciliul meu se afla pe strada Ion-Vodă-Viteazul. Am nevoie de programare pentru a depune cererea?

Eliberarea certificatului de divort

Bună ziua. Divortul a fost pronuntat pe data de 3 octombrie 2022. Eu nu ma aflu in tara. Cand pot cere eliberarea certificatului de divort? Mulțumesc mult.

Divorț și decăderea din drepturile părintești

Bună ziua. Sotul meu este abuziv, sunt frecvent supusa violentei verbale si fizice. Copilul, care este mic si inca nu vorbeste, este speriat de aceste scene. Pot cere divort in aceassta situatie si decaderea tatalui din drepturile parintesti.

Divort si stabilirea domiciliului copilului

Buna ziua. Fiica mea vrea sa divorteze. Noi locuim in Transnistria, dar sotul fiicei e din Chisinau. Acesta este violent. Un avocat din Chisinau i-a spus fiicei ca trebuie sa locuiasca in Moldova ca sotul sa nu-i ia copilul. Este corect?