Răspunsuri 722  

Divort la distanta

Salut! Sotul si sotia se afla peste hotare, nu se pot intoarce ìn Moldova pe timp de pandemie. Este posibil ca avocatul sa desfaca casatoria? Precizez ca nu au nimic de impartit, copii minori nu au, ambele parti sunt de acord, este nevoie doar de actul de divort.

Divort cu copil minor

Buna ziua. Avem un copil minor si vreau sa dau la divort. Care e procedura? Avem un apartament procurat in ipoteca pe 25 de ani, apartamentul este gajat. Eu sunt proprietara si sotul coproprietar. Cum se procedeaza in asa caz, are loc partajarea? Multumesc anticipat!

Как мне развестись?

Здравствуйте. Я гражданка Молдовы, вышла замуж в Италии в 2008 г. за гражданина Пакистана, детей нет. Мы не живём с 2010 года. Как я могу развестись с ним из Молдавии? Заранее спасибо!

Divort, cu 3 copii minori

Buna! Sunt mama a 3 copiii minori, cel mai mic are doar 3 luni. Cum pot divorta, daca sotul nu doreste sa divorteze?

Divort de comun acord

Buna ziua. Eu si sotul am decis sa divortam, avem un copil de 7 ani, pretentii unul fata de altul nu avem. Unde depunem cererea de divort?

Perfectarea actului de divort

Buna. Daca judecata a desfacut casatoria, iar dupa 30 zile de cand hotararea a devenit irevocabila, niciunul din fostii soti nu prezinta hotarirea la ANSP si nu ridica actul de divort propriu-zis, ei pot fi considerati inca casatoriti? In baza de date vor figura ca fiind casatoriti?

Divort, familie cu 2 copii minori

Sotul lucreaza la Chisinau si are un salariul mai mare ca al meu, iar eu stau intr-un centru raional. Dorim sa divortam si avem doi copii minori. Se poate intampla ca sa ramana copiii cu el? Ce as putea face sa ma asigur ca ei vor ramane cu mine?

Divort

Buna! Impreuna cu sotul avem doi copii minori, avere sau alte bunuri comune nu avem, locuim la parintii lui. As dori sa divortez, dar sa ramana copiii cu mine. Nu am nevoie de pensia alimentara, dar vreau sa convenim un grafic de intrevederi cu copiii. Ambii lucram oficial, el are un salariu mai...

Divorț la distanță

Bună ziua. La moment ma aflu in Franța, vreau să divorțez de soțul meu cu care nu mai trăiesc de 2 ani de zile, nu tinem legătura si nici nu are grijă de cei doi copii care ii avem (el, din câte știu, se află tot pe teritoriul Franței). Este posibil să depun cererea de divorț prin avocat in...

Divorț cu păstrarea numelui purtat în căsătorie

Buna ziua. Doresc să inițiez procedura de divorț. Am un copil de 5 ani. Ambii suntem de acord. Pensie pentru copil soția nu vrea, dar vrea să contribuim împreună la creșterea copilului, care cu ce poate, fapt cu care sunt de acord. Problema este că ea vrea să poarte numele meu (de soț) în...

Închis Divort prin judecata

Cat timp dureaza procesul de divort daca unul din soti nu este de acord sa divorteze?

Urgentarea divorțului

Bună ziua. Sunt in proces de divort care dureaza deja 6 luni, Încă nu a fost programată ședința de judecată. Avem un copil minor și vreau să-i fac pașaport pentru a pleca peste hotare pentru o consultație medicală, Cum putem urgenta procesul? Cererea de urgentare nu a adus niciun rezultat....

Cum pot urgenta procesul de divorț?

Am depus cererea de divorț acum șapte luni. Avem un copil minor. În luna iulie dosarul a fost repartizat judecătorului și nu s-a mai făcut nimic în privința noastră, Acum o lună am depus o cerere pentru urgentarea examinării și nu avem nici un răspuns, Cum am putea urgenta procesul de divorț?