Răspunsuri 94  

Cumparare apartament in rate

Doresc sa procur un apartament in rate. Aș dori sa cunosc care este procedura in cazul in care nu am bunuri pentru a le pune in gaj. Însăși apartamentul pe care il voi achita lunar poate fi pus in gaj? P.S. Sunt angajată legal.

Inregistrarea decesului

Buna ziua. Sunt din RM si vreau sa cumpar un apartament in chisinau, insa proprietarii sunt in Rusia. Unul din proprietari a decedat, si trebuie sa treaca 6 luni sa intre celalalt in drepturi ca sa imi vanda apartamentul. Intrebarea este: unde si cum inregistram decesul proprietarului? Si cand...

Квартира под залог

Добрый день! Скажите пожалуйста, может ли мой супруг взять кредит в банке для покупки новой квартиры и заложить под залог нашу квартиру в которой мы живем, без моего ведома. Какие нужно предпринять контрмеры чтобы этого не произошло? Мы еще в браке, квартирой владеем совместно.

Compania de constructii ne propune alt apartament decat cel cumparat

Buna ziua! Am procurat in rate un apartament de la o companie de constructii. La moment compania vrea sa faca replanificare in apartament, cu care noi nu suntem de acord. Ei ne propun alt apartament, pentru care trebuie sa adaugam bani, e cu 1m2 mai mare decat cel actual, dar mai scump nu cu cat...

Vanzare apartament

Buna ziua. Vrem sa vindem apartamentul, insa nu avem posibilitate sa umblam cu documentele. Se poate de facut o procura pe o persoana sau un jurist care sa se ocupe de toate? Procura trebuie semnatga de ambii soti sau este de ajuns unu? Mersi mult.

Reziliere contract de locatiune

Buna ziua. Daca am dat in chirie un apartament fara contract de inchiriere, cum trebuie de procedat corect ca sa reziliezi asa numitul contract verbal? Cat timp trebuie sa le dai chiriasilor sa gaseasca alta locuinta? Trebuie de trimis vreun aviz in scris? Dar daca au copil mic?

Procurarea unei locuinte

Buna ziua. Vreau sa procur o locuinta si am urmatoarele intrebari: 1. Cit ma costa perfectarea actelor in calitate de cumparator? Am auzit de taxa de stat de 0.5 si taxa notarului, dar nu stiu daca sunt actuale cifrele si ce alte taxe mai exista? 2. Ce riscuri am, daca vanzatorul propune...

Donatia apartamentului

Unchiul meu vrea sa-mi doneze un apartament cu o camera. Ce documente este nevoie de prezentat la notar? Cat o sa ne coste procedura in total?

Reziliere contract

Buna! Spuneti-mi, va rog: daca persoana care a procurat apartamentul la momentul tranzactiei nu a avut pretentii, iar peste o perioada a inceput sa caute nod in papura (nu-i convin usile apartamentului) si asta peste 2 luni de la procurarea apartamentului, amenintindune ca vrea reziliere, e...

Inchiriere clauza uzufruct viager

Parintii au clauza de uzufruct pe un apartament si doresc sa stiu daca pot inchiria apartamentul fara sa aiba probleme din partea nuzilor proprietari.