Răspunsuri 107  

Darea in exploatare a blocului in care am cumparat un apartament

Buna ziua. Am încheiat un contract de investitie pentru procurarea unui apartament. In contract e stipulat ca blocul locativ va fi dat in exploatare la sfirsitul lui 2016. Însă noi suntem deja in noiembrie 2019 și blocul încă nu este dat in exploatare. Întrebarea este: se poate de impus firma de...

Cumpararea unui imobil cu achitarea in numerar

Buna ziua. Doresc in curand sa cumpar un apartament. Conform legii, achitarea pretului se face prin transfer bancar sau in numerar? Sau asta ramane la intelegerea partilor?

Vreau sa cumpar un apartament neprivatizat

Buna ziua. Vreau sa cumpar un apartament care nu este privatizat. Proprietara este o doamna de varsta inaintata care doreste sa plece la fiica ei peste hotare. Proprietar este sotul doamnei care este decedat. Vreau sa intreb: poate doamna sa vanda apartamentul de una singura, sau este nevoie si...

Отказ от доли в приватизации

Добрый день. Во время приватизации квартиры я была несовершеннолетней и поэтому автоматически учавствовала в ней. Сейчас я хочу отказаться от моей части квартиры. Возможно ли это и какие условия и документы могут понадобиться?

Închis Cu privire la donatia apartamentului

Buna ziua. Pot sa-i fac donatie fiului apartamentul meu, daca acesta este pus in gaj la moment. Si inca o intrebare. E obligatoriu sa fie cu viza de resedinta in acest apartament, daca este plecat peste hotare? Va multumesc anticipat.

Închis Как переписать квартиру родителей на ребёнка?

Здравствуйте! Как я могу переписать квартиру на себя? Я единственный член семьи и мою маму два раза пытались обмануть аферисты (так называемые ее друзья которым она доверяла). Боюсь что останемся без квартиры и хочу переписать квартиру на себя. Что нужно сделать и какие документы нужны?

Apartament procurat in leasing de la compania de constructii

Am procurat in leasing un apartament, am facut contract de vanzare-cumparare legalizat notarial si inregistrat la cadastru, cu numar cadastral 083 la urma (nr. apartamentului 83). Acum a ramas o saptamana pana la dara in exploatare, dar m-am confruntat cu asa o problema - pe usa apartamentului...

Cumpararea unui imobil prin ipoteca

Buna ziua. As dori sa cumpar o garsoniera prin ipoteca, cu prima rata de 3.000 Euro, pretul total este 14.500 Euro. Care sunt etapele procesului, cheltuielile, la cine trebuie sa ma adresez? Va rog mult sa ma ajutati, nu pricep nimic si nu as vrea sa gresesc ceva. Multumesc.

Darea in exploatare a blocului locativ

Buna ziua. Masurarile cadastrale au aratat un metraj mai mic decat cel indicat in contract, din considerentul ca balcoanele de tip deschis se socot la cadastru ca jumate de metraj. Noi ce metraj trebiue sa platim, ca la cadastru sau ca in contract?

Acte pe bun imobiliar

Buna ziua. Recent am cumpărat un apartament, direct de la compania de construcții. După ce am făcut contract de vânzare-cumpărare la notar, directorul companiei mi-a eliberat și chitanța fiscală cu stampila companiei și semnătura acestuia. La câteva zile distanță, ajunge în spital în comă și nu...

Как продать квартиру?

Добрый день. Как можно продать квартиру, купленную в браке, если бывший муж и не претендует на нее, но и согласия не даёт? Он находится в другой стране и приезжать сюда не планирует.

Cumparare apartament in rate

Doresc sa procur un apartament in rate. Aș dori sa cunosc care este procedura in cazul in care nu am bunuri pentru a le pune in gaj. Însăși apartamentul pe care il voi achita lunar poate fi pus in gaj? P.S. Sunt angajată legal.