Răspunsuri 29  

Lichidarea automata a SRL

Buna ziua! Este adevarat ca in cazul in care compania este inactiva si nu mai prezinta nici darile de seama pe 0, peste un timp anumit statul va lichida automat compania respectiva fara ca fondatorii sa achite ceva penalitati pentru neprezentarea darilor de seama pe 0?

Scrisoare de la Fisc

Buna ziua! Deja mai mult de 2 ani SRL al carei fondator sunt, nu mai este activ. Insa recent am primit scrisoare de la Fisc precum ca ei nu au darile de seama pentru 2019 si ca sunt obligat sa le prezint, in caz contrar se va aplica amenda intre 500 si 1.000 lei conform art. 260 al Codului...

Lichidarea persoanei juridice administrate de parintele decedat

Ma intereseaza care este procedura de lichidare a intreprinderii in care mama mea, care a decedat, era administrator si contabil. Cum pot afla cate conturi sunt deschise, credite deschise, datorii, etc. Se poate coordona acest proces de la distanta?

Lichidarea SRL

Buna ziua. Sase ani in urma am suspendat activitatea SRL pe 3 ani si am predat stampila la Registru. Fondatorul/administratorul e plecat din tara de 6 ani. Dupa 3 ani, SRL si-a reluat automat activitatea. Deoarece in acte este indicat nr de telefon de acasa, fiscul permanent deranja socrii ca...

Vreau sa lichidez SRL inactiv

Buna! In 2014 am infiintat un SRL, care a fost activ pana in 2017, dupa care doar prezentam dari de seama cu 0 venituri. Eu eram si contabil. Prin 2018 banca la care aveam deschis contul firmei a inchis contul din cauza ca acea banca a decis sa lucreze cu persoane juridice care au rulaj, iar la...

Închis Cum pot inchide I.I.?

Buna ziua. Am deschis acum o luna in urma firma (I.I.), cont bancar, cont la CNAS, dar nu m-am inregistrat la Inspectoratul Fiscal. Din anumite motive, m-am razgandit si nu pot desfasura activitatea preconizata. Care este procedura pentru a inchide firma?

Cum se anulează procedura de lichidare a unui SRL?

Bună ziua! Am un SRL și anul trecut am început procedura de lichidare din inițiativa proprie (sunt unicul fondator). Cum pot să anulez procedura de lichidare? Mulțumesc anticipat.

Termenul limită a procedurii de lichidare.

Bună ziua! Spuneți-mi, vă rog, care este termenul limită al unei proceduri de lichidare? Spre exemplu, dacă în martie 2019 s-a început procedura de lichidare a unui SRL, când se va finaliza automat?

Doresc sa lichidez o firma

Buna ziua! Doresc sa lichidez o firma (SRL) care nu a activat nicio zi, dar as dori sa aflu daca poate face asta o alta persoana in locul meu, din motiv ca sunt in afara tarii. Va multumesc!

Închis Care este procedura de lichidare a unei intreprinderi individuale?

Buna ziua. Care este procedura de lichidare a unei intreprinderi individuale, daca intreprinzatorul a decedat? Este vorba despre un magazin alimentar, deci are marfa si utilaj. Cum se procedeaza si ce pasi trebuie de urmat? Are dreptul magazinul sa activeze in continuare? Multumesc mult.

Capitalul social

In cazul lichidarii SRL, ce facem cu capitalul social?

Lichidare SRL

Buna ziua. Intreprinderea (SRL) nu are activitate din 2018, respectiv nu a fost prezentat raport financiar cu lipsa datorii pe 2018 si 2019. Vrem sa lichidam intreprinderea. Care sunt etapele lichidarii? La ce autoritate trebuie sa ne adresam? Este adevarat ca daca un SRL nu are activitate de 2...

Închis Intreprindere Individuala

Am deschis o Intreprindere Individuala, dar as vrea sa o inchid. Nu am activat nicio zi. Raporturile le trimiteam regulat la inspectoratul fiscal. Spuneti-mi, va-rog, de la ce sa incep procedura ca s-o inchid. Va multumesc!

Care sunt taxele si pasii ca sa inchid I.I.?

Buna ziua. In aprilie 2018 am deschis I.I. ca sa pot lucra oficial cu o companie de distributie produse cosmetice. Din motiv ca vanzarile echipei au scazut foarte tare pe perioada verii, nu pot face extragerea banilor acumulati pe pagina personala a companiei si nici nu am dorinta si puterea de...