Răspunsuri 630  

Nou Chiriasii au datorii la plata chiriei si a serviciilor comunale

Chiriasii (cu contract de locatiune) au datorii la plata chiriei si a serviciilor comunale de 6 luni. Unde trebuie sa ma adresez pentru a intenta procedura judiciara de recuperare a datoriilor si daca mai exista alte modalitati de recuperare, fara necesitatea de a-i da in judecata?

Nou Rezilierea contractului

Buna ziua, stimati juristi. Am achitat pentru niste servicii, care urmau sa fie prestate in viitor. Contractul nu l-am semnat din cauza ca nu dispuneam de timp sa astept perfectarea acestuia, urma sa-l semnez mai tarziu, asa convenisem cu prestatorul. Ulterior la mine au aparut alte...

Viza de resedinta

Buna ziua! Am o astfel de problema: am vandut apartamentul in care locuiam si pana la moment alta locuinta nu mi-am procurat. Prin urmare, inregistrare la domiciliu nu am. Dupa perfectarea buletinului de identitate am in fisa inscriptia "fara inregistrare la domiciliu". Intrebarea e urmatoarea:...

Autorizatie de constructie expirata

Buna! Va multumesc pentru raspuns, dar abia acum am observat ca autorizatia de constructie a casei a expirat in decembrie 2018. Ce e de facut in cazul dat? Vanzarea acestei case devine imposibila fara autorizatie?

Care sunt conditiile pentru a vinde bunul imobil donat (casa+teren)?

Buna ziua. Puteti, va rog, sa ma ajutati. Tatal socru ne-a donat, mie si sotului, casa si terenul adiacent casei. In cazul in care vom fi nevoiti sa vindem patrimoniul primit in dar (donat), ce conditii trebuie sa intrunim pentru a putea face acest lucru?

Vanzarea unei case in constructie

Buna! Cum se poate vinde o casa aflata in proces de constructie? Se poate inregistra in Registrul Cadastral, chiar daca este finisata in proportie de 50%? Am autorizatie de constructie si plan intocmit de arhitect.

Penalitatea prevazuta in contract

Are dreptul creditorul sa calculeze si sa ceara penalitatea contractuala pentru mai mult de 180 zile acum? Multumesc. Si daca nu achit 2 ani datoria?

Închis Contract de donatie cu refuzul celorlalti?

Parintii mi-au facut contract de donatie neconditionata pe casa, si dupa 5 ani unul din fratii mei doreste si el o cota parte. In momentul cand a fost facuta donatia, toti fratii mei aveau deja majoratul. Doar eu mereu am avut grija de parinti, locuind doar eu cu ei. Are dreptul sa pretinda si...

Cumpararea unui tractor

Vreau sa cumpăr tractor pentru gospodărie țărănească. Cum pot să sa fac cumpărarea?

Intocmirea unui contract

Bună ziua. Aș dori să aflu cât costă întocmirea unui contract de prestare de servicii de dispecerat pentru o companie engleza. Și pașii pentru aceasta.

Cum pot sa recuperez o datorie ?

Am facut un contract de imprumut la notar si persoana nu si-a indeplinit obligatiunile. Care este procedura si la care organe trebuie sa ma adresez?