Răspunsuri 1592  

Nou Cum pot dona legal o gospodărie în sat?

Buna ziua. Bunicul meu a scris pe mine gospodăria. As dori sa donez aceasta gospodărie unor persoane, cu condiția ca acestea sa aibă grija de bunic până la urma. Cum s-o facem legal, de ce acte am nevoie, unde sa ma adresez și cum să mă asigur că bunicul va avea îngrijirea necesară?

Nou Certificat de moștenitor

Buna. După decesul tatălui meu in 2004, mama a făcut actele de succesiune pe casă în urma căreia mama si doi copii (eu si fratele meu) devin proprietari cu cote părți diferite. În procedura de suucesiune nu a fost inclus al treilea copil, adică sora mea mai mare. Nu cunosc cauza acestei...

Nou Blocare credit

Bună ziua. Are dreptul executorul să-mi blocheze un cont de credit și să mă impună să achit mai întâi datoria debitorului (eu fiind fidejusor)?

Cum sa procedez cu compania care nu si-a onorat angajamentele asumate

Buna ziua. Iarna trecuta am contractat o companie care sa ma ajute cu dosarul pentru redobandirea cetatenii romane. Le-am achitat taxele convenite, le-am facut procura cu drept de a-mi procesa datele mele personale si dreptul de a extrage actele necesare de la starea civila. I-am informat ca...

Închis Vânzarea apartamentului

Bună ziua! Vând un apartament privatizat. Fiica mea a participat la privatizare. Ce documente, în afară de procură, ar trebui să prezint la notar din numele fiicei mele? La momentul privatizarii fiica era minora, acum e divorțată. Va multumesc anticipat.

Fidejusor

Bună ziua. Sunt fidejusor la o persoană care prin manipulare m-a rugat sa semnez un contract de credit. Debitorul nu a achitat la timp și acum dosarul se afla la executor care mă obligă să achit suma datorată. Unde să mă adresez ca să-mi scadă din suma, fiindcă nu-mi permit să achit (mă aflu în...

Вопрос по дарению доли в квартире

Добрый день. Есть доля в квартире после участия в приватизации, не пользуюсь и не живу там. Можно ли подарить ее государству, если остальные участники приватизации не хотят покупать/принимать в дар? И нужно ли для этого их согласие?

Cumpărarea unui apartament

Bună ziua. Cum poți cumpăra un apartament în Chișinău fără să te afli pe teritoriul Moldovei? Sunt in America și nu pot veni în țară. Ce pot face în acest caz?

Vânzarea unui automobil

Bună ziua. Vreau să-mi vând automobilul ca persoana fizică. Ce documente sunt necesare pentru vânzarea altei persoane fizice, care e procedura și cum se calculează impozitele (dacă se aplică în așa caz)?

Sechestru pe un bun pus în gaj?

Bună ziua. Am mai multe credite la companii de microfinanțare la care nu am reușit să achit ratele. Pot creditorii să aplice sechestru pe casă, dacă aceasta este pusă în gaj la un alt credit, la care ratele sunt achitate la timp?

Cumparatorul refuza sa achite ultima transa din pretul pentru apartament

Buna ziua! Pe 1 iunie am incheiat la notar un contract prin care am vandut apartamentul meu. Ne-am inteles ca voi elibera apartamentul pana pe data de 10 iunie, iar cumparatorul imi va achita ultima transa de 2.000 Euro. Acum, insa, cumparatorul refuza sa achite aceasta suma. Ce sa fac in...

Mașină cumpărată în leasing

Bună! Am cumpărat o mașină în leasing, dar am achitat doar 2 rate lunare. De 3 luni nu am achitat nimic, iar automobilul l-am împrumutat unui prieten care l-a accidentat foarte grav. Automobilul nu mai poate fi reparat. Unica soluție este să-l vând la piese (pentru aproximativ 400 euro). Prețul...

Vreau sa cumpar o casa

Buna ziua. Doresc sa cumpar o casa. Vanzatorul mi-a propus sa incheiem contract de donatie in loc de vanzare-cumparare, pentru ca cheltuielile ar fi mai mici. Este adevarat? Care instrument juridic e mai sigur?