Răspunsuri 1433  

Nou Donație

Buna ziua. Dacă o persoană dăruiește un bun prin procură, cine trebuie sa declare la fisc că a donat bunul? Prima persoană sau cea care l-a reprezentat prin procură? In contract prima persoană este cea care este numită donator, dar se specifica ca a fost reprezentat prin procura de alta persoană.

Nou Am împrumutat bani

Buna ziua. Am dat bani cu împrumut banii unei persoane și acum nu mai răspunde la telefon. Cunosc persoana in cauza. Ce pot face in caz ca nu vrea sa ne înțelegem fără anunțarea poliției?

Donatie de la parinti

Buna ziua. In cazul in care parintii doresc sa-mi faca act de donatie a unui imobil (casa de locuit), care e procedura si de ce acte avem nevoie? E necesara adeverinta de salariu?

Act de donatie distrus

Buna. Parintele (cetatean al Rusiei) a facut act de donatie pe casa pe numele copilului, care a locuit 50 ani in aceasta casa. Ulterior, actul de donatie a fost distrus de acelasi parinte. Donatarul mai are un frate, cetatean al Rusiei. Parintii si fratele au locuit mereu in Rusia, dar parintii...

Rezilierea contractului de arendă a unui teren agricol

Bună ziua. Familia mea are în proprietate un teren agricol (cu suprafața de aproximativ un hectar) care a fost dat în arendă și contractul expiră în anul 2024. De fapt, contractul nici nu a fost semnat de către proprietar (mama mea, care era plecată peste hotare), dar de către bunica mea. Aș...

Transmiterea proprietatii asupra unui teren

Buna ziua. Parintii mei detin un teren destinat pentru constructie, dar tatal este plecat peste hotare. Care ar fi procedura legala ca mama sa-mi transmita dreptul de proprietate asupra acest teren in lipsa tatalui? Ce fel de document este necesara de la tata?

Antreprenorul nu și-a onorat obligațiile contractuale

Bună ziua. În august 2021 am încheiat cu compania X un contract pentru instalarea a 2 geamuri PVC. Antreprenorul a luat măsurile, iar noi am achitat un avans în mărime de 50% din valoarea contractului (5.000 lei). Contractul prevede un termen de 25 zile lucrătoare pentru finalizarea lucrărilor,...

Proveniența banilor la procurarea bunurilor imobile

Bună ziua. Doresc să cumpăr un teren cu suprafața de 18 ari la un preț de 7.000 lei. Notarul îmi cere un document care să demonstreze proveniența banilor. Cât de corect este aceasta la așa sumă și cum pot dovedi sursa banilor, dacă nu lucrez oficial și îmi câștig banii din vânzarea produselor...

Test Covid-19 care nu a fost efectuat in termenul convenit

Buna ziua! Am avut programat pentru ziua de duminica un zbor din Republica Moldova spre Spania. Sambata dimineata am fost la un laborator privat pentru a preleva testul la Covid si acolo mi-au spus ca rezultatul il voi primi in decurs de 24 ore pe email. Duminica nu am primit rezultatul...

Prestatorul de servicii refuza sa prezinte darea de seamă

Buna! Daca prestatorul de servicii refuza sa dea o dare de seamă despre progresul lucrărilor, despre serviciile şi despre cheltuielile efectuate, așa cum prevede art. 1332 Cod civil, unde trebuie sa ma adresez eu sau ce pot sa fac?

Închis Doresc sa donez fiicei apartamentul cumparat in timp ce eram casatorita

Buna ziua. In timpul casniciei am cumparat un apartament, dar mai tarziu am divortat. Acum doresc sa fac donatie acel apartament fiicei. Pentru aceasta tranzactie, am nevoie de certificatele de casatorie si divort, sau doar cel de divort? Ce alte acte sunt necesare?

Cum pot sa justific proveniența banilor?

Bună ziua. Mama a lucrat peste hotare, si vrea sa cumpere un apartament, dar nu poate justifica provenienta banilor. Ce ar trebui sa facem acum?

Care este procedura de returnare a mijlocului de transport?

Buna ziua. Am procurat un automobil si l-am condus timp de o luna, dupa care s-a defectat. Pretul reparatiei se ridica la mai mult de jumatate din pretul masinii. Pot sa cer de la compania vânzător sa-mi schimbe automobilul? Multumesc anticipat.