Răspunsuri 1686  

New Продавец вправе изменить цену после оплаты заказа?

Добрый день. Может ли продавец изменить цену на товар после того как тот уже оплачен и на руказ есть документ об оплате. Если точнее, это касается электронной коммерции. Может ли продавец после оплаты, к примеру регистрации доменного имени (молдавская компания), сказать что я оплатил не всю...

Arvuna pentru cumpararea unui teren

Buna ziua. In septembrie 2017 am facut la notar un act prin care am primit suma de 1.000 Euro de la o persoana pentru a-i vinde 6 ari din cei 12 pe care ii detin. In act era stipulat ca in decurs de 6 luni (adica pana la 1 marie 2018) cumparatorul imi va achita restul pretului pentru teren, mai...

Castigatorul licitatiei a refuzar sa incheie tranzactia

Buna ziua. La licitatia pentru darea in locatiune au participat 2 agenti economici. Castigatorul licitatiei intre timp a refuzat sa incheie contractul. Cum se procedeaza in continuare, avand in vedere p. 29 din Anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 136 din 10.02.2009? Ce se intampla cu al...

Closed Vânzarea casei comune

Bună ziua. Pentru a vinde o casă este suficientă procura din numele soției sau este necesară prezența ei?

Closed Contract de munca sau contract civil?

Buna ziua. Spuneti-ne, va rog, cum am putea angaja o persoana in functia de ingrijitor de teren adiacent, pentru o perioada de 28 de zile cand salariatul de baza este plecat in concediu anual: prin contract de munca sau contract civil? Multumesc anticipat.

Vanzarea unui bun mobil de catre o persoana juridica unei persoane fizice

Buna ziua. O persoana juridica doreste sa vanda un bun mobil unei persoane fizice, dar nu detiine aparat de casa pentru elibera bon fiscal. Ar fi corect sa elibereze o dispozitie de plata si cumparatorul sa depuna banii direct la banca pe contul intreprinderii? Cine ma poate ajuta la acest subiect.

Closed Trebuie să achit impozit în urma vânzării unicului meu apartament?

Bună ziua. În 2018 am vândut un apartament, unde eu și mama mea eram coproprietari. Aceasta a fost locuință noastră de bază și știam că, potrivit legii, asemenea operațiune juridică nu se impozitează. Doar că eu în momentul vânzării nu mai aveam viză de reședință. Cu doua luni înainte de...

Stingerea fidejusiunii prin deces

Bună ziua. Ajutați-mă, vă rog, să înțeleg cum se aplică prevederile art. 1635 din Codul Civil ”Stingerea fidejusiunii prin deces”.

Какой налог при продаже квартиры?

Добрый день. Квартира на земле, в собственности с 2006 года по дарственной. Я там не проживала и не прописана. Какой налог мне нужно будет оплатить при продаже? Хочу продать за 3.000 евро. Спасибо.

Condiții pentru efectuarea donației

Bună! Putem face contract de donația în privința unei case de vacanță, dacă deținem doar certificat de urbanism, nu și autorizație de construcție? Mulțumesc.

Vanzarea unui produs prin internet

Buna ziua. Se considera vanzare ilicita pe internet daca vand un produs la mana a doua prin intermediul unei pagini de mica publicitate? Se considera asta activitate de întreprinzător? Pot aparea intrebari la fisc?

Продажа недвижимости

Добрый день. Необходимо продать дом в Молдове. Собственником не являюсь, дом родителей. Я гражданин России. Как продать дом с согласия владельца, без владельца. Какие необходимы документы? Какова процедура восстановления документов на дом не собственником?