Răspunsuri 677  

Închis Contract inchiriere bun

Buna ziua. Doresc sa incep o activitate ca persoana fizica, si anume sa dau in chirie un bun. De ce fel de contract am nevoie si cum trebuie sa declar veniturle la fisc ca sa nu primesc penalitati? Multumesc !

Sechestru pe apartament

Bună ziua! Am așa o întrebare. Locuiesc la gazda unui om căruia îi vin permanent scrisori de la o firmă de colectare a datoriilor. Iar această persoană nu le achită. Astfel s-a adunat o sumă de 22.553,80 lei (cu tot cu cheltuielile de chemare în judecată). Spuneți-mi, vă rog, pentru așa sumă...

Am cumparat o casa

Intrebarea: am cumparat casa in rate si stapana de la inceput mi-a zis ca ea face documentele din contul ei si acuma cand am terminat de achitat ea mi-a zis ca nu face documente, ci numai act de daruire. Ce pot face in acest caz?

Cumparare apartament in rate

Doresc sa procur un apartament in rate. Aș dori sa cunosc care este procedura in cazul in care nu am bunuri pentru a le pune in gaj. Însăși apartamentul pe care il voi achita lunar poate fi pus in gaj? P.S. Sunt angajată legal.

Închis Apartament cu umiditate ridicata și apariții de mucegai

Bună! Am vrea sa vindem apartamentul nostru unde pe timp de iarnă se face umezeală și apare mucegai. Ar putea fi întors apartamentul de potențialii cumpărători? Cum sa procedam, ce urmări ar avea asemenea tranzacție? Mulțumim anticipat!

Contract de chirie auto

Buna ziua tuturor! Am o intrebare: este legal sa dau in chirie o masina la o persoana fizica daca masina este scrisa tot pe persoana fizica? Cum se face asa fel de contract?

Vreau sa stiu daca face sa-i dau in judecata

M-am adresat eu la o companie de recrutare a persoanelor la munca in Europa, dupa care am incheiat un contract si am achitat o suma de bani ca si cum pentru serviciile pe care le ofera. Ei insa nu s-au tinut de cuvant si apoi au amanat plecarea si au vrut sa-mi ofere alt loc de munca. Cum as...

Împrumut fără recipisă

Am imprumutat cu bani (5.000 lei) o persoană, fără contract sau alte dovezi de confirmare a împrumutului. Cum aș putea să-mi intorc banii?

Contract servicii turistice

Salut! Am nevoie de un model de contract pentru servicii turistice conform modificarilor din 2019 ale Codului Civil.

Гарант пенсионерка 69 лет

Добрый день. Моя мама, 69 лет, и еще один подписали договор о поручительстве за родственницу, которая взяла кредит в размере 40.000 лей. На данный момент родственница не оплачивает кредит и сумма выросла до 60.000 лей. Маму вызывают в суд. Скажите, пожалуйста, могут ли пенсионерку обязать...

Automobil luat in leasing

Buna ziua. Eu am luat un automobil in leasing. Greseala mea a fost ca atunci cand am semnat contractul, nu m-am uitat care este dobanda aplicată. Cand am ajuns acasa, am citit contractul si m-am speriat: automobilul costa 3.700 de Euro, dar eu trebu sa intorc 8.000 de Euro timp de 7 ani. Cum pot...

Cumpărături online

Bună ziua! Am făcut o comandă online cu cardul (un costum clasic foarte scump), banii mi i-au luat, dar costumul nu a mai venit. Sunt deja 3 luni jumatate. Am contactat compania italiană, prin mesaj, iar ei nu mi-au răspuns. Cum să-mi recuperez banii? Vă rog, ajutați-mă!