Răspunsuri 25  

Închis Trebuie acordul vecinului ori nu?

Dețin 1/2 cotă parte a unei case de locuit pe pământ. Doresc să-mi fac reparație înăuntru, dar ravând în vedere că acoperișul casei este vechi și curge, vreau să înlocuiesc foile de ardezie vechi cu altele noi și să fac intrarea în pod de afară, pentru că acuma intrarea este pe la mine prin casă...

De ce acte este nevoie pentru a restructura o casă veche?

Părinții mei aveau o casă veche. Când am avut posibilitatea, am restructurat-o, cu o greșeală gravă, fără să ne informăm că e necesar să avem acte și permis pentru a restructura casa. Acuma dorim să facem actele necesare, dar nimeni nu reușește să ne explice unde să ne adresăm. Intrebarea mea...

Demolare perete in bloc vechi

Buna ziua. As dori sa demolez un perete ce desparte bucataria de salon. Mentionez ca nu este un perete de rezistenta. Cat de legal se poate face acest lucru? De ce tip de acte este nevoie? Va multumesc.

Închis Legalitatea incalzirii peretilor exteriori ai apartamentului

Doresc sa izolez termic suprafata exterioara a peretilor apartamentului cu polistiren. Cat de legal este acest lucru? Pot sa o fac fara careva permisiuni? Si daca lucratorii deterioreaza acoperisul casei, cine va purta raspunderea?

Curge acoperisul

Buna ziua. Am cumparat un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu 9 etaje (gestionarul blocului este asociatia), iar dupa primele ploi s-a constatat ca pe pod apar pete. Cine trebuie sa repare acoperisul sau sa remedieze problema data: proprietarul apartamentului sau asociatia si cine suporta...

Închis Vecinii au facit schimbari la podea

Vecinii au scos (eliminat) stratul de izolare a podelei, in timpul reparatiei. Acum se aude fiecare pas si fiecare obiect care cade pe podea. Exista vreo modalitate de a-i obliga sa restabileasca izolarea?

Închis Lucrari de reparatie

Am citit un articol in ziar precum lucrarile de reparatie se duc doar in zilele de lucru si pina la orele 18:00. As vrea sa aflu daca legea data deja este in vigoare si unde o pot gasi online. Merci anticipat.

Apartament procurat necalitativ

Buna ziua. In urma cu 3 ani am cumparat un apartament cu terasa mare. Anul trecut am facut reparatie si in acelasi timp compania de la care am procurat apartamentul mi-a refacut terasa, pentru ca toata umezeala venea in apartament! Aceasta iarna, deja locuind cu totul gata facut, umezeala de la...

Am o problema cu vecinii de deasupra

Bună ziua. Am o problema cu vecinii de deasupra. A început să curgă canalizarea, vecina era plecata peste hotare, în apartament traia tatăl ei, care mereu e în stare de ebrietate. Am apelat la sora ei sa hotărâm problema. Sora ei a tărăgănat întâlnirea, dar într-un final a venit și am decis de...

Reparația țevei defectate

Bună ziua! Explicați-mi, vă rog, cine va repara, într-o clădire cu apartamente privatizate, țeava care iese în subsol şi curge: locatarii sau intreprinderea căreia îi achităm serviciile?

Reparație țeavă de apă

Spuneți, vă rog, avem așa o situație: ne aflăm la et. 1, țeava de apă din apartamentul de la et. 2 curge, iar locatarul de la et. 2 a îngropat țeava în perete și lăcătușul nu are acces pentru a o repara! Cum de procedat?

Хочу подать на соседа жалобу в полицию и во все остальные органы. Делает ремонт и больше 2 месяцев много строительного мусора во дворе где детская площадка.Помогите разобраться пожалуйста.

Хочу подать на соседа жалобу (делает ремонт и скидывает строительный мусор во дворе уже больше двух месяцев) и перепланировка жилья , в какие органы нужно обратится? И образец как написатьТекст жалобы. Спасибо за ответ. С уважением Игорь.