Răspunsuri 1462  

Nou Credit ipotecar - rata crescuta exagerat de mult la 1 iulie 2022.

Buna ziua. Rog un sfat sau o indicatie din partea unui specialist in banci si finante. E vorba de un credit ipotecar. La 1 iulie banca mi-a crescut suma spre plata lunara cu peste 50%, spre deosebire de 6% crescute in ianuarie. Inteleg ca e inflatie, razboi etc., dar are banca dreptul sa creasca...

Nou Am cateva credite nerambursate

Buna ziua. Am cateva credite nerambursate. Peste o luna am judecata. Pot pleca din tara, la munca ca sa fac bani si sa achit datoriile?

Credit nerambursat

Buna ziua. Au dreptul colectorii de datorii sa telefoneze vecinii si sa intrebe de mine, sa le spuna ca nu am rambursat un credit?

Datorii la credite

Buna ziua. Am mai multe credite de la diferite companii de microfinantare. Poate politia sa vina acasa sa-mi deschida dosar penal pentru neachitarea creditului, sau sa ma inchida la inchisoare? Eu ma stradui sa achit datoria prin intermediul executorului judecatoresc, dar nu reusesc sa achit si...

Credit nerambursat

Buna ziua. Am un credit nebancar si nu-l pot rambursa. Am primit o scrisoare de la creditor precum ca daca timp de 10 zile nu intorc suma datorata, va ridica bunuri din casa mea sau casa bunicii care este persoana de incredere. E posibil sa faca asa ceva?

Datorii la credite nebancare

Bună ziua. Am datorii la credite nebancare, Colectorii pot pune sechestru pe contul meu salarial?

Credit neachitat

Buna ziua. Am luat un credit mare 8 ani in urmă. După o perioadă nu am mai putut achita ratele lunare. A avut loc judecata și mi-au fost luati bani din cont, au fost vândute bunurile puse în gaj. Cu toate acestea, creditorul spune că îi datorez o sumă dublă față de creditul inițial. Care poate...

Închis Datorie

Buna ziua. Am o datorie fata de o companie de microfinantare. Creditorul a cesionat creanta unei companii de colectori. Spuneti-mi, va rog, are aceasta dreptul sa depuna un demers la politie privind neachitarea creditului?

Credit neachitat de 3 ani

Buna ziua. Am luat un credit de la o companie de microfinantare 3 ani in urma si nu l-am rambursat. Recent, m-au sunat creditorii si m-au informat ca a avut loc judecata. Prin urmare, acestea cer rambursarea datoriei, care include o penalitate substantiala. Ce va urma daca nu rambursez datoria?

Ma amentinta cu judecata

Buna ziua. O companie necunoacuta de finantare ma ameninta cu judecata din motiv ca banii lor se retin la transfer. Este mult de spus aici. Am nevoie de o consultatie.

Credit nerambursat

Buna ziua. Nu am rambursat un credit si a avut loc judecata. Recent am primit o scrisoare in care sunt informata ca un reprezentant al creditorului va veni la mine acasa cu politia pentru sechestrarea bunurilor. Pot face asa ceva? Ce drepturi au creditorii si ce drepturi am eu in aceasta situatie?

Sechestru pe un bun pus în gaj?

Bună ziua. Am mai multe credite la companii de microfinanțare la care nu am reușit să achit ratele. Pot creditorii să aplice sechestru pe casă, dacă aceasta este pusă în gaj la un alt credit, la care ratele sunt achitate la timp?

Credite neachitate

Bună ziua. Am o mașină cumpărată în leasing, precum și 7 microcredite pe care nu le-am achitat deja de două luni. Nu am nimic în proprietate. Care pot fi consecințele? Este posibil sa îmi fie interzisă plecarea din țară?

Pot fi condamnat la inchisoare dacă nu am rambursat creditul?

Buna ziua. Am luat un credit 3 ani in urma și nu l-am rambursat. La un moment dat, am fost condamnat la inchisoare pe un termen de 1,5 ani. Recent am iesit la libertate si m-au sunat cei de la banca și mi-au spus ca ma dau in judecata. Aș vrea sa cunosc la ce sa ma aștept. Pot fi condamnat la...