Răspunsuri 296  

Pot pierde dreptul sa-mi vad copilul din cauza relației mele actuale?

Buna ziua. In prezent am o relație cu sora vitrega a fostei soții. Cu fosta sotie am un copil si ea nu ma lasa să-l vizitez. Ma impune sa ma despart de sora ei vitrega ca să-mi pot vedea copilul. Poate sa ma dea în judecata pe motiv ca relația mea actuala este una dăunătoare pentru copil?

Închis Restabilire in drepturile parintesti

Buna ziua. Daca parintele decazut din drepturile parintesti cere sa fie restabilit in drepturile parintesti, autoritatea tutelara trebuie sa prezinte in instanta de judecata o concluzie privind conditiile lui de trai, obiceiuri, mod de viata etc.? Si o concluzie, in baza convorbirii cu copilul...

Tatal decazut din drepturile parintesti

Buna. Daca tatal copilului este decazut din drepturile paintesti, eu ca mama pot lua copilul si merge peste hotare pentru a ne stabili acolo definitiv cu traiul, fara acordul sau? Care anume din drepturile sale ca tata sunt lezate?

Fosta sotie nu-mi da voie sa-mi vad copilul

Buna ziua. Am fost casatorit. Astazi a fost ultima sedinta de judecata, am divortat si foata sotie nu-mi da voie sa-mi vad copilul. Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Divort

Buna! Impreuna cu sotul avem doi copii minori, avere sau alte bunuri comune nu avem, locuim la parintii lui. As dori sa divortez, dar sa ramana copiii cu mine. Nu am nevoie de pensia alimentara, dar vreau sa convenim un grafic de intrevederi cu copiii. Ambii lucram oficial, el are un salariu mai...

Închis Sunt tata unui copil nascut in afara casatoriei

Sunt tata unui copil nascut in afara casatoriei. Achit mamei copilului 300 euro in fiecare luna. Vreau sa fiu inscris in certificatul de nastere al copilului, dar fosta concubina nu dorește sa ma inscrie. Ce pot face?

Может ли отец ребенка требовать общения с ребенком по видео (через различные мессенджеры) и обязана ли я предоставить ему такую возможность?

Добрый день. Я разведена и у меня есть дочка (4 годика), которая проживает со мной. С органами опеки был согласован график встреч отца с ребенком, но теперь отец также требует чтобы я предоставляла ему, а также его родителям (бабушка и дедушка) общение с ребенком по видеосвязи, а также по...

Graficul de întrevedere a tatălui cu fiul său

Bună ziua. Am un copil de 3 ani, care în prezent stă cu mama sa (nu trăim împreună). Asistenta socială (autoritatea locală de tutelă) imi pune piedici ca să obțin un grafic de întrevedere rezonabil (am cerut ca copilul să stea la mine 2 zile în săptămână și o noape), dar ei au redus timpul în...

Schimbarea graficului de întrevedere cu copilul

In 2016 a fost stabilit graficul de întrevedere cu copilul minor de către autoritate tutelară. Dar eu, ca mama, as vrea sa putem schimba acest grafic de întrevedere. Pot sa ma adresez la autoritate tutelară sau doar prin adresarea directa la judecata?

Fosta sotie nu-i permite fratelui meu sa-si vada copiii

Buna ziua! Fratele meu este divortat de 2 ani deja. Pensia alimentara o plateste regulat, de multe ori o plateste in avans. Pe 1 septembrie a achitat pe trei luni inainte, iar acum in octombrie fosta sotie iar ii cere bani si nu-i permite sa vada copiii. Ce poate sa faca?

Sotul agresiv refuza divortul

Buna ziua. Sunt in Istrael de 2 ani. Sotul a fost cu mine, dar i-a expirat viza de munca si a plecat acasa unde copilul nostru statea cu bunica (mama lui). Intre noi lucrurile nu au mai mers si am luat decizia sa divortez. El nu este de acord si nu ma lasa nici sa vorbesc cu copilul. Ce pot face?

Sotia a parasit domiciliul cu copiii

Buna ziua. Nu sunt divortat, dar sotia a parasit domiciliul cu copiii si nu mai pot sa ii vad. Spuneti-mi ce pot sa fac in această situatie.

Dreptul la copil

Buna ziua. Sunt stabilit peste hotare. Cu mama copilului meu nu am fost casatoriti oficial si de 2 ani nu mai suntem impreuna. Imi iubesc copilul foarte mult si vreau sa petrec cu el cat mai mult timp, mai ales cand sunt in Moldova. Mama copilului, insa, face tot posibilul ca sa nu-l pot vedea....