Răspunsuri 183  

Nou Deport Schengen

Pot să depun la cetățenie română dacă am deport Schengen?

Închis Unde sa ma adresez ca sa schimb pasaportul roman?

In pasaportul roman care a expirat, resedinta este indicata Moldova, a fost valabil 5 ani. Eu trebuie sa ma adresez undeva in Romania sau sa ma apropii la ambasada in Moldova?

Pot sa-mi schimb familia pana nu am redobandit cetatenia?

Buna! Sunt cetatean al Republicii Moldova. Am depus dosarul pentru redobandirea cetateniei romane in 2018. Pot sa-mi schimb familia pana nu am redobandit cetatenia? Din motive de familie sunt nevoit sa imi schimb familia, sa trec din familia tatalui in a mamei.

Cetatenie romana pentru copiii nascuti dupa depunerea dosarului

Buna. Am depus impreuna cu sotul actele pentru redobandirea cetateniei in martie 2017. In dosarul meu am indicat fetita nascuta in 2009. Pe data de 26.02.2019 trebuie sa depunem actele pentru juramant. Eu in acest timp, pana la obtinerea raspunsului, pe data de 12.12.2018 am dat nastere la doi...

Deport din Germania

Buna.Am deport din Germania, mi l-au pus la hotar, nici macar nu am stat in Germania. Acum am obtinut toate actele Romanesti si calatoresc cu ele. Am calatorit (zburat) deja prin Europa si nu am avut probleme, dar la un moment dat au inceput sa ma retina la frontiere, sa ma intrebe de deportul...

Am avut datorii la serviciile comunale

Bună ziua. Eu am o întrebare. Am avut datorii la serviciile comunale și mi s-a spus ca sunt dată în judecată. Eu am achitat toată suma integral si vreau să-mi perfectez pașaport românesc. Aș vrea să știu dacă pot avea probleme la perfectarea actelor și dacă pot părăsi țara fără probleme? Multumesc.

Depunerea dosarului pentru redobândirea cetățeniei române

Buna ziua. Vreau sa depun dosarul pentru redobandirea cetateniei romane, dar am nascut recent, copilul e in familia tatalui. Trebuie sa faca procura ceva pentru a schimba numele copilului in al meu ca sa poata copilul obtine cetatenia româna sau ce documentatii trebuie? Mersi mult!

Invitatie expirata la depunerea jurământului RO

Când am aplicat pentru redobândirea cetățeniei române, eram în Republica Moldova. Ulterior, am plecat în SUA, timp în care am primit invitația de depunere a jurământului de credință față de România, în anul 2017. Cum pot proceda acum, când acel termen de 3 luni a expirat, în ideea că-mi doresc...

Cetățenia română

Bună ziua! Aș vrea să știu dacă e posibil ca mama mea, de naționalitate rusoaică, dar cu cetățenie moldovenească, iar tatăl moldovean, poate redobândi cetățenia română?

Redobândirea cetățeniei române

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, pentru redobândirea cetățeniei române este necesar si de buletinele parintilor sau numai de certificatele de nastere?

Dosar pentru redobandirea cetateniei romane

Buna. Spuneti-mi, va va rog: am depus dosarul pe 18.08.2016 la Bucuresti. Am scris cateva scrisori la ANC, pe data 14.06.2018 mi-au raspuns ca comform legii mi se va comunica raspuns in interiorul termenului de 5 luni. Pe data de 26.10.2018 mi se comunica ca comform legii mi se va comunica in...

Cetățenia română

Buna ziua. Am asa o problema: am pierdut numarul dosarului pentru redobandirea cetateniei romane. Dosarul l-am depus in februarie 2017. Cum trebuie sa procedez in asa situație? Mulțumesc mult.

Cetățenie română

În anul 2017 am depus dosarul pentru redobândirea cetețeniei române. În 2018 m-am căsătorit și mi-am schimbat numele de familie. Cum trebuie sa procedez acum?