Răspunsuri 479  

Anularea programarii pentru depunerea juramantului

Buna ziua. Din greseala am anulat programarea pentru depunerea juramantului la redobandirea cetateniei romane. Ce pot sa fac in privinta asta? Am inteles ca pentru a ma reprograma trebuie sa depun alta cerere.

Închis Anularea programării

Bună! Am făcut programare în România pentru depunerea dosarului în vederea redobândirii cetățeniei. Cum pot anula această programare? Mersi anticipat.

Nu m-am prezentat la depunerea juramantului

Buna ziua! Trebuia sa ma prezint la Consulat pentru depunerea juramantului in contextul redobandirii cetateniei romane, dar nu m-am prezentat. Cum procedez acum?

Cetatenie romana

Buna ziua. Am depus dosarul pentru cetatenie romana 2 ani in urma. Exista vreo metoda de a urgenta examinarea dosarului si respectiv redobandirea cetateniei? Am auzit precum ca printr-un jurist s-ar putea face asa ceva.

Tata în certificatul meu de naștere

Bună ziua! Sunt în proces de “colectarea actelor” pentru redobândirea cetățeniei române și întâmpin dificultăți cu actele din partea tatălui biologic. Întrebarea mea e următoare: având peste 25 de ani, există vreo procedură ca să-l exclud pe tata din certificatul meu de naștere, ca să nu depind...

Schimbarea numelui copilului in procesul de redobândire a cetățeniei române

Buna ziua! Am depus dosarul pentru redobândirea de către copilul minor a cetățeniei române. Dosarul a fost depus cu numele fostului soț. Am ajuns la etapa de depunere a jurământului și vreau sa schimb numele copilului în cel purtat de mine. E o problemă dacă dosarul a fost depus cu alt nume?

Expedierea avizului privind acordarea cetățeniei române

Bună ziua. Am primit o informație de la o persoană care a depus dosarul pe 22.03.2022, cum că a citit la sediul ANC Suceava că avizul privind acordarea cetățeniei române vor fi expediate prin poșta electronică și nu prin scrisori fizice. Este adevărat?

Casatorie si reintregirea familiei

Buna ziua. Logodnica mea este cetateanca a Republicii Moldova, dar detine si cetatenie romana (are doar pasaport si certificat de nastere, nu si buletin romanesc). Eu detin doar cetatenia RM. Noi dorim sa ne casatorim si sa facem reintregirea familiei in Germania pentru a merge la munca...

Numarul dosarului pentru cetatenie romana

Buna ziua. Am depus actele pentru cetatenia romana aflandu-ma in Federatia Rusa, am primit doar nr. de adeverinta. Cum pot afla nr. dosarului? Scrisorile catre autoritatea din Romania raman fara raspuns. Mersi anticipat!

Tata a dobandit cetatenia romana in 1998

Buna ziua. Am 36 de ani și dețin doar cetatenia moldoveneasca. Tata a obtinut cetatenia romana in 1998, mama are doar cetatenie moldoveneasca. Cum pot sa obtin si eu cetatenia romana?

Invitatie pentru depunerea juramantului

Buna. In cat timp ajunge la domiciliu invitia pentru depunerea juramantului, daca ordinul de aprobare a dosarului, a fost emis pe data de 07.01.2022? Si cum sa procedez, daca ANC mi-a scris sa astept?