Răspunsuri 321  

Cetatenie romana

Daca am fost condamnat in Republica Moldova, pot redobandi cetatenia romana?

Cum pot verifica acum stadiul dosarului?

Buna! De 2 ani astept raspuns in privinta redobandirii cetateniei romane, dar nu am niciun raspuns. Am depus dosarul la Galati. Mai inainte era posibilitatea de a verifica online stadiul dosarului, dar din martie 2019 nu mai este nicio schimbare. Cum pot verifica acum stadiul dosarului?

Juramantul de credinta fata de statul roman

Buna ziua. Cand am depus dosarul pentru redobandirea cetateniei romane, in buletin aveam o adresa de domiciliu. Intre timp, m-am casatorit, mi-am schimbat numele de familie si in buletin este indicata o alta adresa. Poate aceasta schimbare de domiciliu sa influenteze cumva depunerea juramantului...

Dosar pentru redobandirea cetateniei romane

Buna ziua. Am depus dosarul pentru redobandirea cetateniei romane, dar intre timp mi-a fost deschis dosar penal pentru violenta in familie. Poate aceasta situatie sa afecteze dosarul, pe care l-am depus cu jumatate de an in urma la Bucuresti. Va multumesc!

Cererea de inscriere la juramant pe E-consulat

Cererea de inscriere la juramant pe E-consulat sta deja 3 luni in statut de prevalidare. Dupa lege eu trebuie sa ma inscriu la juramant in timp de 6 luni dupa primirea Ordinului. Care poate fi problema? Cererea e completata corect si transmisa cu succes, dar are statut continuu de prevalidare!

Cetatenie romana minori

Buna ziua! in cazul in care am depus la cetatenie romana separat pentru minor (eu avand deja cetatenie, el trebuia separat pentru ca nu intrat in dosarul meu), unde pot verifica daca este in lista aprobata sau nu? Am inteles ca la minori ar trebui sa vina cam in 3 luni si deja a trecut timp, dar...

Depunerea jurămantului pentru redebândirea cetățeniei române

Buna ziua! In 2010 am primit scrisoare pentru depunerea jurămanului pentru redobândirea cetățeniei. Insă nu eram in țară. M-am intors, acum, în 2019. Cum se poate de reprogramat pentru depunerea jurământului, dacă este posibil și unde și ce acte trebuie prezentate. Mulțumesc mult!!

Cum sa aflu numarul dosarului meu pentru cetatenie romana?

Am depus cererea pentru cetatenie in decembrie 2018 la Ambasada Romaniei. Am accesat pagina Agentiei Nationale pentru Cetatenie, dar arata numai dosarele depuse in 2019. Cum sa procedez in acest caz ca sa aflu numarul dosarului meu?