Răspunsuri 228  

Închis Certificat de cetățenie

Buna ziua. La vârsta de 14 ani tata mi-a facut certificat de naștere român în 2013. Acum am 20 ani și doresc să-mi fac pașaport român, dar îmi trebuie certificatul de cetățenie. Tata a perfectat actele în 2007 și spune că nu are certificat de cetățenie. Cum pot obține certiicatul de cetățenie?

Perfectarea actelor românești

Sunt divorțată si în hotărârea de judecată e menționat că domiciliul copiilor e stabilitcu mine. Pentru a face copiilor acte românești îmi trebuie acordul fostului soț, care nu vrea să-l dea. Este vreo soluție legală de a obține acordul lui pentru perfectarea actelor?

Este nevoie de interpelare?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Strang documentele pentru obtinerea cetateniei române. Cand am ajuns la certificatul de casatorie a parintilor, acolo sunt doua greseli: una in numele mamei (in loc de Selezniova au scris Selizniova) si denumirea satului unde este nascut tata in loc de Voivoj au...

Noua legea pentru eliberarea pasaportului roman

Buna ziua. Asa o intrebare: vreau sa depun documentele la cetatenie romana. Am auzit ca de la inceputul anului 2019, s-a pus in vigoare o lege noua ca se poate redobandi cetatenia in decurs de 3 luni de la depunerea actelor. Este corect ori sunt numai vorbe?

Pot sa obtin cetatenie romana?

Buna! Prietenul meu are cetatenie romana, iar eu sunt cetateana a Republicii Moldova. Daca ne casatorim, eu pot obtine cetatenie romana? Daca da, atunci ce trebuie sa facem?

Redobandirea cetateniei romane

Am depus dosarul la Bucuresti in 2017. Si de atunci pana acum n-am primit niciun raspuns. Ce pot face in cazul dat?

Închis Certificat de cetățenie pierdut

Dacă am pierdut certificatul galben de redobandire a cetăteniei române, iar restul documentelor sunt în regulă, pot prelungi pasaportul românesc fără a prezenta certeficatul pierdut?

Numarui dosarului

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, cum pot afla numarul dosarului pentru redobandirea cetateniei romane, pentru ca l-am pierdut?

Închis Cum pot să aflu dacă pot să plec în Germania iarăși?

Bună. Am fost în Germania în 2017 noiembrie cu acte false (permis și buletin românesc) si am lucrat la o firma în calitate de curier. Am lucrat aproape o lună. Într-o seară m-a oprit poliția. Mi-au controlat actele și au depistat că sunt false. M-au reținut pentru cateva ore si mi-au luat...

Schimbarea prenumelui

Colectez actele pentru redobândirea cetățeniei române. Prenumele bunicii mele este Elizaveta. Așa e scris în certificatul de căsătorie a bunicilor, certificatul de naștere a bunicii si a mamei mele. Mătușa mea are certificatul de deces al bunicii, unde la fel e Elizaveta. Acum, noi am solicitat...