Răspunsuri 438  

Pasaport romanesc

Bună ziua. Este adevărat că prin intermediul unui jurist pot perfecta pașaportul romanesc într-un termen mai scurt? Am primit deja scrisoarea. Multumesc.

Cetatenia romana

Buna ziua. Am numai pasaport roman, dar nu am resedinta in Romania. Copilul nou-nascut poate obtine cetatenia romana?

Cetatenia romana pentru copil

Buna ziua. Daca am numai pasaport romanesc (nu am buletin), copilul meu (nou-nascut) poate obtine cetatenia romana? Noi suntem stabiliti in Italia.

Cetatenia romana

Buna ziua. Dupa ce am primit scrisoarea de la ANC privind aprobarea dosarului pentru redobandirea cetateniei romane, care este procedura de mai departe?

Cetatenie romana

Buna ziua. Am depus dosarul pentru redobandirea cetateniei romane in baza articolului 11 acum 3 ani. Intre timp urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean roman. Poate acest fapt sa afecteze cumva examinarea dosarulului si acesta sa fie respins? Multumesc.

Cetățenia română

Bună ziua! Spuneți-mi, vă rog, ce urmări pot fi în următoarea situație. Soțul a fost deportat din Norvegia,. A primit ordinul privind redobândirea cetateniei române în februarie, în martie a fost programat să depună jurământul, dar ceremonia a fost amânată din cauza pandemiei. O să poată depune...

Cetățenia română

Am toate actele pentru redobândirea cetățeniei până la părinți, toate sunt cu numele cu terminația în "i", dar tatăl meu a depus o cerere și a schimbat numele său cu terminația "u". Acum ar trebui să schimb toate actele noastre, dar nu prea vreau pentru că mai mult îmi convine cu terminația care...

Scrisoare recomandată/cetățenie română

Am depus dosarul pentru redobândirea cetățeniei române. După câteva luni m-am căsătorit. Acum, când am vrut să depun jurământul, mi s-a spus să trimit o scrisoare recomandată la București ca să declar ca m-am căsătorit și mi-am schimbat numele de familie. Mă poate ajuta cineva?

Cetatenia romana

Buna! Noi (eu, sotul si copilul) am primit ordin de redobandire a cetateniei romane. In prezent ne aflam cu pasaport biometric in Paris. Putem depune juramantul la ambasada romana in Paris?

Scrisoare recomandată

Buna! Rog sa ma ajute cineva cu un model de scrisoare recomandată prin care să solicit nr. dosarului pentru redobândirea cetățeniei române și informații privind etapa la care se află. Am nevoie de urgență. La ce adresa trebuie sa trimit aceasta solicitare? Va multumesc mult.

Cetățenie română

Buna! In 2013 am fost judecat în Italia și am avut interdicție pe trei ani. Am am depus la cetățenie română în 2018. O să am probleme la redobândirea cetateniei?