Răspunsuri 487  

Cetățenie română, dacă nu am părinți

Bună ziua. Doresc să redobândesc cetățenia română, însă în certificatul de naștere nu sunt indicați ambii părinții. Îmi cunosc părinții, însă nici ei nu au acte, cel puțin știu că mama nu are, dar tatăl nu știu. Am vârstă de 20 de ani și sunt pe cont propriu, adică nu am tutelă. Este posibil să...

Juramantul pentru redobandirea cetateniei romane

Ziua buna. Am inderdictie de a parasi Moldova pentru o datorie la plata pensiei alimentare. Poate acest fapt sa afecteze capacitatea mea de a depune la Consulat juramantul pentru redobandirea cetateniei romane?

Cetățenie română

Buna ziua. E posibil cumva de accelerat redobandirea cetateniei române? Astept de aproape 3 ani.

Acte românești

Bună ziua. Copilul de 14 ani în actele moldovenești poarta numele actualului meu soț, iar în certificatul de naștere românesc poartă numele tatălui biologic (adică a fostului meu soț). Cum pot să-i fac pașaport românesc? Mersi.

Jurământul pentru cetățenie româneasca

Buna ziua. Sunt minor și în curând părintele meu trebuie să depună jurământul. Este obligatorie prezența mea dacă am 17 ani și o să împlinesc 18 ani abia peste 4 luni?

Perfectarea certificatului de nastere romanesc

Buna ziua. Mama a depus juramantul pentru redobandirea cetateniei romane si a apelat la o persoana ca sa-i perfecteze certificatele de nastere si divort. A trecut mai bine de un an si persoana mentionata ne-a spus ca dosarul e la cotrol. Recent nu mai raspune la telefon. Cum as putea sa aflu...

Anularea programarii pentru depunerea juramantului

Buna ziua. Din greseala am anulat programarea pentru depunerea juramantului la redobandirea cetateniei romane. Ce pot sa fac in privinta asta? Am inteles ca pentru a ma reprograma trebuie sa depun alta cerere.

Closed Anularea programării

Bună! Am făcut programare în România pentru depunerea dosarului în vederea redobândirii cetățeniei. Cum pot anula această programare? Mersi anticipat.

Nu m-am prezentat la depunerea juramantului

Buna ziua! Trebuia sa ma prezint la Consulat pentru depunerea juramantului in contextul redobandirii cetateniei romane, dar nu m-am prezentat. Cum procedez acum?

Cetatenie romana

Buna ziua. Am depus dosarul pentru cetatenie romana 2 ani in urma. Exista vreo metoda de a urgenta examinarea dosarului si respectiv redobandirea cetateniei? Am auzit precum ca printr-un jurist s-ar putea face asa ceva.