Răspunsuri 449  

Divort pronuntat la Chisinau trebuie inregistrat in registrul din Romania

Bună ziua. Am fost căsătorită in Piatra Neamt, dar am divorțat in instanta la Chisinau. Am primit certificatul de divort moldovenesc si am nevoie sa primesc menţiunea de divort pe certificatul românesc. Ce acte sunt necesare? Vreau sa le depun personal in Piatra Neamt. Va multumesc anticipat

Certificat de nastere romanesc

Buna ziua. Un copil in varsta de 10 ani, după divortul parintilor, a ramas in custodia mamei. Pentru a-i perfecta copilului certificatul de nastere romanesc, este nevoie de acordul tatalui? Care este perioada de valabilitate a acordului?

A fost publicat ordinul, dar nu am primit scrisoare

Bună ziua. Ordinul privind redobândirea de către mine a cetățeniei române a fost publicat încă 2 ani în urmă, dar încă nu am primit scrisoarea de la ANC. Pe cine pot contacta pentru a afla starea curenta?

Am pierdut scrisoarea primită de la ANC

Bună ziua! Mă aflu în situaţia următoare, mi-a fost validată cererea pentru depunerea jurământului de credinţă, urmează să mă programez pentru o dată apropiată însă mi-am pierdut scrisoarea primită de la ANC care confirma dobândirea cetăţeniei, am doar o copie. Voi avea probleme la depunerea...

Rectificarea unui ordin emis de ANC

Bună ziua. Am primit scrisoare de la ANC precum că s-a procedat la RECTIFICAREA ORDINULUI PREȘEDINTELUI AUTORITĂȚII NAȚIONALE PENTRU CETĂȚENIE, deoarece s-au constatat greșeli în ordin. Scrisoarea am primit-o pe 12.04.2021, dar când m-am prezentat la Consulatul General al României la Bălți în...

Nu pot gasi ordinul

Buna ziua. Cand completez cererea pentru depunerea juramantului, nu se gaseste ordinul de la ANC, care a fost publicat pe pagina ANC la 17.05.2021. Cat trebuie să aşept?

Cetățenie română

Ceva timp în urma mi-a venit invitația de a ma prezenta la ambasada României în Moldova pentru a depune jurământul pentru cetățenia română, dar din păcate nu m-am putut prezenta în ziua aceea. Spuneți-mi, vă rog, pot depune jurământul la altă dată?

Pasaport romanesc

Bună ziua. Este adevărat că prin intermediul unui jurist pot perfecta pașaportul romanesc într-un termen mai scurt? Am primit deja scrisoarea. Multumesc.

Cetatenia romana

Buna ziua. Am numai pasaport roman, dar nu am resedinta in Romania. Copilul nou-nascut poate obtine cetatenia romana?

Cetatenia romana pentru copil

Buna ziua. Daca am numai pasaport romanesc (nu am buletin), copilul meu (nou-nascut) poate obtine cetatenia romana? Noi suntem stabiliti in Italia.