Răspunsuri 249  

Nou Cum pot să redobândesc cetățenia română?

Va rog frumos, cum pot sa redobandesc cetatenia romana, daca intre timp m-am casatorit si mi-am schimbat numele de familie, dar dosarul e depus pe numele de fata. Ce urmari si consecinte pot aparea? Va multumesc !

Nou Pasapoarte biometric și românesc

Buna ziua. Am venit in Franta cu pașaport bionetric in luna august, iar in februarie am primit pasaport RO la ambasadă. Pot sa ma întorc cu el acasa?

Cetatenie română

Buna ziua. In decembrie am depus actele pentru cetatenie romana, insa fara cazier, iar peste cateva zile, l-am trimis prin posta la Bucuresti. De atunci nu am mai primit niciun raspuns daca a ajuns documentul acolo. Cum pot afla daca l-au primit?

Unde se poate de schimbat pasaportul romanesc?

La mine expira terminul de valabilitate a pasaportului romanesc, pe care l-am primit la ambasada Romaniei in Chisinau. Care este procedura de eliberare a unui nou pasaport??

Cetățenie romană

Buna ziua! Am numai certificatul de deces a bunicii mele. Acolo scrie locul nașterii (Moldova, 1913) și locul de deces (Moldova, 1973). Este suficient pentru a aplica pentru cetățenie română? In Arhiva de Stat nu s-a păstrat certificatul de naștere. Multumesc frumos.

Redobandirea cetateniei române

Buna ziua! Vreau sa depun dosarul pentru redobandirea cetateniei romane. Bunica mea sa născut in 1913, s. Hijdieni, r. Glodeni, Moldova. Am numai certificatul de deces. Am dreptul să obțin cetățenia română? Multumesc.

Pasaport la consulat

Buna ziua. Am buletin roman cu domiciliul in Bucuresti, dar locuiesc la Chisinau. Pot sa imi perfectez pasaportul roman la consulatul Romaniei la Chisinau, fara consecinte pentru buletin? Am auzit ca se retrage buletinul in asa caz. Multumesc mult!

Perfectarea pasaportului romanesc la consulat

Buna ziua. Am buletin roman cu domiciliul in Bucuresti, dar locuiesc la Chisinau. Pot sa imi perfectez pasaportul roman la consulatul Romaniei la Chisinau, fara consecinte pentru buletin? Am auzit ca se retrage buletinul in asa caz. Multumesc mult!

Pot obtine cetatenie romana?

Buna ziua! In anul 2011, mama mea si-a facut pasaport roman si totodata mi-a facut si mie certificat de nastere roman, dar cetatenie nu am din cauza ca nu sunt mentionata in certificatul ei de cetatenie. Acum am incercat sa depun la pasaport si mi-au zis ca nu pot, daca nu am cetatenie. Ce pot...

Închis Certificatul de nastere al bunicului nu exista

Buna ziua. La solicitarea certificatului de nastere al bunicului, oficiul de stare civila mi-a eliberat aviz informativ, precum ca certificatul nu a fost gasit. Daca am certificatele de nastere si de deces ale bunicii, certificatul de deces al bunicului, precum si certificatul lor de casatorie,...

Cetățenie română

Buna! Daca eu sunt moldoveanca cu cetățenie română, poate fi executata procedura de reîntregire a familiei, adică să poate și soțul sa o redobândească?

Pașapoarte românești pentru copii minori

Buna! Spuneți-mi, va rog: au expirat pașapoartele românești ale copiilor minori. Cum le pot prelungi eu, mama lor, daca ei sunt înscriși in dosarul tatălui, iar tata la rândul sau nu se răspunde. Mai am o hotărâre judecătorească din Moldova precum ca ei sunt in grija mamei.

Am nevoie să-mi perfectez actele românești

Am obținut cetățenia românească de pe mamă, când încă aveam 17 ani, adică în 2014. Pe data de 19.05.2019, îmi expiră pașaportul și vreau să îmi perfecționez actele la București. Aș vrea să știu care e procedura și dacă e posibil să fie actele timp de o oră, cum e posibil la noi în Moldova (la o...

Închis Am depus dosarul pentrtu cetățenie română mai mult de 2 ani în urmă

Bună ziua. Am depus actele pentru cetățenia română împreună cu fratele acum 2 ani și 5 luni, în data de 7 decembrie 2016. Am scris cereri pentru redobândire la consulatul României, dar nu ni s-a comunicat nimic, nici măcar stadiul dosarului sau dacă este vreo problemă cu actele. Avem nevoie de...