Răspunsuri 60  

Viza de resedinta a copilului minor dupa divort

Buna ziua. Am divortat si vreau sa-mi schimb viza de resedinta din apartamentul lui. In acelasi timp, as vrea ca viza de resedinta a copilului nostru comun de 10 ani sa ramana la el, chiar daca copilul locuieste cu mine. Este posibil asa ceva?

Închis Viza de resedinta

Salut. Am cumparat o casa pe pamant, care se afla in constructie, este gata in proportie de doar 28%. Pot sa imi fac viza de resedinta in acea casa daca nu este gata?

Viza de resedinta

Unde sa ma adresez pentru obtinerea vizei de resedinta? Locuim la gazda in Durlesti, stapana apartamentului se afla peste hotare. Avem nevoie de viza pentru a inscrie copilul la gradinita.

Законно ли снятие с прописки?

С бывшим супругом заключили мировое соглашение по которому все движимое и недвижимое имущество перешло ему, а мне денежная сумма. Не выплатив мне ничего, зарегистрировал квартиру на себя, не дожидаясь подтверждения об исполнении и снял меня с места регистрации (прописки). Законно ли снятие с...

Viza de resedinta

Am vandut apartamentul si acum locuesc la o ruda. Viza de resedinta nu am. La ce ne trebuie viza de resedinta?

Viza de reședință

Sunt proprietarul unui apartament în Chișinău și vreau sa-i retrag viza de resedinta unei persoane din acerl apartament. Am nevoie de actele acelei persoane sau pot sa ma duc singur?

Dreptul la viza de resedinta

Fiul meu s-a casatorit cu o fata din alt sat. Noi vrem sa-i facem viza de resedinta la noi in sat in casa parinteasca unde locueste cu fiul nostru, dar la primarie ne refuza acest lucru. Ce putem face?

Închis Прописка

Я прописан в квартире собственника, но с ним никаких юридических отношений не имею. Имею ли я право на какую-то часть жилплощади квартиры?

Stabilirea domiciliului

Buna ziua. Persoana e divortata, dupa divort a cumparat un apartament, dar are si casa pe pamant, nu au facut partajul averii. Apartamentul e bun personal, iar casa de locuit e proprietate comuna. Dupa cativa ani, a vandut apartamentul si traieste in casa pe pamant. Acuma cei de la Evidenta...

Certificat privind componența familiei

Buna ziua. Am făcut un contract de comodat cu folosință gratuită pentru sora mea cu grad de invaliditate. Casa unde stă ea se dărâma! Sora vrea sa schimbe viza de resedinta de la sat la oraș, unde locuieste deja de 3 ani. Eu sunt proprietarul apartamentului, dar ea achita toate serviciile. Așa e...

Închis Viza de resedinta in locuinta cu mai multi coproprietari

Vreau sa-l pun la evidenta pe concubinul meu. Casa unde locuim e scrisa dupa tata, dar e privatizata si apartine, mie, fratelui, mamei si tatei desigur. Eu am procurã valabila de la tata. Pot eu sa merg singura sa-l pun la evidenta pe concubin, sau trebuie acordul tuturor si unde sa ma duc? La...

Cum se împarte achitarea plăților comunale într-un apartament?

Aș dori sa știu cum se împarte corect achitarea plăților comunale: după numărul de camere sau după numărul de persoane care locuiesc in apartament? De exemplu, intr-o camera stă o persoana, iar in cealalta - 2 persoane (cuplu) care insista ca ar fi corect sa se achite după numărul de camere?