Răspunsuri 52  

Închis Lucru în cumul

Bună ziua. Aș dori sa știu care sunt riscurile în momentul în care prestez servicii în domeniul IT la două companii din Moldova în paralel, evident cu toate confidențialitățile necesare. Durata zilei de muncă este de 8 ore plus 1 oră pauză. Doar că lucrul se face în paralel, reușind cu toate...

Neachitarea salariului

Buna ziua! Am lucrat in 3 companii (prin cumul) si in una cu serviciu de baza, la moment nu mai lucrez in niciuna. La unele companii nu mi s-a achitat salariul - nici cel oficial si nici concediul nefolosit. Cum sa procedez in asa situatie?

Achitarea salariului

Am sarcina didactică de 21 ore și 0,5 director adjunct pentru educație. Pentru luna martie mi s-a achitat funcția doar pentru perioada pe care am activat-o la școală. E corect?

Salarizarea muncii prin cumul

Bună ziua! Un functionar public (contabil-sef) din primărie îndeplinește temporar si functia vacanta de secretar al consiliului. Este legal ca această persoană să primească 2 salarii de funcție + 20% spor de performanță? Vă mulțumesc!

Cumularea functiei

Bună ziua. Cât timp e posibil de cumulat o funcție publica? Odată la cât timp angajatorul trebuie să organizeze concursul pentru funcția publică vacantă? Este un drept/obligație a angajatorului de a organiza concursul? Mulțumesc.

Lucrul prin cumul

Buna ziua. Un angajat bugetar cate unitati poate cumula in baza Codului Muncii al RM? Multumesc!

Absorbtie a intreprinderii unde activez prin cumul

Buna ziua. Intreprinderea la care activez prin cumul este absorbita de catre alta institutie. Contractul meu este pe perioada determinata pana pe 29 decembrie 2019. Din 2 ianuarie 2020 trecem la institutia noua. La institutia noua mi s-a propus alta functie, lucru pe care l-am acceptat. Acum la...

Angajare prin cumul

Bună ziua! Dacă sunt administrator la un SRL, fără salariu (intreprinderea nu are activitate), pot să mă angajez pe normă deplină la o institutie de stat? Mersi anticipat.

Munca prin cumul /concediu de maternitate

Am iesit in concediu de maternitate la locul de baza, iar intre timp am activat prin cumul la o alta institutie si am iesit iar in concediu de maternitate la functia de baza. Intrebare: functia prin cumul se pastreaza?

Cumularea functiilor

Buna ziua. Noi suntem intreprindere municipala cu autofinantare si avem asa o intrebare: poate economista din intreprinderea data sa cumuleze functia de director cu achitarea 50%? Si in asa caz, noi trebuie sa-i calculam salariu ei de baza + 50% din salariul directorului?

Primesc concediu de maternitate dacă mă eliberez de la serviciu?

Sunt însărcinată în luna a 3-a si sunt angajată la 2 servicii. Dacă mă concediez de la locul de baza acum, am să primesc concediu de maternitate în funcție de salariul care îmi rămâne doar de la serviciul prin cumul? Ca doar concediul se calculează începând cu ultimile 12 salarii, o să se ia în...