Răspunsuri 113  

Nou Achitareaa servicii pentru interfon, pe care de fapt nu il am

Am primit factura pentru deservirea interfonului, dar nu am interfon instalat în apartament, nu am fost de acord cu instalarea acestuia si nu am semnat niciun contract. Sunt obligata sa achit servicii de care nu beneficiez?

Servicii comunale

Bună ziua. Plec peste hotare periodic pentru cateva luni. Am dreptul ca in aceasta perioada sa nu-mi calculeze plata pentru serviciile comunale, cum ar fi: plata pentru lift, pentru lumina din scara, deservire bloc? Multumesc!

Închis Locatari cu datorii

Buna ziua. Ce masuri pot lua eu ca presedinta a CCL pentru a "constrange" locatarii cu datorii sa le achite?

Datorii la serviciilor comunale care nu au fost achitate de un an

Buna ziua. Locatarii care stau intr-o casa neprivatizata nu achita serviciile comunale de un an si au ignorat scrisoarea de la judecator referitor la datorii. Ce se poate intampla mai departe? Poate statul sa le ia casa si sa-i lase in drum? Mersi anticipat.

Taxa de salubrizare

Copiii mei au viza de resedinta in casa mea, dar de mai mult timp sunt plecati din localitatea respectiva. Ei pot fi scutiti de plata taxei pentru salubrizare?

Coproprietate fara stirea mea

Poate tata sa-l faca pe fiu coproprietar al unui bun fara consimtamantul ultimului? Daca da, atunci cum de procedat in cazul in care mi-au fost sechestrate conturile bancare pentru serviciile comunale care nu au fost achitate, dar de facto eu nu am locuit in acest imobil?

Transferul datoriei catre colector

Rog sa va expuneti asupra legalitatii transferului datoriei de catre compania de gestionare si servicii fond locativ catre colectorii de datorii, fara o instiintare in prealabil despre acest fapt si fara o intelegere (contract) dintre compania gestionara de servicii si consumator.

Taxa de salubrizare

Persoanele care temporar nu locuiesc la adresa de domiciliu, sunt obligate sa achite taxa de salubrizare?

Închis Colectare datorii

Factura pentru serviciile comunale urmeaza a fi achitata pana in 31.08.2020. Pe 17.08.2020 vine instiintarea despre preluarea datoriei de catre colectori, care au calculat penalitati. 1. Cum urmeaza sa procedez in aceasta situatie? 2. Cat de legale sunt actiunile companiei de deservire si...

Datorii pentru serviciile comunale

O persoana are domiciliul la parinti, un viza de resedinta au 6 persoane, apartamentul nu este privatizat. Persoana respectiva nu a mai fost si nici nu a locuit de 7 ani in acel apartament, viza temporara nu a avut (a fost facuta doar pe ultimul an), insa a activat si a locuit in alt oras! De...

Închis Datorii la agentul termic

Bună ziua. Intentionez sa cumpar un apartament, dar proprietarul are datorii la agentul termic de 7.500 lei. Am următoarele întrebări: Poate proprietarul să vândă apartamentul, dacă există aceste datorii? Notarul perfectează actele daca sunt datorii? Pot aceste datorii să fie stinse ulterior de...

Deservirea blocului locativ

Unde trebuie sa ne adresam daca in jurul tomberoanelor de gunoi din curtea blocului stau sobolani morti si nimeni nu-i strange? Pentru ce achitam deservirea blocului?