Ответы 22759  

Am împrumutat bani

Buna ziua. Am dat bani cu împrumut banii unei persoane și acum nu mai răspunde la telefon. Cunosc persoana in cauza. Ce pot face in caz ca nu vrea sa ne înțelegem fără anunțarea poliției?

După moartea părintelui pensionar, cine moștenește pensia: soția sau copiii?

Buna ziua. Tatăl meu a decedat in decembrie 2020. Mama mea se afla în divorț de cativa ani la momentul decesului. Formal divorțați, dar locuiau în aceeași casă. El primea o pensie de invaliditate (gradul 1 sever), era orb și dependent de ajutor. Eu, fiind fiica lui, aveam procura generala pentru...

Закрыто Interdictie pe spatiul Schengen

Buna ziua. Sunt căsătorită cu un cetățean român, avem copil impreuna, dar am interdictie pe spatiul Schengen și nu pot merge la soț acasă în România. Am depus cerere pentru depunerea juramantului, dar ma trimit in Romania sa-mi fac drept de ședere. Pot cumva scoate interdictia, ca sa pot merge...

Sunt învinuit în baza articolului 174 alin. (1) CP

Buna ziua. Sunt învinuit de întreținerea relațiilor sexuale cu o persoana mai tânără de 16 ani, care plus la toate are un copil. Copilul nu este al meu, deși nu sunt sigur 100%. Cum să procedez? Pot măcar spera la o pedeapsa mai ușoară?

Mai multe case pe un teren

Buna ziua. Un stapin, care a decedat intre timp, a permis rudelor sa construiasca pe terenul sau mai multe case, pe aceeasi adresa. Dupa o cearta intre rude, am fost scosi de la viza de resedinta si toate casele au fost inregistrate separat, in afara de a noastra. Ce drepturi avem?

Datorie din 2016

Buna ziua. E posibil de anulat datoria, daca titlul executoriu a fost emis in 2016? Sau e posibil de achitat doar suma imprumutata, fara dobanda si penalitati?

Întoarcere din Republica Moldova in România

Buna ziua. Am trecut o persoana și mașina sa in Republica Moldova pentru o luna. In momentul când o sa trec înapoi cu mașina, ma va pune sa platesc vinieta 180€, dacă am plătit vinieta pentru 30 de zile, exact cât stau in MD?

Donatie de la parinti

Buna ziua. In cazul in care parintii doresc sa-mi faca act de donatie a unui imobil (casa de locuit), care e procedura si de ce acte avem nevoie? E necesara adeverinta de salariu?

Automobil înmatriculat în Republica Moldova

Bună ziua! Fratele meu are în proprietate o mașină înmatriculată în Republica Moldova. El este plecat în SUA de 8 ani și nu poate reveni în țară. Evident, între timp buletinul de identitate a expirat. El vrea să înregistreze mașina pe numele meu. Este posibil să facă o procură în SUA care să fie...

Stabilirea paternității

Bună! Am fost într-o relatie și urmează să nasc un copilaș peste o săptămână. Pot depune în instanță o cerere pentru stabilirea paternității și încasarea pensiei alimentare? Când ar fi momentul potrivit să acționez? Menționez că tatăl copilului nu va fi indicat în certificatul de naștere, pentru...

Виза для друга из Ирана

Здравствуйте. Я хочу пригласить друга с женой (мы с ним работали вместе в Турции), у него гражданство Ирана. Будьте добры, подскажите: нужна ли им виза? Если да, то куда обратиться или как это все организовать? И на какой срок она даётся? Спасибо большое.

Act de donatie distrus

Buna. Parintele (cetatean al Rusiei) a facut act de donatie pe casa pe numele copilului, care a locuit 50 ani in aceasta casa. Ulterior, actul de donatie a fost distrus de acelasi parinte. Donatarul mai are un frate, cetatean al Rusiei. Parintii si fratele au locuit mereu in Rusia, dar parintii...

Hotarul intre terenurile vecinilor

Buna ziua. In anul 2000 vecinul a construit un gard din beton cu lungimea de 25 m, ocupand 0,6 m din terenului meu. Care e latimea gardului permisa de lege? Pot depune cerere in instanta de judecata ca sa fie demolat gardul si sa-mi fie restituite pagubele?