Răspunsuri 29  

Dreptul familiei

Credit nerambursat al sotului

Buna ziua. Sotul a contractat un credit de la o companie nebancara, fara a ma informa asupra acestui fapt si nu l-a rambursat. Sunt in drept companiile de colectori sa-mi retina salariul pentru rambursarea creditului mentionat? Pot colectorii sa aplice sechestru pe bunurile care sunt...

Sotia a luat cateva credite si acum cere divort

Buna ziua. Sotia mi-a spus ca da la divort si ca a luat mai multe credite, fara acordul meu, pe care eu va trebui sa le platesc. Pot fi obligat sa platesc creditele mentionate? Exista vreo modalitate de a afla ce credite a luat si in ce suma? Mersi mult.

Credit contractat înainte de căsătorie

Bună ziua. Viitoarea soție are luat un credit pe care nu l-a rambursat. În cazul în care ne căsătorim, pot fi consecințe pentru mine din cauza datoriei acumulate de soție până la căsătorie?

Poate fi aplicat sechestru pe conturile bancare ale sotiei?

Buna ziua. Am cateva credite pe care nu le-am rambursat. unii creditori s-au adresat in judecata. In aceasta situatie, poate fi aplicat sechestru pe conturile bancare ale sotiei, pe langa conturile mele? Ea nu figureaza in nicio capacitate la contractarea creditelor amintite.

Leasing neachitat

Bună ziua! Sotul meu are luată o mașină în leasing. Pentru ca nu a achitat ratele, masina i-a fost luată de companie. In cazul in care eu detin un bun imobiliar, aceasta companie poate sa-mi ia bunul care-mi apartine, dacă noi suntem casatoriti oficial?

Am un credit

Buna ziua. Am un credit in marime de 120.000 lei. Sunt casatorit si am construit o casa pe care am trecut-o pe numele sotiei. Eu mi-am pastrat adresa veche din buletin, iar sotia are adresa la casa construita. Sotia sau casa au de suferit daca ajung la executare silita?

Credit neachitat, care a fost luat până la căsătorie

Bună ziua. Am o datorie neachită încă din perioada când nu eram căsătorită. Acum sunt căsătorită, iar datoria a ajuns la colectori. Pot aceștia să blocheze conturile bancare ale soțului? Sau să-i sechestreze concediul paternal?

Soțul a luat credit pe numele lui, iar după divorț cere să-l achit eu

Buna ziua! Sotul mi-a luat cadou un telefon in credit. A achitat ratele 2 luni, dupa care am depus cererea de divorț si acum spune ca restul creditului sa-l achit eu, deoarece telefonul a ramas la mine. Trebuie sa-l achit eu sau totusi se achita in jumatate? Mulțumesc!

Sotul, cu care nu mai locuim impreuna, a luat 6 credite

Buna ziua. Sunt căsătorită oficial, dar nu locuim impreuna si sunt imobilizata la pat. Sotul meu a luat șase credite. Daca sotul nu ramburseaza aceste credite, poate sa se rasfringa asupra mea cumva acest lucru? Multumesc mult!

Divorț cu ipotecă

Buna ziua. Am procurat casa in ipoteca in timpul căsniciei. Acum dorim sa divorțăm de comun acord. Soțul este de acord să-mi lase casa mie, iar eu pe viitor voi achita creditul de sinestatator. In contractul ipotecar și la cadastru ambii figurăm ca proprietari, în baza legislației în vigoare, cu...

Credit luat de sot fara stirea sotiei

Daca sotul in perioada casatoriei a luat un credit fara stirea sotiei de la o companie nebancara si nu l-a rambursat, sotia poate raspunde cu bunurile imobile personale, dobandite pana la casatoria cu el? Cum poate fi ea afectata de datoria lui?

Credit ipotecar in timpul divortului

Buna ziua, stimati juristi. Am o intrebare referitoare la creditul ipotecar. La moment sunt in proces de divort, avem 2 copii comuni. Intrebarea mea este: cum pot sa-mi procur un apartament cu ajutorul creditului ipotecar in asa fel ca sa nu impart bunul imobil cu sotul meu? Legal sunt careva...

Взяла кредит

Здравствуйте. У подруги плачевная ситуация сложилась. Очень хочется помочь. Она набрала кредитов (муж попросил), и сам деньги потратил. Не знаю на что, может казино или тому подобное. Я не расспрашивала. У них есть общий ребенок. Они развелись ещё до рождения малыша. Ребенку скоро год. Теперь на...

Am credite și toate sunt pe mine, soțul nu lucrează

Buna! Am luat cateva credite, sunt 5 ani aproximativ de când le achit numai eu, soțul nu lucrează și avem și o fetiță de 4 ani. Toate cheltuielile sunt pe mine. La divorț cu ce mă aleg eu? Soțul nu vrea să-și dea acordul să plec cu fata peste hotare. Ce pot face?