Răspunsuri 50  

Vreau să iau o patentă pentru 2 luni

Bună ziua. Prestez servicii de curățenie la morminte. Mă gândesc să iau o patentă cu durata de 2 luni pentru a desfășura activitatea amintită. A nevoie de acest document? Nu doresc să deschid o firmă (SRL), deoarece activitatea este sezonieră.

Concediu de ingrijire a copilului

Buna ziua. Am fost angajata oficial si in prezent ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 3 ani. Intentionez sa-mi perfectez patenta de intreprinzator cu genul de activitate 2.8 Servicii de frizerie si servicii cosmetice. Intrebare: 1. Daca imi perfectez patenta, va fi...

Închis Mă pot ocupa, în bază de patentă, cu instalarea camerelor de supraveghere?

Bună ziua! De aproape 10 ani activez în domeniul "reparația și întreținerea calculatoarelor" în bază de patentă (Reparația aparatelor tele, audio, video de uz casnic ). Am un atelier într-un sat din Briceni, am activat legal în toată această perioadă și niciodată nu au apărut întrebări. Anul...

Haine second-hand

Bună ziua. Pentru a vinde haine second-hand este nevoie doar de patentă? Am nevoie de aparat de cas?

Închis Doresc sa deschid un cabinet de servicii cosmetice,estetica non invazive.

Buna ziua. Care este procedura pentru obținerea patentei de intreprinzator in legatura cu deschiderea unui cabinet de estetica, servicii cosmetice non invazive etc. Sunt comisii de verificare sau cum decurge procedura? Nu cunosc detaliile si as vrea sa le stiu. Mulțumesc.

Pot presta servicii de design interior in baza patentei de intreprinzator?

Buna ziua! Eu doresc sa prestez servicii de design de interior (lucru de acasa), plasand publicitate pe Internet, inclusiv retele de socializare. 1. Pot presta asemenea servicii in baza patentei de intreprinzator? 2. Sumele incasate pentru serviciile prestate trebuie sa fie declarate la...

Cum aş putea să demonstrez proveniența banilor?

Bună ziua. Dețin patentă de întreprinzător și am un cont de depozit în bancă. E nevoie să declar suma agonisită? Cum aş putea să demonstrez proveniența banilor? Mersi.

Domeniul de activitate

Buna ziua. Vreau sa stiu concret ce a avut în vedere legiuitorul în anexa la Legea cu privire la patenta, punctul 2.40 (Executarea articolelor din lemn, metal, gips, argila, beton)? Despre ce fel de articole de lemn este vorba? De exemplu, urmatoarele articole - butoi, panou decorativ, uși,...

Vânzare fără patentă?

Buna ziua. Este ilegal daca o persoana vinde haine second-hand la piata afara (nu intr-o incapere) si nu plateste patenta/impozite?

O persoana activeaza in baza mai multor patente de intreprinzator

Buna ziua. Este corect ca o persoana sa activeze in baza mai multor patente de intreprinzator ce apartin altor persoane? Astfel de cazuri sunt la Piata centrala din Chisinau. Unde trebuie sa ma adresez, la administratia pietii? Ce risca persoanele implicate?

Vanzarea de plante decorative in baza de patenta?

Buna ziua. Pot sa cresc si sa vand plante decorative, in baza de patenta? Am în vedere plante pentru amenajarea si infrumusețarea grădinuțelor, pat de flori, gard verde etc.