Răspunsuri 220  

Vreau sa plec cu copiii sa-l vizitam pe tatal lor in Italia

Buna! Nu sunt casatorita cu tatal copiilor mei, dar el este inscris in certificatele lor de nastere si copiii poarta numele lui. El acum se afla in Italia si eu vreau sa plec cu copiii sa-l vizitam. Vom putea traversa frontiera de stat fara un document din partea lui?

Traversarea frontierei cu un minor

Bună ziua! Eu cu copilul dorim să călătorim din Belgia în Moldova si invers. Ambii deținem pașapoarte românești, copilul este nascut în Belgia și are domiciliul în Romania. Eu - mama - am viză de reședință în Belgia. Este necesară o procura din partea tatălui pentru această călătorie?

Pot pleca cu copilul peste hotare?

Bună ziua. Pot pleca cu copilul peste hotare, dacă sunt căsătorită cu tatăl copilului, dar tatăl momentan se află peste hotare?

Vrem să mergem cu copilul minor să-l vizităm pe tata în Spania

Bună! Nu sunt căsătorită cu tatăl copilului, dar el este indicat în certificatul de naștere al copilului și acesta din urmă poartă numele tatălui. Tatăl în prezent se află în Spania și eu doresc să merg împreună cu copilul să-l vizităm. Vom putea zbura cu avionul fără vreun acord sau o semnătură...

Vreau sa plec la Londra cu fiica de 14 ani

Buna ziua. Vreau sa plec la Londra cu fiica de 14 ani ca sa o vizitam pe sotie (mama fetitei). Am nevoie de vreun document din partea sotiei ca sa fac aceasta calatorie?

Traversarea frontierei cu copil minor

Bună ziua. Am nevoie de vreun document de la sot daca vreau sa merg cu copilul de 4 ani in România in ospetie pentru cateva zile?

Traversarea frontierei cu copil minor

Buna ziua! Eu doresc sa plec peste hotare, in ospetie la sora cu copilul minor. Eu detin buletin romanesc, dar copilul - doar pasaport moldovenesc. Dupa oficiarea casatoriei am pastrat numele meu de la nastere. Pot pleca cu copilul peste hotare fara vreun document din partea tatalui copilului?

Am un copil de 11 ani

Bună ziua. Am un copil de 11 ani, cu tatăl căruia nu am fost căsătorită. Cu toate acestea, copilul poartă numele tatălui. De 7 ani sunt căsătorită cu alt bărbat. În toată această perioadă, tatăl copilului se vedea cu acesta, îl lua la el când dorea. Acum, însă, au început problemele. De exemplu,...

Ieșirea din țara cu copil minor

Bună ziua. Am divorț prin instanță și hotărârea judecătorească stabilește ca copilul nostru minor rămâne la întreținerea și cu domiciliu cu mama. Pot ieși din țara cu copilul? Mulțumesc.