Răspunsuri 122  

Vacanta peste hotare

Pot pleca in vacanta cu copilul fara acordul tatalui. Dupa divort, copilul are pasaport, dar poarta famila tatalui.

Pensia alimentară/scoaterea copilului peste hotare

Care este procedura de stabilire a pensiei alimentare și dacă este posibil ca odată cu stabilirea acesteia să se facă un acord sau ce trebuie pentru ca pe viitor, în cazul în care vreau să plec peste hotare cu copilul să nu mi se mai ceară acordul tatălui?

Plecarea din tara cu copilul minor fara acordul tatalui

Dupa divort s-a stabilit locul de trai al copilului minor cu mama. Putme iesi din tara in vizita in Romania fara acordul tatalui si fara procura de la acesta? Am auzit ca acum nu mai trebuie permisul celui de-al doilea parinte pentru a trece frontiera, dar nu stiu cat este de corect. Ma puteti...

Închis Trebuie declaratie la frontiera?

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, trebuie declaratie la frontiera pentru copiii minori insotiti de un parinte? Multumesc!

Închis Iesirea cu copilul din tara

Am divortat de sot, copilul e in grija mea. Pot sa plec peste hotare fara stirea tatalui sau imi trebuie acordul lui ?

Pot pleca cu copilul peste hotare

Buna! Eu acum ma judec cu sotia pentru stabilirea domiciliului copilului minor. Eu am dreptul sa plec cu copilul peste hotare, in vacanta la mare, fara acordul celuilalt parinte?

Închis Ieșirea copilului minor din țara

Buna ziua. Ajutați-mă, va rog: un părinte dorește sa plece in vacanța in Ucraina cu copilul care este minor -14 ani. Avand și pașaport individual, este nevoie de acordul legalizat al celuilalt părinte? Țin sa menționez ca părinții nu sint divorțați. Va mulțumesc!

Выезд с детьми

Здравствуйте! У меня такой вопрос. Мама с двумя несовершеннолетними детьми летит в Италию через Бухарест по молдавским загранпаспортам. Но у детей еще есть и румынское гражданство. Не возникнет ли проблем при прохождении паспортного контроля? Все летят только с молдавскими документами. Родители...

E nevoie de acordul tatălui?

Bună ziua! Vreau să cunosc dacă e posibil sa plec cu copilul de 6 ani in vacanță fara acordul tatălui cu care sunt divorțată oficial?

Pot calatori cu copil mic?

Buna ziua. Pot pleca in Romania cu copil mic de doi ani, ori imi trebuie procura de la tata?

În vizită în afara ţării

Buna ziua. Suntem divorţaţi, el este plecat din ţară. Spuneţi-mi, vă rog, dacă merg cu copilul la Iaşi pe 2 zile, îmi trebuie procură din partea tatălui?

La plecarea peste hotare, am nevoie de procura sau nu?

Bun ziua! Am trait in concubinaj, nu am fost casatoriti oficial si am un copil in varsta de 6 ani. Nu locuim impreuna deja de 4 ani, dar in certificatul de nastere al copilului este indicat numele tatalui si copilul ii poarta numele. La plecarea peste hotare, am nevoie de procura lui sau nu?...

Vreau sa plec in vacanta la sot peste hotare

Am un fecior de 5 ani. Vrem sa calatorim in vacanta la sot peste hotare. Ce documente imi trebuiesc? Este nevoie de acordul lui la notar (nu suntem divortati)?

Iesire din tara a unui minor

Buna ziua! Am o fetita minora din prima casatorie, am hotarit cu actualul sot sa mergem la mare pentru cateva zile? Voi putea sa trecem frontiera sau e nevoie de acordul tatalui copilului? Momentan el este plecat din tara si nu va putea sa-mi dea acordul. Mai este vreo metoda, poate prin...