Răspunsuri 204  

Traversarea frontierei cu copil minor

Buna ziua! Eu doresc sa plec peste hotare, in ospetie la sora cu copilul minor. Eu detin buletin romanesc, dar copilul - doar pasaport moldovenesc. Dupa oficiarea casatoriei am pastrat numele meu de la nastere. Pot pleca cu copilul peste hotare fara vreun document din partea tatalui copilului?

Am un copil de 11 ani

Bună ziua. Am un copil de 11 ani, cu tatăl căruia nu am fost căsătorită. Cu toate acestea, copilul poartă numele tatălui. De 7 ani sunt căsătorită cu alt bărbat. În toată această perioadă, tatăl copilului se vedea cu acesta, îl lua la el când dorea. Acum, însă, au început problemele. De exemplu,...

Ieșirea din țara cu copil minor

Bună ziua. Am divorț prin instanță și hotărârea judecătorească stabilește ca copilul nostru minor rămâne la întreținerea și cu domiciliu cu mama. Pot ieși din țara cu copilul? Mulțumesc.

Отдых с ребенком

Добрый день. Едем с ребёнком на море за границу. С отцом ребёнка не расписаны. Нужна ли мне доверенность от отца ребёнка для пересечения границы? Спасибо.

Pot pleca cu copilul in vacanță peste hotare?

Buna ziua. Pot sa plec cu copilul peste hotare, daca copilul are domiciliul cu mama, dar eu achit pensia alimentara cu regularitate? Noi suntem divorțați, copilul are 14 ani.

Traversarea frontierei de catre minor

Bună ziua. Vreau sa plec cu copilul (17 ani) în România pentru cateva ore. Am nevoie de procura de la tata (nu suntem divorțați)?

Acordul tatălui/acte notar

Bună ziua. Am divorțat de comun acord. Tatăl copiilor nu îi vizitează, desi este în țară și nu vrea să dea acordul să perfectez actele acestora (pașapoarte MD, acte românești) și nici nu vrea să facă procură pentru a-mi permite sa plec cu copiii în vacanță peste hotare. Ce pot face ca să obțin...

Închis Călătorie peste hotare a copilului minor

Bună ziua. Daca copilul minor poartă numele tatălui și părinții nu sunt căsătoriți, poate să meargă în vacanță peste hotare (Franța) fără procura de la tată, doar cu mama?

Aflarea peste hotare cu copilul minor

Bună ziua. Spuneți-mi, vă rog, dacă este un termen stabilit prin lege în care am voie să mă aflu peste hotare cu copilul minor fără acordul tatălui? Nu ne stabilim cu traiul, suntem în vizită la rude.

Vreau să plec cu copiii peste hotare pentru câteva zile

Bună ziua. Sunt divorțat, am doi copii minori. Vreau să plec cu ei peste hotare pentru câteva zile, dar mama copiilor nu-mi dă pașapoartele copiilor pentru a pleca. Ce pot face? Mulțumesc anticipat!

Acte pentru copil minor la iesirea din Republica Moldova

Buna ziua. Parintii sunt divortati, mama dupa divort a pastrat acelasi nume ca si copilul, care locuieste cu mama si se afla in custodia acesteia. Pentru a merge cu copilul din tara la odihna este nevoie de vreun act din partea tatalui?

Deplasarea copiilor minori

Buna ziua. Poate doar un parinte, care nu este divortat, sa calatoreasca cu copiii sau ii trebue un act de la al doilea parinte?

Mama are dreptul sa treaca frontiera cu un copil minor?

Buna! Daca tatal nu este in tara, mama are dreptul sa treaca frontiera cu un copil minor, fara vreun acord intocmit la notar din partea tatalui? Si a doua intrebare: copilul pana la un an trece frontiera cu pasaport? Sau numai cu certificatul de nastere?