Răspunsuri 132  

Nou De ce documente am nevoie pentru a calatori cu copilul minor?

Eu si copilul avem nume de familie diferite. Vrem sa plecam in vacanta pe 10 zile in Portugalia, cu zbor din Bucuresti. Ce documente sunt necesare pentru a traversa frontiera Moldova-Romania si pentru zbor (din Bucuresti)?

Închis Cum pot trece frontiera fara acordul tatalui?

Sunt divortata si vreau sa plec cu copiii minori la odihna. Unul din copii are familia tatalui, eu ma recasatoresc si iau familia viitorului sot - o sa fim cu trei familii diferite. Cum pot trece frontiera fara acordul tatalui?

Copil minor

Bună ziua. Vreau sa plec cu copilul minor cu masina în Germania pe o luna în vizită la soț. Intrebarea este daca la frontiera cu Ungaria nu o sa-mi ceară acordul tatălui? Eu am pasaport românesc, iar copilul - biometric.

Închis Vacanta in Spania

Buna ziua. Sunt divorțată de anul trecut, eu locuiesc în Spania. Am o fetiță minora care în mai face 16 ani, este în custodia tatălui în Romania. Vreau sa o aduc in vacanta de vara la mine in Spania. Va rog să îmi spuneți de ce acte am nevoie pentru a trece la frontiera. Va mulțumesc!

Parinti divortati

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog: in cazul parintilor divortati, pe cat timp poate pleaca unul din parinti in strainatate cu copilul minor fara instintarea celuilalt parinte?

Vacanta peste hotare

Pot pleca in vacanta cu copilul fara acordul tatalui. Dupa divort, copilul are pasaport, dar poarta famila tatalui.

Pensia alimentară/scoaterea copilului peste hotare

Care este procedura de stabilire a pensiei alimentare și dacă este posibil ca odată cu stabilirea acesteia să se facă un acord sau ce trebuie pentru ca pe viitor, în cazul în care vreau să plec peste hotare cu copilul să nu mi se mai ceară acordul tatălui?

Plecarea din tara cu copilul minor fara acordul tatalui

Dupa divort s-a stabilit locul de trai al copilului minor cu mama. Putme iesi din tara in vizita in Romania fara acordul tatalui si fara procura de la acesta? Am auzit ca acum nu mai trebuie permisul celui de-al doilea parinte pentru a trece frontiera, dar nu stiu cat este de corect. Ma puteti...

Închis Trebuie declaratie la frontiera?

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, trebuie declaratie la frontiera pentru copiii minori insotiti de un parinte? Multumesc!

Închis Iesirea cu copilul din tara

Am divortat de sot, copilul e in grija mea. Pot sa plec peste hotare fara stirea tatalui sau imi trebuie acordul lui ?

Pot pleca cu copilul peste hotare

Buna! Eu acum ma judec cu sotia pentru stabilirea domiciliului copilului minor. Eu am dreptul sa plec cu copilul peste hotare, in vacanta la mare, fara acordul celuilalt parinte?

Închis Ieșirea copilului minor din țara

Buna ziua. Ajutați-mă, va rog: un părinte dorește sa plece in vacanța in Ucraina cu copilul care este minor -14 ani. Avand și pașaport individual, este nevoie de acordul legalizat al celuilalt părinte? Țin sa menționez ca părinții nu sint divorțați. Va mulțumesc!