Răspunsuri 236  

Am nevoie de acordul tatălui la ieșirea din țară?

Bună ziua. Sunt divorțata de 3 ani și am un copil de 6 ani. Urmează să mă recăsătoresc și să iau numele noului soț, iar copilul va purta în continuare numele tatălui. Vom putea pleca în vacanță peste hotare cu pașaport biometric, fără acordul tatalui copilului, dacă eu și copilul vom purta nume...

Plecare la odihna

Buna ziua. Sunt divortata si am doi copii, de 12 si 6 ani. Pot pleca cu la odihna in Bulgaria fara acordul tatalui?

Vacanță cu tatăl peste hotare

Bună ziua! Suntem divorțați, iar cei 2 copii minori (5 și 8 ani) au domiciliul la mine (adică mama). Tatăl îi cere pentru 2 săptămâni ca să plece cu ei la bunica, adică mama lui, în Spania. Bunica mă amenință că mă denunță pentru că nu dau acordul. Eu nu am nimic împotrivă ca să se vadă, însă...

Închis Plecarea peste hotare in vacanta cu copiii minori

Buna ziua. Intentionez sa plec la odihna peste hotare (in Bulgaria) cu 2 copii minori. Nu suntem divortati, copiii detin pasapoarte romanesti. Pot traversa frontiera fara vreun act din partea tatalui?

Proces de divorț

Bună ziua! Sunt în proces de divorț cu tatăl copilului meu. Copilul are 15 ani. Prima ședință de judecată este fixată pentru 21.06.2023. Dar pe data de 25 iulie avem planificată plecarea în concediu la mare. Este posibil sa călătoresc singură cu copilul minor în aceste circumstanțe? Și dacă se...

Нужно ли разрешение отца на выезд ребенка?

Здравствуйте. Я гражданинка Молдовы, в разводе. Хочу поехать с ребенком в Грецию на машине на 2 недели. Ребенку 6 лет и у него молдавский паспорт. Нужно ли разрешение отца на выезд ребенка?

Am nevoie de acordul tatălui la ieșirea din țară?

Bună ziua. Sunt divorțată și am un copil de 5 ani. Instanța a decis ca acesta să rămână cu mine și i-a stabilit domiciliul cu mama. Dorim să plecăm co copilul în vacanță peste hotare. Am nevoie de acordul tatălui pentru așa gen de călătorie?

Vreau sa plec cu copiii sa-l vizitam pe tatal lor in Italia

Buna! Nu sunt casatorita cu tatal copiilor mei, dar el este inscris in certificatele lor de nastere si copiii poarta numele lui. El acum se afla in Italia si eu vreau sa plec cu copiii sa-l vizitam. Vom putea traversa frontiera de stat fara un document din partea lui?

Traversarea frontierei cu un minor

Bună ziua! Eu cu copilul dorim să călătorim din Belgia în Moldova si invers. Ambii deținem pașapoarte românești, copilul este nascut în Belgia și are domiciliul în Romania. Eu - mama - am viză de reședință în Belgia. Este necesară o procura din partea tatălui pentru această călătorie?

Pot pleca cu copilul peste hotare?

Bună ziua. Pot pleca cu copilul peste hotare, dacă sunt căsătorită cu tatăl copilului, dar tatăl momentan se află peste hotare?

Vrem să mergem cu copilul minor să-l vizităm pe tata în Spania

Bună! Nu sunt căsătorită cu tatăl copilului, dar el este indicat în certificatul de naștere al copilului și acesta din urmă poartă numele tatălui. Tatăl în prezent se află în Spania și eu doresc să merg împreună cu copilul să-l vizităm. Vom putea zbura cu avionul fără vreun acord sau o semnătură...