Răspunsuri 184  

Vreau sa plec cu fata la tatal acesteia in Franta

Buna ziua. Am o fetita de 6 ani jumate si vrem sa plecam in Franta la tatal ei. Nu suntem casatoriti, dar el e scris in certificatul de nastere. Am nevoie de vreun document din partea lui ca sa scot fata din tara?

Am nevoie de acord scris sau nu?

Sunt căsătorită oficial, eu și fetița purtăm numele de familie al soțului. Pot să plec cu copilul în Marea Britanie la soț fără acordul lui scris? Menționez că avem dublă cetățenie.

Călătorie cu un minor fără acordul tatălui

Buna ziua. Vreau sa aflu, va rog, dacă pot sa părăsesc țara cu un minor care deține dublă cetățenie moldo-romană (ca și mine, de altfel) fără acordul tatălui, cu care sunt căsătorită? Va mulțumesc!

Calatorie fara procura din partea tatalui

Buna ziua. Ma aflu in Paris cu copiii mei minori, de 10 si 12 ani. Si eu si copiii avem pasapoarte romanesti. Pot eu sa merg la Chisinau cu avionul (zbor direct Paris- Chisinau si retur) fara acord scris din partea fostului sot, care refuza categoric sa mi-l dea? Sper ca raspunsul e...

Închis Pot calatori cu copilul de 5 ani in Romania?

Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca pot calatori cu copilul de 5 ani in Romania. Am declaratie de la sotul meu valabila pe o perioada de 3 ani, insa el nu doreste sa fac aceasta calatorie si ma ameninta cu politia. Suntem casatoriti, dar traim separat de un an si jumatate. Va multumesc.

Vreau sa plec cu fetita in vacanta peste hotare

Buna ziua! Am o fetita de 5 ani. In urma divorțului, ea a ramas la mine, însă custodia este comuna. Doresc sa plec cu ea in vacanta peste hotare. Tatăl ei nu dorește să-mi dea procura nici sa-i fac pașaport, nici sa ies cu ea din tara. Ce pot face in acest caz?

Plecare cu copil minor in vacanta

Buna ziua. Am o fetiță de 1 anișor. Pot sa-i fac pasaportul fara acordul tatalui ei? Vreau sa plec cu ea in vacanta. Mentionez ca fata poarta numele lui, dar noi nu suntem căsătoriți legal. Ce pot face, pentru ca el a zis ca nu-mi permite si ma amenința că o sa ma dea la poliție ca am rapit fata?

Vreau sa iau fata in vacanta in Germania

Buna ziua. Vreau sa iau fata in vacanta in Germania. Copilul are 4 ani, eu sunt divortata de tatal ei, am hotararea judecatoareasca ca fata ramane cu mine. Tatal nu este decazut din drepruri parintesti.

Vreau să plec peste hotare cu copilul de 3 ani

Bună ziua. Sunt divorțată vreau să plec peste hotare cu copilul de 3 ani. Fostul soț nu este in țară, însă este de acord sa ies cu copilul. Pot să fac procură la notar fără ca să fie fostul soț în țară? Mulțumesc anticipat.