Răspunsuri 175  

Plecare cu copil minor in vacanta

Buna ziua. Am o fetiță de 1 anișor. Pot sa-i fac pasaportul fara acordul tatalui ei? Vreau sa plec cu ea in vacanta. Mentionez ca fata poarta numele lui, dar noi nu suntem căsătoriți legal. Ce pot face, pentru ca el a zis ca nu-mi permite si ma amenința că o sa ma dea la poliție ca am rapit fata?

Vreau sa iau fata in vacanta in Germania

Buna ziua. Vreau sa iau fata in vacanta in Germania. Copilul are 4 ani, eu sunt divortata de tatal ei, am hotararea judecatoareasca ca fata ramane cu mine. Tatal nu este decazut din drepruri parintesti.

Vreau să plec peste hotare cu copilul de 3 ani

Bună ziua. Sunt divorțată vreau să plec peste hotare cu copilul de 3 ani. Fostul soț nu este in țară, însă este de acord sa ies cu copilul. Pot să fac procură la notar fără ca să fie fostul soț în țară? Mulțumesc anticipat.

Divorț, minor, vacanta, procura.

Buna! Recent am divortat, iar acum urmează să plec in vacanta cu copilul de 2 anișori. Am bilete avia doar pentru plecare. Bilete la intoarcere nu avem, deoarece ne vom întoarce în Moldova cu automobilul. Am nevoie de acordul fostului sot pentru a scoate minorul din țară?

Plecare cu copiii in Anglia

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, daca copiilor mei le-a fost deschisa viza de 6 luni pentru Anglia, putem pleca pentru 3 luni, fara ca sa avem probleme din partea tatalui, care zice ca ne da in cautare pentru ca am rapit copiii?

Pasaport pentru copil minor

Buna ziua. Eu cu tatal copilului nu suntem casatoriti si nici nu locuim impreuna. Eu vreau sa-i fac copilului pasaport ca sa iesim de revelion din tara. Pot eu fara permisiunea tatalui sa-i fac copilului pasaport si pe cat timp pot iesi cu copilul din tara fara acordul tatalui?

Iesirea cu copiii peste hotare

Buna ziua. Pot iesi cu copiii peste hotare pe o perioada de pana la 3 luni, faca acordul tatalui? Tatal copiilor ma ameninta ca daca trecem hotarul, imediat ma denunta la politie ca am furat copiii si am iesit din tara fara stirea lui.

Plecare cu copilul peste hotare

Eu nu sunt in divorț cu soțul. Pot iesi din țară cu copilul fără procura lui, de exemplu in Ucraina pentru o zi?

Calatorie cu minor

Buna ziua! Sunt casatorita cu un cetatean roman, avem o fetita de 1 an si 6 luni. Fetita e nascuta in MD si abia acum ii facem si cetatenie romana. Tata e in Romania, noi vrem sa mergem cu fetita la el. Pot trece frontiera fara declaratie notariala sau nu? De ce acte am nevoie?