Răspunsuri 148  

Vacanta fara acordul tatalui

Buna ziua. Sunt casatorita si am doi copii minori. As dori sa merg cu copiii in vacanta in Germania la matusa mea, dar sotul nu vrea sa-si dea acordul pentru pasapoarte si plecarea din tara, fiindu-i teama ca nu ne mai intoarcem, deoarece relatia nu functioneaza. Care sunt pasii legali? Va...

Calatorie cu copiii fara tata

Buna ziua. Aş vrea să ştiu, vă rog, dacă pot cãlători doar eu cu copiii pe cale aeriană din Moldova în Marea Britanie fără procura de la soț? Avem cu toții paşapoarte româneşti. Soțul ne aşteapta în Marea Britanie. Mersi anticipat.

Închis Copii minori in vacanță

Este posibil sa ies cu copii minori din țară fara acordul tatălui, daca avem custodie comuna, precizez: cu scop de vacanta. Tatăl copiilor nu este de acord. Ce se poate face?

Aș vrea să merg copilul în afara țării la odihnă

Bună ziua. Aș vrea să merg copilul în afara țării la odihnă și tata nu vrea să-mi dea acordul. Copilul este minor și poartă familia tatălui, iar eu am altă familie. Cum pot face? Va rog să mă ajutați, dacă puteți!

Mama pasaport biometric, copil minor pasaport romanesc

Buna ziua. Ma framanta urmatoarea intrebare. Intentionam sa plecam cu fiica minora in vacanta de vara in UE, scurte vizite la rude (Italia, Cehia si la sot in Franta). Am acordul sotului facut la notar, in care sunt mentionate datele sotului din actele RM (el are si cetatenia RO, dar in procura...

Închis Calatorie cu copiii minori

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca e nevoie de declaratia unui parinte pentru a iesi din tara cu copiii minori, in cazul in care parintii sunt divortati. Copilul de 14 ani poate calatori singur peste hotare? Multumesc anticipat.

Plecarea cu copil de 4 ani in Romania in vacanta

Eu si sotul suntem casatoriti oficial, eu si copilul avem numele lui de familie. Vreau sa stiu daca pot pleca cu copilul la odihna fara acordul tatalui facut notarial? Eu si copilul avem pasapoarte biometrice.

Calatorie in strainatate cu copil minor

Buna ziua. Am nevoie de un raspuns! Ma intereseaza daca este nevoie de procura la plecarea in strainatate a mamei cu un copil minor, respectiv mama cu buletin romanesc, iar copilul cu pasaport biometric moldovenesc. Parintii sunt casatoriti, insa cu familii diferite, iar copilul are familia...

Могу ли я поехать в Грецию ?

У меня двое детей от гражданского мужа, не расписаны, они на его фамилии, я на своей, нужна доверенность от него?

Interdicție

Chiar dacă sunt divorțată, știu că pot să iau copiii fără acordul tatălui peste hotarele țării. Dar dacă tata nu este de acord, poate să împiedice cumva plecarea copiilor?

De ce documente am nevoie pentru a calatori cu copilul minor?

Eu si copilul avem nume de familie diferite. Vrem sa plecam in vacanta pe 10 zile in Portugalia, cu zbor din Bucuresti. Ce documente sunt necesare pentru a traversa frontiera Moldova-Romania si pentru zbor (din Bucuresti)?

Închis Cum pot trece frontiera fara acordul tatalui?

Sunt divortata si vreau sa plec cu copiii minori la odihna. Unul din copii are familia tatalui, eu ma recasatoresc si iau familia viitorului sot - o sa fim cu trei familii diferite. Cum pot trece frontiera fara acordul tatalui?