Răspunsuri 12276  

Închis Contract inchiriere bun

Buna ziua. Doresc sa incep o activitate ca persoana fizica, si anume sa dau in chirie un bun. De ce fel de contract am nevoie si cum trebuie sa declar veniturle la fisc ca sa nu primesc penalitati? Multumesc !

Поиск метрики

Нужны выписки о рождении и браке бабушки. Проживала в Теленештском районе, там же родилась.

Indemnizația

Buna ziua. Am o prietena însărcinată în luna 7. Medicul de familie i-a spus că nu poate primi concediu medical fiind că nu lucrează și nu e măritată. Așa e drept?

Închis Лишение родительских прав

Добрый день. Помогите пожалуйста разобраться в ситуации. Воспитываю сына после развода с агрессором, осужденным по 78 статье за насилие. Кроме того, через суд получала несколько Защитных предписаний (Ordonanta de protectie). Муж добровольно не платил алименты и пришлось подать в суд исковое...

Proces verbal intocmit abuziv

Buna ziua. Ieri, 12.06.2019, avand intentia de a traversa strada, am fost somat de un agent al politiei precum ca este interzis (eram la semafor). Alaturi de acest agent se afla un domn imbracat in civil. Eu eram insotit de un prieten. Domnul pe civil a reprosat ceva, la care eu i-am spus sa isi...

Starea civila

De ce documente am nevoie pentru a ma casatori cu un cetatean al Greciei? Am divortat o luna in urma si am un copil mic.

Unde se poate de schimbat pasaportul romanesc?

La mine expira terminul de valabilitate a pasaportului romanesc, pe care l-am primit la ambasada Romaniei in Chisinau. Care este procedura de eliberare a unui nou pasaport??

Masina cu numere straine

Salut! Poate sa ma ajute cineva? Vreau sa aduc o masina din Bulgaria si sa o tin aici un an. E posibil? Am permis irlandez. Si daca o scot peste 180 zile si iarasi intru in tara, pot sa o tin?

Sentinta de condamnare cu inchisoarea

Daca o sentinta de condamnare cu inchisoarea care a intrat in vigoare si este definitiva s-a pus spre executare, dar nu dupa cum a stabilit instanta, ce facem?

Procura pentru apartament

Buna ziua. Am o intrebare. Am facut procura la notar unei persoane pe apartament ca timp de 3 ani sa poata vinde imobilul. Dupa trecerea acestui timp, poate sa reînnoiască procura (sa faca alta) fără mine la notar sau mai poate vinde apartament daca este expirată de-acum procura?

Recompensa anuală

In cadrul firmei se acorda o recompensa anuala fiecarui salariat la concediu sau in orice alt moment, la cererea salariatului. Aceasta reprezinta o prima unica ce se raporteaza la 1 an calendaristic. Daca salariatul a lucrat 6 luni pe parcursul anului, i se acorda recompensa anuala proportional...