Răspunsuri 25024  

Concediu de maternitate

Bună ziua. Mă aflu în concediu de îngrijire a copilului și sunt din nou însărcinată. Pot să ies la serviciu și să lucrez două-trei luni? În așa caz, voi primi iindemnizație mai mare?

Anularea programarii pentru depunerea juramantului

Buna ziua. Din greseala am anulat programarea pentru depunerea juramantului la redobandirea cetateniei romane. Ce pot sa fac in privinta asta? Am inteles ca pentru a ma reprograma trebuie sa depun alta cerere.

Pot sa-mi fac pasaport biometric?

Buna. Daca apartamentul mamei, in care am viza de reședință, se afla sub sechestru, am dreptul sa imi fac pasaport biometric?

Închis Plangere depusa la politie de catre contravinient

Buna! Am avut un conflict cu vecina, fara martori. Aceasta a fost amendata de catre IP, insa a depus o plangere pe mine, precum ca am injurat-o. Eu nu am facut asa ceva, insa am suferit leziuni. Este legal ca politia sa-mi puna amenda?

Datorii la credite

Buna ziua. Am mai multe credite de la diferite companii de microfinantare. Poate politia sa vina acasa sa-mi deschida dosar penal pentru neachitarea creditului, sau sa ma inchida la inchisoare? Eu ma stradui sa achit datoria prin intermediul executorului judecatoresc, dar nu reusesc sa achit si...

Modificări ale mașinii

Bună ziua. Cum pot să îmi modific automobilul, atât vizual, cât și tehnic, astfel încât să nu am probleme dacă mă oprește poliția? Care sunt limitele de modificare a unei mașini?

Parcare in curtea blocului locativ

Buna ziua. Exista o metoda legala de a inchiria terenul din fata blocului locativ pentru parcarea automobilelor? Ce alte metode legale exista pentru astfel de situatii ca sa se evite disputele intre locatari? Mersi mult.

Droguri

Buna ziua. Am avut perchezitie la domiciliu si au gasit in casa in jur de 200 g de droguri. Politistii mi-au spus ca pot evita pedeapsa daca ajut ancheta la retinerea celor care mi le dau si am vrut sa aflu cat de adevarat este asta. As dori sa primesc o consultatie.

Interdicție în România

Bună ziua. Soțul meu a depășit termenul de aflare în România și la întoarcerea în Republica Moldova i-au pus interdicție pentru 1 an. Acum el vrea se meargă în Israel. Poate trece în tranzit prin România?

Am fost prinsa cu droguri asupra mea

Buna ziua. Am 17 ani, peste cateva zile fac 18. Am lucrat curier de droguri și m-au prins cu 45g de Alpha-PVP. Exista vreo posibilitate să nu stau la închisoare? Sunt la prima abatere.

Stabilirea copilului minor peste hotare

Bună! Sunt divorțată și am un copil din căsătorie. În urma deciziei judecătorești, domiciliul copilului a fost stabilit cu mine. Dacă vreau să mă stabilesc cu copilul peste hotarele țării, iar tatăl refuza sa îmi dea acordul, care e procedura, ce pot face? Mulțumesc.

Credit nerambursat

Buna ziua. Am un credit nebancar si nu-l pot rambursa. Am primit o scrisoare de la creditor precum ca daca timp de 10 zile nu intorc suma datorata, va ridica bunuri din casa mea sau casa bunicii care este persoana de incredere. E posibil sa faca asa ceva?

Acordul celui de al doilea părinte

Bună ziua. Sunt divorțată și vreau să plec cu copilul meu de 11 luni peste hotare la sora mea pe o periodă nederminată. Fostul soț nu dorește să dea acordul. Vreau să-l dau în judecată ca să obțin acest acord prin hotărâre judecătorească. Fostul soț muncește peste hotare și vine foarte rar în...