Răspunsuri 12276  

Concediul pe anul 2018-2019

Buna ziua. Vreau sa va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare. Sunt invatatoare de clasele primare. Am fost angajata in decembrie 2013. Anul acesta cand sa-mi iau concediul de vara, directorul imi zice ca pe anul 2018-2019 imi revin doar 38 de zile. Este corect asa? Am lucrat fara intrerupere.

Concedierea unor angajati absenti de la locul de munca de 3 saptamani

Buna ziua. Avem 2 angajati care deja de 3 saptamani nu se prezinta la locul de munca. Noi i-am telefonat de nenumarate ori, dar fara rezultat. I-am cautat sa se intoarca la munca si sa explice absenta lor, sau daca nu vor sa munceasca sa scrie cerere de eliberare, dar toate aceste actiuni ale...

Angajatul în timpul concediului a fost pe buletin

Bună ziua. Spuneți-mi, vă rog, dacă angajatul în timpul concediului a fost pe buletin, la următorul concediu i se oferă acele trei zile pentru că nu a fost pe foaie de boală?

Vacanta fara acordul tatalui

Buna ziua. Sunt casatorita si am doi copii minori. As dori sa merg cu copiii in vacanta in Germania la matusa mea, dar sotul nu vrea sa-si dea acordul pentru pasapoarte si plecarea din tara, fiindu-i teama ca nu ne mai intoarcem, deoarece relatia nu functioneaza. Care sunt pasii legali? Va...

Divort cu sotul plecat peste hotare

Buna ziua. Vreau sa divortez, fostul sot este de acord, doar ca e plecat peste hotare si nu se intoarce curand. As vrea sa aflu cum pot obtine divortul cat mai curand, cat va dura procedura si cat ma va costa? Multumesc.

Как могу получить зарплату если работаю официально без индивидуального трудового договора

Добрый день. Подскажите пожалуйста, устроилась в компанию, неделю была стажировка, затем сразу устроили официально. Договорились на словах об определенной заработной плате, индивидуальный трудовой договор не подписывала, но работаю уже официально. В прошлом месяце получила пол ставки о которой...

Închis Pot părăsi țara cu pașaportul vechi?

Vrem să ne căsătorim și să plecăm în luna de miere. Doresc să știu dacă pot părăsi țara cu pașaportul cu numele de fata mare, dacă sunt deja înscrisă în familia soțului?

Concediul de odihna

Lucrez in gimnaziu ca profesor. Directorul a luat hotararea ca concediul sa fie achitat in fiecare luna cate putin, dar eu vreau ca sa mi se achite concediul o data integral. Ce pot face?