Răspunsuri 9431  

Cand pot scoate masina de la parcarea politiei?

Buna ziua. In urma unui accident usor, in care am lovit un gard, am plecat de la locul accidentului. A doua zi m-a gasit politia si mi-a deschis dosar, inteleg ca pe articolele 242 si 243 CC, dar ei mi-au luat masina la parcarea lor. Cum pot s-o scot si daca este posibil s-o scot pana la judecata?

Datorie (partajarea averii)

Ce riscă o persoana care trebuie să achite o anumită sumă de bani ca partajare a averii prin hotărârea judecătorească dar nu are surse financiare și are un copil bolnav de 4 ani din cauza căruia nu poate ieși la lucru ? Bunuri personale nu are.

Închis Cazier juridic detaliat

Buna ziua. Vin cu rugămintea de a ma ajuta cu detalii privitor la achitarea taxei pentru cazier juridic detaliat. Ma refer la rechizite bancare, cont banca și banca unde as putea achita. Va multumesc anticipat.

Cum pot scoate interdictia?

Mi s-a pus interdictie, pentru neachitarea pensiei alimentare, dar trebuie sa plec peste hotare - e unica sursa de venit! Cum se poate de scos iterdictia? Acasa n-am suma pe care au pus-o ei!

Incorporare la serviciul militar cu credit

Puteti sa imi spuneti: daca am un credit si sunt incorporat la armata, cum se procedeaza in acest caz: se amana incorporarea sau creditul pe timpul serviciului militar, sau este alta cale de solutionare?

Privitor la achitarea serviciilor de noapte in zilele de sarbatori

Salutare. As vrea sa stiu de ce serviciile de noapte efectuate in SA "Drumuri" nu se achita dublu in zilele de sarbatori oficiale. Si de ce persoanele ce sunt impuse sa desfasoare aceste servicii in zilele de sambata si duminica 24/24 sunt impuse sa lucreze si a doua zi 8 ore.

Divort

Buna ziua. Pe 20 decembrie am judecata pentru divort. Am copil de 6 luni si am eu depus la divort. Spuneti-mi, va rog: daca renunt sa divortez, se anuleaza sau ce se intampla mai departe? Si daca sotul vrea divortul, eu pot sa refuz in general?

Contract de donatie

Activez ca secretar al consiliului local. Recent s-a adresat o persoana sa faca donatie (casa de locuit) pe nepoata sa. Spuneti-mi, va rog, am dreptul sa fac acest contract de donatie si ce acte trebuie sa prezinte persoana care cere aceasta donatia. Documentul ce confirma ca este proprietarul...

impartirea averii

Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la asa o intrebare. Ne-am casatorit in 1990. Am facut casa impreuna, iar in1997 am divortat. Nu stiu din ce cauza atunci nu ni s-a spus de impartirea averii. Mai pe scurt, am trait noi mai departe fara a fi casatoriti oficial pana in 2013. Vreau sa stiu: eu am...

Impozitul gospodăriei țărănești

Sunt fondator de gospodărie țărănească. Anul precedent am obtinut pierderi, acum profit. Ce impozit trebuie sa achit si cum sa-l calculez?

Contract de locatiune a locuinței

Bună ziua. Cum pot să închei un contract de locatiune a locuință cu proprietarul care se află peste hotarile țării? Care este procedura?

Concediu din cont propriu

Buna ziua. Am lucrat un sistemul de invatamant din RM 11 ani. Dupa asta, am fost un an si jumate in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 6 ani. Acum pot sa imi iau un concediu din cont propriu? Mentionez ca acum sunt peste hotare.

Import produse pentru uz personal

Buna ziua. Vreau sa cumpar electrocasnice din Romania. Stiu ca suma maxima pentru o persoana constituie 300 euro. Deci, pe o factura o sa fie indicati sot+sotie, suma de 570 euro, alta o sa fie indicata o singura persoana 290 euro, a treia 240 euro si a patra maxim 150 euro. a) Vreau sa stiu...

Închis Beneficiez de acesti bani sau nu?

Buna! As dori sa va intreb ceva! De la inceputul anului pana in luna octombrie mi s-a achitat salariu si dupa am iesit in concediu de maternitate. Acum s-au facut calcule de la inceputul anului si se mai achita inca cite 200 de lei lunar. Eu beneficiez de acesti bani daca am iesit in concediu?...