Răspunsuri 11476  

Vreau sa-mi recapat banii

Buna ziua. Cu ceva timp in urma eu si sotul meu am fost dusi de nas de catre o persoana care oferea locuri de munca in Europa. Pentru aceasta noi am cheltuit 800 de euro. Aceasta persoana a fost prinsa de politie cu ajutorul nostru si ne-a restituit banii. Dupa care, cei de la politie ne-au luat...

Dreptul angajatorului de a minimiza norma diurnei pt deplasare

Buna ziua. Situatia se prezinta in felul urmator: sunt angajat ca inginer proiectant in RM si periodic merg in deplasare in RO. Directorul companiei din RM este si directorul companiei la care merg in deplasare. Conform normelor, diurna pentru RO este de 30 euro/zi. De fiecare data cand mergem...

Schimbarea numelui de familie la copii

Sunt casatorita cu un cetatean polonez. Urmeaza sa revin in Moldova sa imi schimb familia. Pot sa schimb familia si la copiii minori din casatoria anterioara si ce documente imi trebuie.si daca trebuie sa vina cu mine si sotul meu de origine straina?

Управление компанией в случае отсутсвия генерального директора

Подскажите, пожалуйста, как подписывать документацию по фирме (приказы, накладные и т.д.) в случае если директор не в стране ,но оставил генеральную доверенность на представление интересов фирмы другому человеку чьи данные фигурируют в документах? Как правильно это все делается?

Instanța competentă

Bună ziua! Dacă sunt cu domiciliul în or. Ungheni, dar activez și locuiesc în mun. Chișinău, pot înainta cerere de încasare a pensiei alimentare la Jud. Chișinău sau este necesar să mă adresez obligatoriu la instanța de la domiciliu? Mulțumesc anticipat!

Eliberarea condiționată

Bună ziua. Daca la judecata ti-au dat un an eliberare condiționată, ai voie sa iti faci pasaport sau sa părăsești țara?

Depunerea repetată a recursului

În cazul dacă recursul se restituie pe motivul existenței unuia din temeiurile prevăzute la art. 426 alin.(1) lit.b') sau lit.c) Cod procedură civilă, fapt despre care aflu din decizia pronunțată, pot să depun repetat recursul dacă înlătur încălcările menționate? Mulțumesc!

Viza de resedinta

Buna ziua! Am o astfel de problema: am vandut apartamentul in care locuiam si pana la moment alta locuinta nu mi-am procurat. Prin urmare, inregistrare la domiciliu nu am. Dupa perfectarea buletinului de identitate am in fisa inscriptia "fara inregistrare la domiciliu". Intrebarea e urmatoarea:...

Copilul ramane in familia mamei

Buna ziua. Am o fetita dintr-o relatie, poarta numele meu de familie. Fac nunta cu o alta persoana. Parinti lui vor ca eu sa iau numele lui de familie, iar fetita sa ramana cu al meu. E posibil sa am probleme cu asta la treceria frontierei?

Actiunile civile in cadrul dosarului penal

Inculpatul a fost achitat de infractiunea prevazuta la art. 241 prim alin. 2 CP. Instanta nu s-a pronuntat asupra actiunii civile intentate de catre partea vatamata. Ce trebuie sa faca partea vatamata in continuare pentru a avea o decizie in privinta actiunii civile? In sentinta scrie ca poate...

Pentru ce achit lunar executorului 10 % din suma?

Bună ziua. Spuneti-mi, vă rog, cum pot să achit pensia alimentară fără executorul judecătoresc căruia îi achit 10 % din suma lunar (suma de achitare este de 700 lei)? Mulțumesc anticipat!

Privind evacuarea forţată

în cazul în care examinarea procesului judiciar privind evacuarea forţată este suspendat pe motivul că pricina nu poate fi judecată înainte de soluţionarea unei alte pricini conexe, are dreptul stăpânul nou să debranşeze spaţiul locativ de la energie electrică și apă?

Depunerea de cereri online

Rog o explicaţie dacă am dreptul să mă adresez în instanţă cu cereri, recursuri prin intermediul poştei electronice? Şi dacă da, apoi în baza căror prevederi legale (hotărâri, regulamente), pe lîngă cele prevăzute de Legea cu privire la petiţionare?

Judecat in Germania

Buna ziua. Cum as putea afla daca sunt dat in cautare pe teritoriul Germaniei sau al Uniunii Europene pentru un dosar cu falsificare de acte, pentru care nu am fost la judecata, dar am plecat in Moldova. E posibil de aflat daca pot intra pe teritoriul Europei sau nu? Mersi anticipat.