Răspunsuri 13264  

Scoaterea din tara a masinii cu nr. straine

Salut! O masina cu numere straine se afla in Moldova mai mult de 180 de zile, nu e scrisa pe mine, n-am procura. Pot eu sa o scot din tara? Si daca da, de ce documente am nevoie?

Pensia alimentara neplătită mai mult de 1 an

Fostul soț nu plătește pensia alimentară, cu toate că este hotărâre și titlul executoriu se afla la executor. Vreau să îl dau in judecata. Ce fel de cerere trebuie scrisă în acest sens? Multumesc anticipat.

Desfacerea contractului de munca in perioada de proba

Bună ziua. Activez într-o companie din 7 mai 2019. La angajare, am încheiat contract individual de muncă, cu 3 luni de probă, pe o perioadă nedeterminată. Pe 3 august, venind la serviciu, am vazut ca locul meu de muncă era ocupat deja de altă angajata. Mi s-a adus la cunostinta verbal ca de...

Valiza pierdută pe avion

Pe data de 1 februarie 2019, am călătorit de la Roma spre Chişinău. Cu părere de rău, valiza nu a ajuns la destinație din motiv că a fost distrusă în Italia, din cauza transportării a 10 kg de carne (așa ni s-a explicat la compania aeriană). După care, am depus o plângere pentru a ni se returna...

Decadere din drepturi!

Buna ziua! Cum pot sa-l decad din drepturi pe tatal copilului meu, daca el nu se interesează deloc de copil, nu participa la întreținerea si creșterea copilului. Pensia alimenta nu a fost cerută.

Casatorie cu cetățean italian

Buna ziua! Am dublă cetățenie (moldovenească + româna), sunt divortata de primul soț moldovean, dar am un copil de 3 ani cu dânsul (copilul are cetățenie moldovenească). La moment, locuiesc în Italia și vreau să ma căsătoresc cu un bărbat italian. E posibil sa-mi aduc copilul sa locuiască cu...

Concediu de paternitate

Eu am lucrat la o companie și am iesit in concediu de paternitate, dar după un timp ei m-au concediat. Au dreptul sa faca asa?

Impozit pe apartament

Bună ziua. Am procurat apartament cu ajutorul creditului ipotecar. Sunt obligat sa achit impozit pentru apartament și cum se calculează impozitul? Mulțumesc!

Închis Directorul gradinitei a demisionat

Directorul gradinitei a demisionat pe data de 26.06.2019 si i s-a calculat concediu de eliberare. A fost primit la serviciu pe data de 19.07.2019 in functie de interimat pana la organizarea concursului. Pe perioada interimatului, performanta se calculează?

Codul CAEM.

Buna! Vreau sa-mi deschid un SRL, iar unul din domeniile de activitate, conform codului CAEM, este: 80.20.Activităţi de servicii privind sistemele de securizare. Acest punct cuprinde 2 activitati : 1. Instalarea, deservirea, repararea etc. sistemelor antiefractie, care nu necesita...

Legea notarială

Are dreptul un notar din Republica Moldova sa fie fondator la o companie din România? Daca nu, atunci care sunt consecințele? Mulțumesc anticipat!