Răspunsuri 18659  

Închis Хочу поменять фамилию на фамилию мужа

Вышла замуж и хочу поменять свою девичию фамилию на фамилию мужа. За сколько времени это нужно сделать и где, потому что мне через три недели рожать и не хочу иметь проблемы при регистрации ребенка?

Accident rutier mușamalizat

Bună ziua. Am avut un accident rutier (daune materiale neînsemnate). Șoferul celuilalt autovehicul era in stare de ebrietate (mirosea a alcool). Polițistul venit la fața locului a făcut testul la alcool și a arătat zero. Mie mi-a spus sa plec la sediul INP, iar ei au plecat la dispensarul...

Datorie achitata prin executor

Buna ziua. Dacă achit regulat datoria la credit prin executorul judecătoresc, are acesta dreptul sa deschida dosar penal pe numele meu? Executorul judecătoresc mi-a spus că are dreptul sa deschida dosra pentru neexecutarea hotararii judecatoresti? E posibil sa ajung dupa gratii?

Închis Pasaport pentru copil minor

Buna! Pot face pasaport copilului mai mic de 7 ani fara prezenta sau declaratia tatalui, daca nu sunt casatorita cu acesta?

Credite neachitate de debitor

Buna ziua. Sunt fidejusor la trei credite. Persoana care le-a luat nu vrea sa le achite. Sunt obligata sa-i achit datoriile? Este vreo iesire din aceasta situatie?

Право на строительство

Добрый день. У меня неприватизированый дом. Имеет ли право сосед без моего согласия строить здание на расстоянии трёх метров от нас? Дом старый и стены неустойчивые. Спасибо.

Masina cu numere românești

Buna ziua! Vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Romania. Spuneti-mi, va rog, ce acte sunt necesar a fi prezentate la notar pentru a perfecta si pentru devamare?Multumesc.

Circularea in RM cu masina imatriculata in strainatate

Buna ziua! Cat timp pot circula in RM cu o masina imatriculata in strainatate, fiind cetatean al RM, domicialiat si cu permis moldovenesc (dar am si buletin roman)? Dupa ce expira termenul, cum as putea sa o imatriculez in Moldova? Ajutati-ma, va rog, cu mai multe detalii!

Am o masina cu numere estoniene

Salut! Am o masina cu numere estoniene si vreau sa o aduc in MD pe pașaport/permis Estonian. Cat timp pot sa stau cu ea pe teritoriul RM?

Impozit din vanzarea apartamentului

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Am de vânzare un apartament de 25.000 Euro, pe care l-am cumparat in 2005 cu 3.000 Euro. Apartamentul este inregistrat pe numele meu, dar viza mea de reședința este in alt apartament. La moment ma aflu peste hotare, am 2 copii: de 12 și 17 ani. Ce...

Restricţiile pe timp de stare de urgenţă

În privinţa ultimelor hotărâri ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), se permite sau se interzice purtarea măştilor de protecţie în spaţiile semiînchise, semideschise precum ar fi pieţele comerciale? Sau sunt restricţii ilegale, scopul fiind colectarea amenzilor?...

Achitarea impozitului

Bună ziua! Sunt angajată oficial, dar din cauza pandemiei am fost obligați să mergem în concediu din cont propriu, respectiv din luna martie nu mai primesc salariu. Întrebarea mea este: fiind însărcinată, pot să achit impozitul de sinestătător, pentru a nu afecta concediul de maternirate şi...