Răspunsuri 11476  

Autorizatie de constructie expirata

Buna! Va multumesc pentru raspuns, dar abia acum am observat ca autorizatia de constructie a casei a expirat in decembrie 2018. Ce e de facut in cazul dat? Vanzarea acestei case devine imposibila fara autorizatie?

Concediu de maternitate

Bună ziua. Sunt însărcinată in 4 luni și de curind trebuie să ies in concediul de maternitate,însă acum am aflat că instituția în care activez oficial se desființează. Întrebarea e următoarea: cum rămâne cu concediu meu de maternitate?

Închis Obtinera autorizarii cadastrare

Buna ziua. As dori sa modific planul geometric al apartamentului meu in or. Chisinau. Va rog sa-mi descrieti lista actelor cu care trebue sa ma prezint la cadastru pentru a cere autorizarea. Multumesc!

Închis Accident rutier

Buna! Am asa o intrebare: am nimerit intr-un accident rutier, adica mergeam pe sensul giratoriu si am fost lovit in partea dreapta a masinii. Am sunat la politie, am fost intrebat daca nu sunt persoane cu traume - nu erau - mi s-a spus sa mergem la Aleea Garii impreuna cu soferul vinovat. Am...

Închis Angajare in politie sau armata

Daca cineva are o amenda pentru incalcarea Codului contraventional (nu Penal), poate sa se angajeze in politie sau armata?

Închis Datorii la executori

Buna ziua. Am datorii la mai multi executori, mi-au blocat contul de salariu din luna noiembrie 2018. Am doi copii, sotia nu lucreaza. Eu n-am cu ce intretine copiii, salariul este blocat de 4 executori. Spuneti-mi, va rog, ce sa fac mai departe.

Mă ameniţa ca ma decade din drepturi parintesti

Buna ziua. Situația e urmatoarea: am trăit în concubinaj din care avem un copil de 7 ani. Tatal toti acesti ani nu a participat cu nimic la cresterea copilului. Recent a aflat că vreau sa plec la munca peste hotare, iar copilul va ramane in grija bunicilor. El ma ameniţa că daca plec si las...

Închis Трудовые отношения

Здравствуйте. Мне почти 65 лет. Я являюсь председателем ассоциации жильцов. Хочу уйти с этой должности, но по разным причинам никто нет хочет на мое место. Провели собрание и оно так ничем и закончилось. Что мне делать дальше и как поступить? Еще я занимала эту должность и не получала за нее...

Linia electrică

Bun găsit! Am cumpărat o gospodărie acum 10 ani, dar nu locuiesc permanent in ea. Linia electrică (simplă, de 220V) traversează teritoriul meu și altă parcelă pentru a ajunge și alimenta cu electricitate o gospodărie. În gospodăria mea, linia trece pe deasupra unui copac de nuc care este taiat...

Care sunt conditiile pentru a vinde bunul imobil donat (casa+teren)?

Buna ziua. Puteti, va rog, sa ma ajutati. Tatal socru ne-a donat, mie si sotului, casa si terenul adiacent casei. In cazul in care vom fi nevoiti sa vindem patrimoniul primit in dar (donat), ce conditii trebuie sa intrunim pentru a putea face acest lucru?